Давайте сьогодні дізнаємося з вами як приготувати дуже смачний, а головне корисний, особливо для печінки, десерт, який сподобається всім без винятку - гарбуз з медом.
Рецепт гарбуза з медом
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; кунжутне насіння - 05 ст.; мед - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розберемося, як смачно приготувати гарбуз з медом. Отже, беремо невеликий гарбуз, промиваємо її проточною водою. Потім обсушуємо паперовим рушником і обережно видаляємо насіння. Для цього ми використовуємо гострий ніж, розрізаючи гарбуз навпіл уздовж. Після чого вже іншим ножем, але вже з круглим вістрям або ложкою, витягаємо м'який шар з насінням. Кожну половинку розрізаємо на невеликі прямокутники, розміром приблизно 5 сантиметрів в довжину і 6 в ширину. Тепер беремо по черзі кожен шматочок гарбуза і з внутрішньої сторони змащуємо їх медом. Після цього кладемо гарбуз у форму для запікання, шкіркою вниз, посипаємо зверху кунжутним насінням. Запікаємо все в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів десь 30 хвилин. Гарбуз буде готова тільки тоді, коли шматочки при проколюванні стануть м'якими.
Запечений гарбуз з медом
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; кориця - 1 ч. ложка; апельсинова цедра - за смаком; мед - 4 ст. ложки; апельсиновий сік. Приготування Гарбуз обробляємо від насіння і нарізаємо м'якоть на дрібні шматки. Потім кладемо їх у вогнетривкий посуд, поливаємо його медом і перемішуємо. З апельсина акуратно зрізаємо шкірку, подрібнюємо її і додаємо до гарбузі. З апельсина вичавлюємо акуратно сік і наливаємо в загальну масу. В останню чергу додаємо трохи кориці і ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо гарбуз з медом приблизно 30 хвилин, періодично розмішуючи масу.
Гарбуз з шавлією і медом в духовці
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; шавлія - 1 пучок; часник - 2 зубчики; лимон - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки; мед - 20 мл Приготування Гарбуз ріжемо навпіл, очищаємо від насіння і нарізаємо вузькими скибочками шириною 3 см кожен. Шавлія промиваємо і обриваємо листя. Часник очищаємо і подрібнюємо. Потім перекладаємо гарбуз, шавлія і часник у форму для випічки. Посипаємо за смаком сіллю, перцем, додаємо трохи олії, вичавлюємо з лимона сік і кладемо мед . Все ретельно перемішуємо і випікаємо гарбуз в попередньо розігрітій духовці близько 30 хвилин, періодично перевертаючи шматочки. Гарбуз, приготовлена в духовці готова!