Сирна запіканка зі згущеним молоком готується швидко і просто. На відміну від класичної випічки з манкою або борошном, це ласощі виходить набагато ніжніше. За своїм бажанням, ви можете трохи урізноманітнити смак страви, додавши в тісто сухофрукти, ванілін, корицю або цукати. Давайте не будемо втрачати часу дарма, і дізнаємося з вами рецепти приготування сирної запіканки зі згущеним молоком.
Сирна запіканка зі згущеним молоком
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 5 шт.; згущене молоко - 1 банка; крохмаль - 1 ст. ложка; олія соняшникова; кориця, ванілін - за смаком. Приготування Духовку попередньо запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Всі інгредієнти добре змішати в глибокій чаші. Форму для випічки змащуємо маслом, обережно виливаємо готове тісто і ставимо на 1 годину в гарячу духовку. Після закінчення часу перевіряємо готовність запіканки зі згущеним молоком і сиром зубочисткою, остуджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо випічку до столу.
Рецепт запіканки зі згущеним молоком
Інгредієнти: сир - 500 г; згущене молоко - 400 мл; яйце - 5 шт. Приготування Яйця збиваємо міксером, виливаємо згущене молоко і перемішуємо. Сир спочатку протираємо через сито, а потім викладаємо до яєчної суміші, і збиваємо все разом ложкою. В результаті у вас повинна вийти рідка, однорідна маса. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сирне тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і випікаємо десерт приблизно 25 хвилин.
Як тільки сир загусне, кладемо поверх запіканки невеликий шматочок вершкового масла для отримання апетитною скоринки. Готову сирну запіканку обережно виймаємо з духовки, остуджуємо і ріжемо шматочками. Подаємо зі сметаною або будь-яким варенням.
Запіканка зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: сир 9% - 500 г; згущене молоко - 100 мл; яйце - 3 шт.; манка - 05 ст.; ванілін, кориця - за смаком. Приготування Курячі яйця гарненько миємо в теплій воді, витираємо, потім, акуратно розбиваємо, відокремлюючи жовтки від білків. Білки збиваємо міксером, додаємо корицю і ванілін за смаком, обережно перемішуємо. Жовтки виливаємо в сир і злегка збиваємо.
Вершкове масло розм'якшуємо і разом зі згущеним молоком і сиром змішати зі збитими білками. Трохи підсолюємо масу, перемішуємо до однорідності і відставляємо готове тісто в сторону.
Тепер включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка» і таймер на 60 хвилин. Чашу приладу рясно змащуємо маслом і, як тільки мультиварка прогріється, акуратно викладаємо в неї тісто. Після закінчення режиму "Випічка" перемикаємо мультиварку в режим «Підігрів» і залишаємо ще на 15 хвилин. Далі, використовуючи спеціальну ємності для варіння на пару, обережно виймаємо нашу запіканку і перекладаємо на плоску тарілку. Подаємо готове ласощі гарячим, рясно посипавши зверху цукровою пудрою.
Сирна запіканка зі згущеним молоком і фруктами
Інгредієнти: сир - 1 кг; яйце - 3 шт.; згущене молоко - 400 мл; манка - 3 ст. ложки; яблуко - 2 шт.; харчова сода - 05 ч. ложки. Приготування Сир викладаємо в миску, додаємо соду. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і відправляємо в холодильник, а жовтки збиваємо міксером до утворення піни. Потім додаємо їх до сиру і ретельно розтираємо масу. Далі виливаємо згущене молоко і висипаємо манку. Знову все добре розмішуємо. Яблучка і банани нарізаємо кубиками. Білки дістаємо з холодильника, збиваємо і обережно з'єднуємо з сирною масою і фруктами. Акуратно все перемішуємо і викладаємо тісто у форму, посипану сухарями. Зверху покриваємо запіканку скибочками яблук і запікаємо страву 40 хвилин.