Вернуться назад Распечатать

Десерт з малини

Десерт з малини
Літо - найкраща пора для кулінарів, так як це сезон свіжих овочів і фруктів. Саме останні стають відмінною основою для смачних і яскравих десертів, якими можна побалувати себе і своїх близьких. Якщо ви любите малину, то готувати десерти з використанням цієї ягоди буде суцільним задоволенням для вас, тим більше що рецептів десертів з малиною існує безліч і кожен знайде щось собі до смаку.

Десерт з малиною


Це малиновий крем дуже легко готується і вимагає мінімальний набір продуктів, але відірватися від нього просто неможливо.
Інгредієнти:

  • малина - 250 г;

  • цукор - 100 г;

  • йогурт - 300 мл


  • Приготування
    Малину переберіть, помийте, обсушіть і розітріть в пюре. Потім протріть масу через дрібне сито, щоб таким чином позбутися від кісточок. Збийте блендером йогурт із цукром, змішайте його з малиновим пюре і ретельно все перемішайте. Розкладіть готовий крем в піали або скляні келихи і поставте в холодильник на пару годин.

    Малиновий десерт


    Інгредієнти:

  • свіжа малина - 4 ст.;

  • яблучний сік - 1/4 ст.;

  • нежирний фруктовий йогурт - 2 ст.;

  • лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Ягоди малини переберіть і промийте. Змішайте їх з цедрою лимона і покладіть цю суміш по розеток. Полийте її яблучним соком, зверху домашнім фруктовим йогуртом і в кінці посипте апельсиновою цедрою. Добре охолодіть десерт і тільки після цього подавайте.

    Сирний десерт з малиною


    Інгредієнти:

  • малина - 300 г;

  • дієтичний сир - 400 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • печиво - 5-6 шт.;

  • шоколад - 50 г;

  • листочки м'яти для прикраси.


  • Приготування
    Для початку збийте сир з цукровою пудрою. Якщо сир попався кислий або ви любите десерти якнайсолодше, то можете додати
    Десерт з малини
    більше пудри, ніж зазначено в рецепті, орієнтуйтеся на свої уподобання. У процесі збивання додайте до сиру сметану, і продовжуйте збивати, поки у вас не вийде однорідна маса - сирний мус .
    Візьміть скляний келих йди креманку, на дно викладіть ягоди малини, а зверху - по кілька столових ложок сирного крему. Печиво розкришите і посипте їм сирну масу. Потім знову покладіть ягоди малини, зверху - сирний крем, а потім знову ягоди. Натріть або розкришите дрібно шоколад, посипте їм десерт і прикрасьте гілочками м'яти. Перед подачею до столу охолодіть десерт в холодильнику протягом 30-40 хвилин.