Вернуться назад Распечатать

Ванільний пудинг

Ванільний пудинг
Пудинг вважається англійською десертом. Готують його з молока, цукру, яєць і згущувача - борошна або крохмалю. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачний і ніжний ванільний пудинг.

Рецепт ванільного пудингу


Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • крохмаль кукурудзяний - 5 ст. ложок;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Із загального обсягу відливаємо близько 1 склянки молока, а решту кип'ятимо. У тому, що відлили, в холодному розмішуємо кукурудзяний крохмаль, потім вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванілін за смаком. Все це акуратно збиваємо, а потім отриману масу тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко і знову розмішуємо. На невеликому вогні варимо суміш 5 хвилин - вона повинна стати кремового кольору. Ось, по суті, і все. Розливаємо масу по формах і охолоджуємо. Після цього перевертаємо наш десерт на плоску тарілку і поливаємо зверху варенням або сиропом.

    Ванільний пудинг в духовці


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • стручок ванілі - 1 шт.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити ванільний пудинг в духовці. Вливаємо В каструльку молоко, додаємо цукор і злегка розігріваємо суміш, щоб цукор встиг розчинитися. Кип'ятити молоко не потрібно. У тарілку розбиваємо яйця і добре розмішуємо білки з жовтками, але збивати їх при цьому не треба. Після цього суміш добре проціджуємо, щоб вона стала однорідною. Виливаємо її в молоко з цукром, розмішуємо і додаємо насіння ванілі, які счистили прямо зі стручка.
    Знову все гарненько розмішуємо і розливаємо по формах, які потім накриваємо фольгою і ставимо в духовку, нагріту до 150 градусів, хвилин на 20. В духовку під час приготування заглядати не можна. Також не варто знімати фольгу відразу, нехай пудинг охолоне в формочці, тоді й знімемо фольгу. А легкий десерт перевернемо на блюдо і прикрасимо за своїм бажанням.

    Шоколадно-ванільний пудинг


    Інгредієнти:

  • молоко - 05 л;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • Ванільний пудинг

  • ванільний цукор - 3 пакетика.


  • Приготування
    Цукор змішуємо з борошном і висипаємо суміш в холодне молоко. Потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип'ятимо 3 хвилини, щоб суміш злегка загусла. Після цього додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і ділимо отриману масу на 2 рівні частини. В одну з них висипаємо ванільний цукор, а в другу додаємо какао. Знову обидві суміші нагріваємо, щоб вони загусли ще сильніше. Розливаємо масу у формочки - біла-біла-біла, або навпаки і прикрашаємо тертим шоколадом. Відправляємо приблизно на годину в холодильник. Після цього подаємо шоколадний пудинг до столу.