Напевно, важко знайти людину, який би не любив морозиво. Його краса полягає ще й у тому, що морозиво можна не тільки їсти, а готувати на його основі десерти, роблячи їх смак незабутнім. Ми зібрали для вас найкращі рецепти десертів з морозива, які нікого не залишать байдужими.
Десерт з полуницею та морозива
Інгредієнти: полуниця - 300 г; морозиво - 100 г; сметана - 100 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; цукрова пудра - за смаком; листочки м'яти для прикраси. Приготування Полуницю промийте, очистіть від хвостиків і якщо ягоди дуже великі, розріжте їх навпіл. Змішайте полуницю з цукровою пудрою, розкладіть в креманки, збризніть лимонним соком і поставте в холодильник на годину. Морозиво з допомогою блендера збийте зі сметаною і розкладіть поверх полуниці. Прикрасьте ваш десерт листочками м'яти і подавайте.
Десерт із бананів і морозива
Інгредієнти: банан - 4 шт.; вершкове масло - 120 г; вершки - 150 г; коричневий цукор - 3 ст. ложки; морозиво - 200-250 м; сік лимона і кориця - по смаку. Приготування Перед тим, як приготувати десерт з морозива і бананів, їх слід очистити від шкірки і розрізати на 4 частини, після чого кожну частину ще на дві половинки вздовж. На вершковому маслі обсмажте банани приблизно протягом 30 секунд з одного боку, щоб вони підрум'янилися, а потім з іншого. Викладіть банани на блюдо.
Вершки змішайте з цукром, доведіть до кипіння, після чого варіть протягом 3-5 хвилин на невеликому вогні до загусання. Зніміть їх з вогню, дайте охолонути і додайте лимонний сік. Полийте цим кремом банани, зверху викладіть морозиво, посипте корицею і насолоджуйтеся.
Десерт з печива і морозива
Інгредієнти: морозиво - 1 кг; віскі - 1/2 ст.; печиво - 200 г; збиті вершки - 200 г; шоколад - 100 р. Приготування Змішайте в блендері морозиво і віскі однорідної маси. Розкришите печиво і перемішайте з цією масою. Розкладіть одержаний десерт по креманкам, прикрасьте збитими вершками, посипте подрібненим шоколадом і поставте ваш десерт з морозивом, печивом і шоколадом в холодильник на півгодини.
Десерт з фруктів і морозива
Інгредієнти: груша, мандарин, банан і яблуко - 1 шт.; морозиво пломбір - 300 г; сметана - 1 ст. ложка; згущене молоко - 1 ст. ложка. Приготування Фрукти очистіть і наріжте невеликими шматочками, а сметану змішайте зі згущеним молоком. Візьміть високий скляний стакан і викладайте десерт шарами: яблуко - морозиво, банан - морозиво, груша-морозиво, мандарин. Залийте сумішшю сметани і згущеного молока і поставте на 20 хвилин у морозилку.
Для всіх вищеописаних рецептів ви можете використовувати як покупне морозиво, так і ласощі домашнього приготування: шоколадне , крем-брюле , або звичний пломбір.