Напевно, усі ласуни люблять мармелад . Вибір зараз у продажу величезний, можна вибрати на будь-який смак. А можна і приготувати його самостійно. Зараз ми розповімо, як швидко і просто приготувати смачний апельсиновий мармелад.
Рецепт апельсинового мармеладу
Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік - 300 мл; вершкове масло - 40 г; цукор - 300 г; листовий желатин - 25 г; пектин - 40 г; цедра апельсина - 1 шт.; апельсинова есенція - 05 пляшки. Приготування Листовий желатин замочуємо у воді хвилин на 15. Свіжовичавлений апельсиновий сік перелити в каструлю, додаємо цедру 1 апельсина, цукор, вершкове масло, пектин і все добре перемішуємо. На невеликому вогні доводимо до кипіння. Тепер віджимаємо желатин і кладемо його в каструлю до решти інгредієнтів і даємо йому розтанути повністю. Тепер вимикаємо вогонь і додаємо есенцію апельсинову.
Вистилаємо Форму пергаментом, змащуємо маслом і виливаємо апельсинову масу, рівномірно розподіляючи її по поверхні. Товщина шару повинна бути близько 2 див. Прибираємо форму в холодильник години на 3 поки повністю не застигне желатин. Після цього мармелад виймаємо і нарізаємо кубиками бажаної величини, які потім обвалюємо в цукровій пудрі або цукрі.
Рецепт мармеладу з апельсинів
Інгредієнти: апельсинове варення - 300 г; пектин - 4 г; агар-агар - 4 г; цукор - 70 г; вода - 50 мл Приготування Спочатку з'єднуємо цукор і пектин, додаємо їх в апельсинове варення . Агар-агар замочуємо у воді хвилин на 20-30. Варення доводимо до кипіння і вливаємо в нього агар. Кип'ятимо близько 3 хвилин на великому вогні, безперервно помішуючи. Тепер розливаємо масу по формах і прибираємо в холодильник. Як тільки мармелад з апельсинів застигне, нарізаємо шматочками.
Яблучно-апельсиновий мармелад
Інгредієнти: яблука - 1 кг; апельсини - 4 шт.; цукор - 1 склянка; желирующее засіб для варення - 2 пакетика. Приготування Цедру апельсинів натираємо на дрібній тертці. А з м'якоті видавлюємо сік. Яблука очищаємо від насіння і шкірки і ріжемо часточками. У сковороду вливаємо близько 60 мл апельсинового соку і рівномірно розподіляємо цукор. Ставимо сковороду на вогонь і чекаємо, поки цукор не почне змінювати колір. Тепер додаємо яблука і вливаємо решті апельсиновий сік.
Додаємо цедру і желирующее засіб. Вогонь зменшуємо до мінімального, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо, поки яблука не стануть м'якими. Як правило, на це йде близько 10 хвилин.
Тепер яблука за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Якщо отримана маса вийшла рідкуватий, то знову виливаємо її в сковороду і, не накриваючи кришкою, випариваем зайву вологу. Деко або піднос злегка змащуємо рослинним маслом, а зверху виливаємо отриману масу шаром товщиною близько 2 см. Верх розрівнюємо. Можна прибрати деко для застигання у холодильник, а можна і залишити при кімнатній температурі. Готовий яблучно-апельсиновий мармелад ріжемо на шматочки потрібного розміру.
Мармелад «Апельсинові дольки»
Інгредієнти: апельсини - 4 шт.; апельсинове желе - 2 пакетика; вода - 300 мл; цукор для обвалювання. Приготування Апельсини обдаємо окропом, ріжемо навпіл, а видаляємо м'якоть, щоб не пошкодити шкірку. У нас повинні вийти чаші з апельсинової кірки. Тепер готуємо желе. Для цього вміст пакетика змішуємо з 150 мл води. Розливаємо желе з апельсиновим чашах і ставимо в холодильник години на 4. Тепер кожну чашу нарізаємо шматочками і обвалюють їх в цукрі.
Точно за таким же принципом можна приготувати не тільки апельсинові, але і лимонні дольки.