Рецепт манного пудингу дуже простий і легко змінимо. Солодкий десерт можна готувати з різними фруктами, ягодами, шоколадом і згущеним молоком. Він урізноманітнює домашнє чаювання, посиденьки з колегами, стане корисним і ситним обідом для маленьких гурманів.
Саме час дізнатися, як приготувати манний пудинг. В якості начинки сьогодні ми будемо використовувати мандарини.
Рецепт манного пудингу
Інгредієнти: молоко -2 склянки; вершкове масло - 3 ст. л.; манка - 12 ч. л.; яйце куряче - 3 шт.; цукор - 05 склянки; сіль - щіпка; ванілін - 1 пакетик; мандарин - 2 шт. Приготування У невелику каструлю наливаємо молоко, додаємо вершкове масло, доводимо до кипіння. Потім всипаємо манну крупу, варимо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Після чого знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і рушником, залишаємо настоюватися.
Білки відділяємо від жовтків, останні збиваємо разом з цукром, додаємо ванілін і змішати отриману масу з манною кашею. Білки теж збиваємо, додавши сіль, і теж вливаємо в кашу.
Мандаринки очищаємо від шкірки і кісточок і кладемо розділені часточки в каструлю. Форму для запікання змащуємо маслом, наповнюємо пудингом. Відправляємо його готуватися в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі прикрасити випічку можна ягодами малини або полуниці, гілочками м'яти, кружечками банани.
Наступним манно-яблучним пудингом можна здивувати абсолютно всіх, він буде корисним і для дітей і для дорослих.
Манний пудинг з яблуками
Інгредієнти: манка - 12 ч. л.; молоко - 2 склянки; яйце куряче - 1 шт.; цукор - 10 ч. л; масло вершкове - 20 г; сіль - щіпка; яблука солодких сортів - 2 шт. Приготування Молоко закип'ятити, додати манну крупу, цукор і сіль. Варимо до готовності. Білок відокремлюємо від жовтка, останній разом з вершковим маслом додаємо у готову кашу, перемішуємо. Білок збиваємо і вливаємо в загальну каструлю.
Яблука промиваємо, очищаємо від серцевини і кісточок. Потім гарненько шаткуємо і тушкуємо на повільному вогні з цукром. Форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо половину манної каші. Потім укладаємо солодку яблучну начинку і заливаємо другою половиною вміст каструлі. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів. Через 40 хвилин наш манно-яблучний пудинг готовий!
Фруктовий десерт можна готувати не тільки на основі молока або ягідного морсу, але і на основі киселя.
Манний пудинг з киселем
Інгредієнти: молоко - 2 л; вода - 100 мл; манка - 1 склянка; яйце куряче - 2 шт.; ягоди на ваш вибір - 30 г; сіль - щіпка; ванілін - 1 г; цукор - 05 склянки. Приготування Варимо в молоці манну кашу, солимо, додаємо пару ложок цукру і ванілін. Залишаємо остигати. Збиваємо одне ціле яйце і білок другого, додаємо в остиглу манку. Все добре перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо маслом, виливаємо в неї вміст каструлі, зверху змащуємо залишилися жовтком. Поміщаємо наш пудинг в розігріту до 180 градусів духовку до тих пір, поки схопиться жовток. Потім виймаємо форму і залишаємо десерт застигати. В цей час приступаємо до варінні киселю з улюблених ягід, води і цукру, залишаємо його охолоджуватися. Настоявшуюся випічку розрізаємо на маленькі шматочки, кожен поливаємо киселем.
Пудинг з манної каші також без праці можна приготувати за допомогою мультиварки.
Шоколадно-манний пудинг в мультиварці
Інгредієнти: молоко - 500 мл; манка - 50 г; цукор - 3 ст. л.; ванілін - 5 г; масло вершкове - 50 г; какао - 3 ст. л. В мультиварці варимо манну кашу , даємо їй настоятися протягом півгодини. Потім додаємо масло і ванілін. Можна збити масу за допомогою блендера, додати какао. Запікаємо протягом півгодини в режимі «випічка». Для найкращого результату можна настояти шоколадний пудинг в холодильнику протягом двох годин.