Вернуться назад Распечатать

Десерт з маскарпоне

Десерт з маскарпоне
Десерти з сиром маскарпоне, рецепти яких будуть представлені нижче, можуть стати справжнім відкриттям для всіх любителів вершкових солодощів і фруктів. Перевага таких страв полягає в їх простому і швидкому приготуванні, а також в незвичайному і дивно ніжному смаку.

Десерт з сиром маскарпоне - рецепт з полуниці



Інгредієнти:


  • цукрова пудра - 6 ст. ложок;

  • маскарпоне - 250 г;

  • полуниця - 300 г;

  • вершки - 2 ст. ложки;

  • м'ята для прикраси.



  • Приготування

    Десерт з полуниці і маскарпоне може стати справжньою паличкою-виручалочкою в разі, коли потрібно здивувати гостей незвичайним блюдом.

    Приготування цих ласощів слід почати з збивання маскарпоне і половини цукрової пудри. Через кілька хвилин слід акуратно додати в суміш вершки, не перестаючи при цьому збивати її. Коли суміш стане однорідною, а станеться це приблизно через 5 хвилин, міксер можна вимкнути, а масу відкласти в сторону.

    Полуницю промити, нарізати на невеликі шматочки і змішати з цукром. Через 10 хвилин необхідно злити сік, що утворився, після чого можна приступати до фінальної стадії рецепта.

    У келихи або формочки потрібно шарами викласти полуницю і суміш з маскарпоне, після чого прикрасити десерт м'ятою. Подавати страву можна відразу.

    Десерт з маскарпоне і печивом



    Інгредієнти:


  • маскарпоне - 250 г;

  • печиво - 100 г;

  • кава розчинна - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вершки - 2 ст. ложки.



  • Приготування

    Десерти з маскарпоне і ягодами, печивом або фруктами відрізняються лише набором інгредієнтів, принцип їх приготування залишається однаковим.

    Для початку необхідно збити маскарпоне з цукром, додати до нього вершки і довести масу до однорідного стану. Печиво слід покришити або перемолоти в блендері, після чого можна приступати до складання десерту.

    В приготовану форму необхідно викласти шар печива, покрити його шаром маскарпоне і повторювати операцію, поки форма не буде заповнена. В якості прикраси слід посипати кожну порцію кави.


    Десерт з маскарпоне і фруктів



    Інгредієнти:


  • маскарпоне - 250 г;

  • фрукти - 150 г;

  • Десерт з маскарпоне
  • вершки - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • печиво - 50 р.


  • Приготування
    Найпростіші десерти з маскарпоне готуються за кілька хвилин і складаються з самого різноманітного набору інгредієнтів. Для приготування цього рецепту можна використовувати свої улюблені фрукти і печиво, слідуючи вказівкам, описаним вище і чергуючи шари інгредієнтів в процесі приготування. Не бійтеся експериментувати, тому що зіпсувати такий десерт неможливо.
    Сир маскарпоне можна також приготувати в домашніх умовах і використовувати для класичного рецепту десерт "Тірамісу" .