Пудинг вважається англійською десертом. Готують його з молока, цукру, яєць і згущувача - борошна або крохмалю. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачний і ніжний ванільний пудинг.
Рецепт ванільного пудингу
Інгредієнти: молоко - 1 л; цукор - 6 ст. ложок; крохмаль кукурудзяний - 5 ст. ложок; яйця - 2 шт.; ванілін - за смаком. Приготування Із загального обсягу відливаємо близько 1 склянки молока, а решту кип'ятимо. У тому, що відлили, в холодному розмішуємо кукурудзяний крохмаль, потім вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванілін за смаком. Все це акуратно збиваємо, а потім отриману масу тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко і знову розмішуємо. На невеликому вогні варимо суміш 5 хвилин - вона повинна стати кремового кольору. Ось, по суті, і все. Розливаємо масу по формах і охолоджуємо. Після цього перевертаємо наш десерт на плоску тарілку і поливаємо зверху варенням або сиропом.
Ванільний пудинг в духовці
Інгредієнти: молоко - 1 л; цукор - 150 г; яйця - 2 шт.; стручок ванілі - 1 шт. Приготування Зараз розповімо, як зробити ванільний пудинг в духовці. Вливаємо В каструльку молоко, додаємо цукор і злегка розігріваємо суміш, щоб цукор встиг розчинитися. Кип'ятити молоко не потрібно. У тарілку розбиваємо яйця і добре розмішуємо білки з жовтками, але збивати їх при цьому не треба. Після цього суміш добре проціджуємо, щоб вона стала однорідною. Виливаємо її в молоко з цукром, розмішуємо і додаємо насіння ванілі, які счистили прямо зі стручка.
Знову все гарненько розмішуємо і розливаємо по формах, які потім накриваємо фольгою і ставимо в духовку, нагріту до 150 градусів, хвилин на 20. В духовку під час приготування заглядати не можна. Також не варто знімати фольгу відразу, нехай пудинг охолоне в формочці, тоді й знімемо фольгу. А легкий десерт перевернемо на блюдо і прикрасимо за своїм бажанням.
Шоколадно-ванільний пудинг
Інгредієнти: молоко - 05 л; борошно - 3 ст. ложки; какао - 3 ст. ложки; цукор - 100 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 3 пакетика. Приготування Цукор змішуємо з борошном і висипаємо суміш в холодне молоко. Потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип'ятимо 3 хвилини, щоб суміш злегка загусла. Після цього додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і ділимо отриману масу на 2 рівні частини. В одну з них висипаємо ванільний цукор, а в другу додаємо какао. Знову обидві суміші нагріваємо, щоб вони загусли ще сильніше. Розливаємо масу у формочки - біла-біла-біла, або навпаки і прикрашаємо тертим шоколадом. Відправляємо приблизно на годину в холодильник. Після цього подаємо шоколадний пудинг до столу.