Страви з гарбуза і сиру приводять у захват і дітей і дорослих. Поєднання корисного сиру і стиглого овоча дарує яскраве осіннє настрій і зміцнює імунітет. Тому якщо вирішили побалувати домашніх корисним і незвичайним десертом, візьміть на озброєння наші рецепти приготування стиглої гарбуза з ніжним сиром.
Для початку порадуємо ласунів десертом з гарбуза і сиру, а саме ароматними сирниками.
Сирники з гарбузом і сиром Інгредієнти: гарбуз - 300 г; масло вершкове - 2 ст. л.; родзинки - 70 г; кориця - 1 ч. л.; сир - 450 г; яйце куряче - 1 шт.; цукор - 3 ст. л.; сіль - щіпка; борошно - 5 ст. л.; масло рослинне - 2 ст. л.; сметана - за смаком. Приготування Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, використовуємо середній вогонь. Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, подрібнюємо за допомогою дрібної терки і відправляємо готуватися на плиту. Залишаємо в сковороді овоч приблизний на 5 хвилин, потім додаємо промитий і очищений родзинки і ложку кориці. Через хвилину знімаємо з вогню. Тепер розтираємо сир, змішуємо його з гарбузом, цукром, сіллю, яйцем і борошном. Ретельно перемішуємо інгредієнти і формуємо з загальної маси сирники. Розігріваємо Сковороду, змащуємо рослинним маслом і з допомогою столової ложки викладаємо сирно-гарбузові оладки в борошно, потім відправляємо смажитися. Після того, як обсмажили зі всіх сторін, залишаємо страву остуджуватися. До столу сирники подаємо зі сметаною або улюбленим варенням.
А запечений гарбуз з сиром напевно кожному нагадає смак дитинства. Наступний рецепт відрізняється легкістю і простотою приготування, тому так любимо господинями по всьому світу.
Сирно-гарбузова запіканка Інгредієнти: молоко - 2 ст.; сіль - щіпка; сметана - 400 г; сир - 05 кг; яйце куряче - 4 шт.; цукор - 350 г; гарбуз - 1 кг; манка - 150 г; масло вершкове - 3 ст. л. Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів. У каструлі доводимо до кипіння молоко, тонкою цівкою додаємо манку і готуємо протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Потім промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння гарбуз, нарізаємо невеликими шматочками і підсмажуємо їх на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин. Після того, як інгредієнти охолонуть, змішуємо в мисці гарбуз, сир, манну кашу, 3 курячих яйця, сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо. Після чого в змащену маслом форму викладаємо отриману масу, зверху розрівнюємо і змащуємо десерт яйцем. Випікаємо в духовці протягом півгодини. Подаємо гарбузово - сирну запіканку зі сметаною або згущеним молоком.