Солодка ковбаса - смачне і доступне ласощі, яке готується досить легко і швидко. Десерт виходить дуже оригінальним і неодмінно сподобається не тільки дітям! Давайте розглянемо з вами цікаві рецепти приготування солодкої ковбаси.
Рецепт солодкої ковбаси з печива
Інгредієнти: какао - порошок - 4 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; волоські горіхи - 50 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; пісочне печиво - 200 г; згущене молоко - 120 мл Приготування Рецепт приготування солодкої ковбаси досить простий. Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти: печиво, горіхи, какао, згущене молоко та масло. Пісочне печиво крупно ламаємо на шматочки, а потім розминаємо товкачиком так, щоб вийшла неоднорідна крихта. Додаємо подрібнені волоські горіхи і просіваємо в миску какао - порошок. Ретельно все перемішуємо, кладемо розм'якшене вершкове масло і поступово викладаємо згущене молоко. Розмішуємо до отримання густоватой однорідної маси.
На столі розстилаємо харчову плівку викладаємо «тісто» і туго загортаємо. Розкачуємо руками, надаючи їй форму ковбаски. Кладемо ласощі в холодильник, а через 15 хвилин ще раз розкачуємо ковбасу, щоб вона вийшла на зрізі більш кругла. Залишаємо десерт на всю ніч в холодильнику для застигання. Потім видаляємо плівку і обвалюємо солодку ковбасу з печива в цукровій пудрі.
Рецепт солодкої домашньої ковбаси
Інгредієнти: печиво «Ювілейне» - 250 г; цукрова пудра - 140 г; яєчні жовтки - 2 шт.; какао - порошок - 40 г; масло вершкове - 150 г; ром - 1 ст. ложка. Приготування Печиво подрібнюємо у велику крихту: складаємо його в пакет і кілька разів били по пакету качалкою. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Жовтки гарненько збиваємо міксером з цукровою пудрою, а потім всипаємо какао, вливаємо розтоплене масло і додаємо трохи рому. Все ретельно перемішуємо і кладемо подрібнене печиво, акуратно перемішуючи ложкою або лопаткою. Потім готове тісто розділяємо на 2 однакові частини і формуємо з них «ковбаски». Загортаємо їх в пергамент і прибираємо на 2 години в холодильник. Після закінчення часу нарізаємо ласощі невеликими шматочками і подаємо до гарячого чаю.
Рецепт солодкої ковбаси з ірисок
Інгредієнти: несолодке печиво - 200 г; іриски - 150 г; вершкове масло - 150 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в каструлі з товстим дном. Потім додаємо іриски і чекаємо, поки все перетворитися в однорідну масу. Печиво подрібнюємо, перекручуючи його через м'ясорубку. Висипаємо отриману крихту до цукерково - вершкову масу і все ретельно перемішуємо. Викладаємо масу на харчову плівку і формуємо ковбаску. Загортаємо її в плівку і прибираємо на 2 години в морозильну камеру. Ось і все, солодка і приголомшливо смачна ковбаска з ірисок готова!
Рецепт солодкої ковбаси зі згущеним молоком
Інгредієнти: кукурудзяні палички - 300 г; вершкове масло - 100 г; згущене молоко - 100 мл; ванільний цукор - 1 пакетик; волоські горіхи - 100 г; цукати - 100 г; коньяк - 1 ст. ложка. Приготування Горіхи подрібнюємо, цукати дрібно нарізаємо, кукурудзяні палички перетворюємо з допомогою м'ясорубки в крихту, залишаючи трохи великих шматочків для прикраси. Всі підготовлені інгредієнти змішуємо у великій мисці. Трохи розтоплене масло збиваємо міксером до пишного стану, додаємо ваніль, какао і згущене молоко. З'єднуємо вийшов крем з горіховою сумішшю, вливаємо трохи коньяку і все добре перемішуємо до утворення однорідної в'язкої маси.
Готове «тісто» ділимо на 2 частини, перекладаємо на харчову плівку, утрамбовуємо руками, щільно загортаємо, надавши круглу форму. Потім прибираємо ковбаски на 2 години в морозилку для застигання.