Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка з бананом

Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру не винайшли рецепт краще, ніж сирна запіканка . Дієтичне, легке і смачне блюдо легко готувати, а широке розмаїття фруктових добавок робить кожну запіканку схожою на попередню. У цій статті ми поділимося з вами рецептами бананової запіканки.

Рецепт сирної запіканки з бананом


Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • сир - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • цукор - 2-3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - щіпка;

  • манна крупа - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Манну крупу заливаємо 1/2 ст. окропу і даємо набрякнути 30 хвилин. Сир перетираємо через сито і кладемо в чашу блендера. Слідом за сиром відправляються яйця, цукор, ваніль і молоко. Також в блендер кладемо заздалегідь підготовлену манку. Ретельно збиваємо основу для нашої сирної запіканки, намагаючись зробити її як можна більш однорідною.
    Банани нарізаємо смугами вздовж, або кільцями - поперек. Розкладаємо скибочки банана по змащеній маслом формі і заливаємо сирною сумішшю. Розгладжуємо поверхню сирного десерту з бананом і ставимо його випікатися при 180 градусах 40 хвилин. Перед подачею охолодити запіканку.

    Сирна запіканка з бананом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • сир - 500 г;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - щіпка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Манну крупу змішуємо зі сметаною і залишаємо на 30 хвилин. Після закінчення часу додаємо до набряклої манці яйця, трохи цукру (звичайного і ванільного), щіпку солі і сир. Збиваємо масу блендером до однорідності. Окремо пюрируем банани і змішати отримане пюре з сирною основою. Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї сирну масу для запіканки.
    Включаємо режим «Випічка» і готуємо запіканку 40 хвилин на одній стороні, після чого перевертаємо її і випікаємо ще 15 хвилин. Не виймаємо запіканку з мультиварки до тих пір, поки вона повністю не охолоне.

    Сирна запіканка з бананом в духовці


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 2 ст.;

  • молоко - 1 1/2 ст.;

  • банан - 2-3 шт.;

  • цукор - 2-3 ст. ложки;

  • яєчний білок - 2 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • сир - 250 р.


  • Приготування
    З вівсяних пластівців і молоко варимо густу кашу з додаванням цукру. Зварену кашу охолодити і змішати з сиром. Окремо збиваємо з цукром яєчні білки і також вводимо їх у вівсяну суміш. Додаємо трохи солі. Виливаємо суміш для запіканки в змащену маслом форму і готуємо запіканку в духовці 1 годину при 160 градусах.

    Сирна запіканка з бананом та яблуком


    Інгредієнти:

  • банан - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • сир - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Дрібнозернистий сир збиваємо за допомогою міксера з цукром, яйцями і розпушувачем. Однорідну масу змішуємо з попередньо просіяного борошном. Окремо з допомогою блендера збиваємо банан і яблуко в пюреобразную масу. Виливаємо пюре до сирної основі і ретельно перемішуємо.
    Сирна запіканка з бананом
    Якщо ви любите родзинки, то можете додати його в тісто на даному етапі.
    Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо борошном. Виливаємо суміш для сирної запіканки у форму і ставимо все в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо запіканку з духовки, змащуємо сметаною, для того, щоб у підсумку запіканка покрилася рум'яною скоринкою, і повертаємо готуватися назад.
    Перед подачею готової запіканці слід охолонути до теплого, після чого її можна буде нарізати на порційні шматки і подавати з варенням, сметаною, або просто полив розтопленим вершковим маслом.