Вернуться назад Распечатать

Запечений гарбуз з медом

Запечений гарбуз з медом
Давайте сьогодні дізнаємося з вами як приготувати дуже смачний, а головне корисний, особливо для печінки, десерт, який сподобається всім без винятку - гарбуз з медом.

Рецепт гарбуза з медом


Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • кунжутне насіння - 05 ст.;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як смачно приготувати гарбуз з медом. Отже, беремо невеликий гарбуз, промиваємо її проточною водою. Потім обсушуємо паперовим рушником і обережно видаляємо насіння. Для цього ми використовуємо гострий ніж, розрізаючи гарбуз навпіл уздовж. Після чого вже іншим ножем, але вже з круглим вістрям або ложкою, витягаємо м'який шар з насінням. Кожну половинку розрізаємо на невеликі прямокутники, розміром приблизно 5 сантиметрів в довжину і 6 в ширину. Тепер беремо по черзі кожен шматочок гарбуза і з внутрішньої сторони змащуємо їх медом. Після цього кладемо гарбуз у форму для запікання, шкіркою вниз, посипаємо зверху кунжутним насінням. Запікаємо все в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів десь 30 хвилин. Гарбуз буде готова тільки тоді, коли шматочки при проколюванні стануть м'якими.

    Запечений гарбуз з медом


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • апельсинова цедра - за смаком;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • апельсиновий сік.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо від насіння і нарізаємо м'якоть на дрібні шматки. Потім кладемо їх у вогнетривкий посуд, поливаємо його медом і перемішуємо. З апельсина акуратно зрізаємо шкірку, подрібнюємо її і додаємо до гарбузі. З апельсина вичавлюємо акуратно сік і наливаємо в загальну масу. В останню чергу додаємо трохи кориці і ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо гарбуз з медом приблизно 30 хвилин, періодично розмішуючи масу.

    Гарбуз з шавлією і медом в духовці


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • шавлія - 1 пучок;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • Запечений гарбуз з медом

  • мед - 20 мл


  • Приготування
    Гарбуз ріжемо навпіл, очищаємо від насіння і нарізаємо вузькими скибочками шириною 3 см кожен. Шавлія промиваємо і обриваємо листя. Часник очищаємо і подрібнюємо. Потім перекладаємо гарбуз, шавлія і часник у форму для випічки. Посипаємо за смаком сіллю, перцем, додаємо трохи олії, вичавлюємо з лимона сік і кладемо мед . Все ретельно перемішуємо і випікаємо гарбуз в попередньо розігрітій духовці близько 30 хвилин, періодично перевертаючи шматочки. Гарбуз, приготовлена в духовці готова!