Мармелад - це кондитерський виріб, зроблене з ягід або фруктів з додаванням цукру і іноді желатину. Приготоване своїми руками це ласощі не тільки смачне, але і корисне. Адже в ньому немає ніяких шкідливих добавок, барвників та консервантів. Давайте розглянемо з вами як приготувати мармелад з груш і порадувати дітей цим чудовим ласощами.
Рецепт мармеладу з груші
Грушевий мармелад припаде до душі не тільки ласунам, але і людям, що стежать за фігурою. Адже він низькокалорійний, густий і дивовижно смачний.
Інгредієнти: груші - 1 кг; цукор - 500 г; вода - 3 ст.; желатин - щіпка. Приготування Отже, стиглі груші гарненько промиваємо, видаляємо серцевину, кісточки, відрізаємо кінчики і крупно нарізаємо часточками. Желатин кладемо в миску, заливаємо теплою водою і залишаємо розбухати. Фрукти викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила всі шматочки груші. Готуємо до розм'якшення на повільному вогні.
Зварені груші трохи охолоджуємо і ложкою протираємо через друшляк. В отриману масу виливаємо желатин і варимо грушеву кашку до загустіння. У густу масу додаємо цукровий пісок, гарненько розмішуємо і готуємо ще хвилин 6. Потім знімаємо з плити і ставимо в холодильник. Ось і все, грушевий мармелад готовий! Нарізаємо його невеликими квадратиками і подаємо до столу.
Мармелад з яблук і груш
Інгредієнти: кислі яблука - 2 кг; груші - 1 кг; цукор - 15 кг. Приготування Для приготування мармеладу з груш на зиму, фрукти промиваємо, витираємо, розрізаємо, видаляємо серцевину і викладаємо на деко. Запікаємо груші з яблуками в духовці, а потім протираємо через сито і отриману кашку викладаємо в каструлю. Всипаємо цукор і варимо до повної готовності. Після цього розкладаємо готовий мармелад по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Любителям цього неповторного ласощі також рекомендуємо спробувати мармелад з кавунових кірок або апельсиновий мармелад .