Вернуться назад Распечатать

Десерт із бананів

Десерт із бананів
Всі ми дуже любимо здивувати і потішити себе і своїх близьких чимось незвичайним і смачним. Однак не завжди є можливість і бажання провести на кухні кілька годин, створюючи черговий кулінарний шедевр. Фруктові десерти відрізняються не тільки чудовим смаком, але вони так само дуже корисні для нашого організму. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти приготування десертів з бананами.

Банановий десерт з кефіром


Інгредієнти:

  • кефір - 1 ст.

  • кориця - 0 5 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - щіпка;

  • борошно;

  • кунжутне насіння - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • цукрова пудра, кокосова стружка для прикраси;

  • банани - 3 шт.


  • Приготування
    Розглянемо простий рецепт як приготувати банановий десерт. У миску наливаємо кефір, додаємо яйце, трохи кориці за смаком, кладемо соду, гашену оцтом або лимонним соком і кунжутне насіння. Все ретельно перемішуємо і поступово всипаємо борошно. В результаті у вас повинно вийти тісто, що нагадує по консистенції сметани. Банани очищаємо, нарізаємо кружальцями, мачає в кляр і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо десерт із бананів приблизно по 2 хвилини з кожного боку і акуратно перекладаємо шматочки спочатку на серветку, щоб прибрати зайвий жир, а потім беремо красиве блюдо або вазу, викладаємо банани і посипаємо їх зверху цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

    Десерт із бананів і морозива


    Інгредієнти:

  • банани - 4 шт.;

  • морозиво вершкове - 500 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • цукор - 30 г;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • шоколадний соус.


  • Приготування
    Для приготування бананового десерту з морозивом, розігріваємо на сковороді рослинне масло, додаємо цукор і кладемо ванільний цукор. Коли кристали повністю розчиняться, викладаємо скибочки банана, нарізаної кружальцями, і обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку. Далі акуратно перекладаємо фрукти на порційні тарілки, додаємо кульки вершкового морозива і поливаємо весь швидкий десерт із бананів шоколадний соусом .

    Рецепт бананового десерту


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі - 6 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • сметана - 500 мл;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • банани - 3 шт.;

  • ківі - 2 шт.;

  • білий шоколад - 100 г;

  • вафлі горіхові - 2 шт.


  • Приготування
    Сметану ретельно збиваємо міксером з цукром і ванільним цукром до отримання повітряної маси. Тепер беремо вафельний корж, змащуємо збитою сметаною і зверху викладаємо ще один корж, але вже іншого кольору. Його теж промазуємо приготованим кремом і залишаємо хвилин на 10 просочитися.
    Тим часом, натираємо на дрібній тертці білий шоколад, а вафлі горіхові за допомогою блендера подрібнюємо в крихту. Банани очистити від шкірки. Як тільки коржі просочаться кремом і стануть еластичними, викладаємо зверху банан і акуратно загортаємо їх в рулетик. Готовий рулет перекладаємо на блюдо і посипаємо з одного боку тертим білим шоколадом, а з іншого - вафельною крихтою. Ківі нарізаємо тонкими кільцями, прикрашаємо наш готовий легкий десерт і прибираємо на кілька годин в холодильник для застигання.
    Для прикраси цього чудового ласощі ви можете використовувати і підсмажений подрібнений арахіс або кокосову стружку. Такий десерт виходить дуже ніжним на смак, з ароматним і дивовижно красивим, тому чудово підійде не тільки для повсякденного чаювання, але і для святкового столу.

    Десерт банановий рай


    Десерт із бананів

    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • молоко - 2 ст.;

  • морозиво - 300 р.


  • Приготування
    Для приготування цього легкого бананового десерту, беремо банани, очищаємо їх і подрібнюємо в блендері до однорідного стану. Потім вливаємо молоко, додаємо морозиво і знову добре збиваємо. Готовий десерт розливаємо по високих склянках і подаємо до столу.