Низькокалорійні, легкі фруктові салати - просто незамінний елемент різних дієтичних меню. Розглянемо прості рішення, як приготувати фруктовий салат. Існує безліч різноманітних рецептів його приготування - прекрасне поле діяльності для прояву вашої фантазії, головне в цьому питанні - виявляти почуття міри. Ще одне важливе питання, що хвилюють усіх господинь - чим заправити салат? Тут також можливі різні варіанти: нежирний йогурт, вершки , сметана, мед або морозиво. Не бійтеся експериментувати, і у вас обов'язково все вийде.
Фруктовий салат з полуницею
Інгредієнти: полуниця - 400 г; яблуко - 2 шт.; виноград - 400 г; банан - 2 шт.; чорниця - 200 р. Для заправки:
лимон - 1 шт.; мед - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розглянемо простий варіант, як зробити фруктовий салат. Отже, для початку давайте приготуємо заправку: кладемо в миску мед, вичавлюємо з лимона сік і все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Банан чистимо, нарізаємо кружальцями, полуницю миємо, обсушуємо і шаткуємо разом з яблуками великими скибочками. Всі фрукти перекладаємо в салатник, додаємо ягоди чорниці і заправляємо медовим сиропом. Безпосередньо перед подачею на стіл, ретельно перемішуємо фруктовий салат і прикрашаємо листочками м'яти.
Фруктовий салат зі збитими вершками
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; банан - 1 шт.; лимон - 05 шт.; консервовані ананаси - 200 г; родзинки - 30 г; курага - 50 г; вершки - 400 мл; волоські горіхи - 30 р. Приготування Всі фрукти гарненько миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо їх у глибоку миску і скроплюємо лимонним соком. Сухофрукти ретельно промиваємо, подрібнюємо шматочками і викладаємо в миску до інших фруктів. Родзинки кладемо в салат цілком.
Консервовані ананаси виймаємо з сиропу, відкидаємо на друшляк, нарізаємо шматочками і додаємо до фруктовою масою. Туди ж висипаємо подрібнені горіхи і зерна граната. Весь салат ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо легкий десерт збитими вершками і свіжими, цілими ягодами.
Фруктовий салат з морозивом
Інгредієнти: зелене яблуко - 1 шт.; ківі - 3 шт.; виноград без кісточок - 300 г; ванільне морозиво - 200 р. Приготування Ківі очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Виноград обриваємо з гілки. У яблук акуратно видаляємо серцевину, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Змішуємо всі фрукти в салатнику, потім розкладаємо по креманкам і кожну порцію прикрашаємо кулькою ванільного морозива.