Морозиво - це чудове ласощі, яке знайоме нам ще з самого раннього дитинства. Цей охолоджений десерт виготовляють з молочних продуктів: молока, вершків чи олії з додаванням різних ароматизаторів, наповнювачів і цукру. Його їдять завжди, незалежно від пори року. Напевно, мало знайдеться людей, які відязикалися б від такого смачного задоволення. А що може бути краще, ніж морозиво, приготоване в домашніх умовах. Давайте дізнаємося з вами як зробити освіжаюче і підбадьорливе морозиво «Мохіто».
Класичний рецепт приготування морозива «Мохіто»
Інгредієнти: свіжі листочки м'яти - 30 г; нежирні вершки - 15 ст.; цукровий пісок - 1 ст.; подрібнена цедра лайма - 3 ст. ложки; лайязикай сік - 05 ст. Приготування Листя м'яти гарненько промиваємо під струменем теплої води, стряхиваем, обсушуємо і кладемо в ємність блендера. Потім вливаємо сюди вершки і збиваємо на пульсуючому режимі до тих пір, поки м'ята повністю не измельчится. Після цього додаємо в отриману масу цедру лайма і знову прокручуємо всі протягом хвилини. Перелити приготовану суміш у пластиковий контейнер, вливаємо свіжовичавлений сік лайма і кладемо цукор. Гарненько перемішуємо масу ложкою до повного розчинення цукрових крупинок і прибираємо ємність з морозивом «Мохіто» в морозильну камеру. Дістаємо масу щогодини і ретельно розмішуємо, поки вона не замерзне. Приблизно через 4-5 годин морозиво «Мохіто» буде готово! Перед подачею на стіл, розкладаємо легкий десерт спеціальної круглої ложкою по креманкам і прикрашаємо листочками м'яти.
Лимонне морозиво вершкове «Мохіто»
Інгредієнти: свіжа м'ята - 4 гілочки; вершки нежирні - 1 ст.; цукор - 05 склянки; лимон - 2 шт. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант, як приготувати охолоджувальне і смачне морозиво «Мохіто». Листочки свіжої м'яти промиваємо, стряхиваем і перекладаємо в блендер. Вливаємо вершки і прокручуємо на пульсуючому режимі, роблячи невеликі паузи, поки м'ята як слід, не измельчится. Потім додаємо лимонну цедру і знову прокручуємо. Переливаємо готову суміш у пластиковий контейнер, наливаємо лимонний сік і підсипаємо за смаком цукор. Перемішуємо акуратно блендером на самій маленькій швидкості до повного розчинення цукрових кристаликів. Накриваємо контейнер кришкою і прибираємо в морозилку. Змішуємо масу раз в півгодини до тих пір, поки вона повністю не замерзне. Морозиво буде готово орієнтовно через 5 годин. Потім викладаємо його у піалки, прикрашаємо часточками лимона і листочками м'яти.
Смачне морозиво «Мохіто»
Інгредієнти: лимон - 3 шт.; лайм - 3 шт.; лимонне морозиво - 500 г; свіжі листочки м'яти - 25 шт.; ром - 05 ст.; волоські горіхи, шоколад для прикраси; коричневий цукор - за смаком. Приготування Листочки гарненько промиваємо під струменем теплої проточної води, обсушуємо і дрібненько рвемо. У глибоку чашку викладаємо готову лимонне морозиво, видавлюємо сік з лимонів та лаймів,
вливаємо ром, насипаємо коричневий цукор і кидаємо подрібнену м'яту. Всі інгредієнти ретельно збиваємо в міксері, або подрібнюємо блендером до однорідності протягом 30 секунд, щоб все добре перемішалося між собою. Готову масу перекладаємо в пластиковий контейнер і поміщаємо на пару годин в морозилку. Кожну годину дістаємо ємність з морозивом і перемішуємо. Знову ставимо «Мохіто» в морозилку і по закінченні декількох годин насолоджуємося чудовим та оригінальним смаком цього казкового десерту. Розкладаємо готове морозиво спеціальною ложкою в креманки, прикрашаємо за бажанням волоськими горіхами або тертим шоколадом.