Цей чудовий десерт знайомий всім нам з самого дитинства. Крім того, що шоколадна ковбаса з печива виходить дуже смачною та дивовижно ароматною, її досить легко готувати. Давайте розглянемо з вами деякі прості рецепти приготування ковбаси з печива.
Рецепт шоколадної ковбаси з печива
Інгредієнти: печиво «Ювілейне» - 300 г; цукровий пісок - 05 ст.; вершкове масло - 300 г; какао - порошок - 5 ст. ложок; цукрова пудра для прикраси; волоські горіхи - 4 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як зробити ковбасу з печива. Отже, беремо будь пісочне печиво , складаємо його в целофановий пакет і подрібнюємо кухонним молоточком на дуже дрібні шматочки. Потім кладемо в каструлю вершкове масло і розтоплюємо його на слабкому вогні. Після цього додаємо туди ж цукровий пісок і, помішуючи, на повільному вогні, готуємо до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі обережно знімаємо каструлю з плити, додаємо какао-порошок, подрібнені волоські горіхи і все ретельно перемішуємо. Тепер додаємо крихти печива з пакету і знову розмішуємо до однорідності маси.
На столі розстилаємо харчову плівку викладаємо на неї рівномірним шаром приготовлену суміш і акуратно загортаємо рулетом. Прибираємо готову ковбасу з какао і печива в холодильник і залишаємо там приблизно на 3 години для застигання. Перед подачею на стіл, розрізаємо ласощі на шматочки, посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося прекрасним смаком з дитинства.
Солодка ковбаса з печиво з цукатами
Інгредієнти: пісочне печиво - 500 г; какао - порошок - 3 ст. ложки; цукровий пісок - 4 ст. ложки; вершкове масло - 200 г; молоко - 05 склянки; ванілін - за смаком; цукати - 50 г; волоські горіхи - 50 р. Приготування Волоські горіхи гарненько подрібнюємо. Цукати дрібно нарізаємо, а пісочне печиво ламаємо так, щоб вийшла крихта. Далі змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці. Окремо в ковшичке з'єднуємо какао - порошок з цукром, вливаємо молоко, перемішуємо до повного розчинення грудок і додаємо за смаком ванілін.
Охолоджене вершкове масло нарізаємо шматочками і кладемо в какао-молочну суміш. Ставимо кухлик на повільний вогонь і варимо до повного розчинення масла і цукру, періодично помішуючи. Готової гарячою сумішшю обережно заливаємо печиво, цукати і горіхи. Ретельно все перемішуємо. Отриману масу викладаємо на фольгу, загортаємо в рулет і формуємо ковбаску. Прибираємо ласощі в холодильник до повного охолодження. При подачі на стіл ковбасу з печива нарізаємо на порційні шматочки і подаємо у вигляді тістечка до чаю.
Дитяча ковбаса з печива зі згущеним молоком
Шоколадна ковбаса - одне з улюблених солодощів у кожної дитини. Даний рецепт вважається класичним способом приготування цих ласощів.
Інгредієнти: пісочне печиво - 500 г; вершкове масло - 200 г; какао - порошок - 2 ст. ложки; згущене молоко - 150 мл Приготування Пісочне печиво розламуємо руками на дрібні шматочки. Вершкове масло нарізаємо на шматки і розтоплюємо на дуже слабкому вогні в глибокій каструлі. Потім вливаємо в нього згущене молоко і
всю суміш добре розмішуємо.
Далі підсипаємо трохи какао - порошку, перемішуємо до однорідного стану, щоб не було грудочок. Після цього знімаємо масу з вогню і додаємо розкришене печиво. Все дуже швиденько розмішуємо, щоб пісочне печиво рівномірно покрилося шоколадною помадкою. Потім на рівну поверхню розкладаємо щільний целофановий пакет і викладаємо на нього готову шоколадну масу. Щільно загортаємо в рулет, надаємо форму ковбаски і прибираємо в холодильник до затвердіння.