Вернуться назад Распечатать

Десерт «Яблука на снігу» - чудове зимове ласощі

Десерт «Яблука на снігу» - чудове зимове ласощі
Ці рецепти для тих, хто не боїться експериментувати з самими звичайними продуктами. З яблук виявляється можна приготувати такі чудові десерти, що відрізняються за смаком і за оформленням. В якості снігу можна взяти морозиво, збиті білки або вершки, а також присипки з цукрової пудри, кокосової стружки або тертого білого шоколаду.
Спробуйте приготувати будь-який з запропонованих нами рецептів десерту «Яблука на снігу» і ви приємно здивуєте не тільки своїх друзів і близьких, але і в першу чергу себе, настільки це просто в приготуванні і чудово за смаковими відчуттями.

Желейний десерт «Яблука на снігу»


Інгредієнти:

  • кілька яблук;

  • цукровий пісок за смаком;

  • желе суничне - 2 пачки;

  • желатин - 15 г;

  • пломбір - 05 кг;

  • стружка білого шоколаду - 3 столові ложки;

  • кокосова стружка - 1 столова ложка;

  • родзинки, горіхи.


  • Приготування
    Яблука вимиваємо і очищаємо від шкірки і серцевини. Запікаємо в духовці або відварюємо. За допомогою блендера перетворюємо на пюре. До остившім яблук додаємо цукор за смаком і розведений у невеликій кількості води желатин. Ретельно перемішуємо, розкладаємо по формах. У кожну формочку до яблучного пюре кладемо трохи горіхів і родзинок. Ставимо застигати в холодильник.
    Готуємо суничне желе за рецептом зазначеного на упаковці. Розливаємо його по формах і теж ставимо в холодильник.
    Коли пюре і желе застигнуть, викладаємо їх в тарілки для частування. Спочатку яблучне пюре , потім на неї поміщаємо суничне желе, морозива робимо снігові замети і зверху присипаємо сумішшю тертого білого шоколаду і кокосової стружки. Десерт «яблука в снігу готовий». Пригощайтеся!

    Десерт «Яблука на снігу», запечений в духовці


    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодких сортів - 5 шт.;

  • мед - 200 г;

  • мигдаль - 100 г;

  • білки курячих яєць - 3 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • лимонна кислота - 2 г.


  • Приготування
    Яблука вимиваємо і очищаємо від шкірки. Розрізаємо навпіл і акуратно вирізаємо серцевину з насінням і пластинами. Бланшируем в окропі 3 хвилини.
    Мигдаль розрізаємо на невеликі шматочки і злегка підсмажуємо.
    На одну половинку яблука викладаємо трохи мигдалю, зверху заливаємо підігрітим медом і накриваємо другою половинкою. Так начиняємо горіхами і медом всі яблука. Розкладаємо на деко.
    Білки яєць охолоджуємо і збиваємо до крутий піни разом з цукром і лимонною кислотою.
    З допомогою кондитерського мішечка, збиті білки видавлюємо на поверхню яблук. Зверху посипаємо мигдалем. Сушимо в духовці при температурі 70-80 градусів до утворення рум'яної скоринки.
    У третьому рецепті в ролі снігу виступає збита сметана або вершки.

    Десерт «Яблука на снігу» з вершками


    Інгредієнти:

  • зелені яблука - кілька шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • лісові горіхи - 150 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • коричневий цукор - 100 г;

  • вершки - 200 мл;

  • тертий шоколад - 1 столова ложка;

  • ягоди червоної смородини - кілька гілочок.


  • Приготування
    Яблука хвостиками вимиваємо щіточкою під проточною водою. Акуратно зрізаємо верхівку з хвостиком, щоб хвостик не відвалився.
    Десерт «Яблука на снігу» - чудове зимове ласощі
    Вичищаємо серцевину яблука від платівок і насіння.
    Подрібнюємо родзинки і горіхи і з'єднуємо їх. Сумішшю наповнюємо яблука. Накриваємо кришкою. Змащуємо вершковим маслом поверхню яблук, присипаємо коричневим цукром і викладаємо на деко. Випікаємо в мікрохвильовій печі 2 хвилини в режимі «максимум» та 6-7 хвилин в режимі «гриль». Яблуко весь час поливаємо розтопленої карамеллю.
    На тарілку видавлюємо збиті вершки . На вершки обережно перекладаємо печене яблуко. Прикрашаємо тертим шоколадом і гілочкою червоної смородини.