Для любителів сиру не винайшли рецепт краще, ніж сирна запіканка . Дієтичне, легке і смачне блюдо легко готувати, а широке розмаїття фруктових добавок робить кожну запіканку схожою на попередню. У цій статті ми поділимося з вами рецептами бананової запіканки.
Рецепт сирної запіканки з бананом
Інгредієнти: банани - 2 шт.; сир - 500 г; яйця - 2 шт.; молоко - 1/2 ст.; цукор - 2-3 ст. ложки; ванільний цукор - щіпка; манна крупа - 2 ст. ложки. Приготування Манну крупу заливаємо 1/2 ст. окропу і даємо набрякнути 30 хвилин. Сир перетираємо через сито і кладемо в чашу блендера. Слідом за сиром відправляються яйця, цукор, ваніль і молоко. Також в блендер кладемо заздалегідь підготовлену манку. Ретельно збиваємо основу для нашої сирної запіканки, намагаючись зробити її як можна більш однорідною.
Банани нарізаємо смугами вздовж, або кільцями - поперек. Розкладаємо скибочки банана по змащеній маслом формі і заливаємо сирною сумішшю. Розгладжуємо поверхню сирного десерту з бананом і ставимо його випікатися при 180 градусах 40 хвилин. Перед подачею охолодити запіканку.
Сирна запіканка з бананом в мультиварці
Інгредієнти: банани - 2 шт.; сметана - 3 ст. ложки; сир - 500 г; манна крупа - 3 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; ванільний цукор - щіпка; сіль - щіпка. Приготування Манну крупу змішуємо зі сметаною і залишаємо на 30 хвилин. Після закінчення часу додаємо до набряклої манці яйця, трохи цукру (звичайного і ванільного), щіпку солі і сир. Збиваємо масу блендером до однорідності. Окремо пюрируем банани і змішати отримане пюре з сирною основою. Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо в неї сирну масу для запіканки.
Включаємо режим «Випічка» і готуємо запіканку 40 хвилин на одній стороні, після чого перевертаємо її і випікаємо ще 15 хвилин. Не виймаємо запіканку з мультиварки до тих пір, поки вона повністю не охолоне.
Сирна запіканка з бананом в духовці
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 2 ст.; молоко - 1 1/2 ст.; банан - 2-3 шт.; цукор - 2-3 ст. ложки; яєчний білок - 2 шт.; сіль - щіпка; сир - 250 р. Приготування З вівсяних пластівців і молоко варимо густу кашу з додаванням цукру. Зварену кашу охолодити і змішати з сиром. Окремо збиваємо з цукром яєчні білки і також вводимо їх у вівсяну суміш. Додаємо трохи солі. Виливаємо суміш для запіканки в змащену маслом форму і готуємо запіканку в духовці 1 годину при 160 градусах.
Сирна запіканка з бананом та яблуком
Інгредієнти: банан - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; сир - 500 г; яйця - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Дрібнозернистий сир збиваємо за допомогою міксера з цукром, яйцями і розпушувачем. Однорідну масу змішуємо з попередньо просіяного борошном. Окремо з допомогою блендера збиваємо банан і яблуко в пюреобразную масу. Виливаємо пюре до сирної основі і ретельно перемішуємо.
Якщо ви любите родзинки, то можете додати його в тісто на даному етапі.
Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо борошном. Виливаємо суміш для сирної запіканки у форму і ставимо все в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо запіканку з духовки, змащуємо сметаною, для того, щоб у підсумку запіканка покрилася рум'яною скоринкою, і повертаємо готуватися назад.
Перед подачею готової запіканці слід охолонути до теплого, після чого її можна буде нарізати на порційні шматки і подавати з варенням, сметаною, або просто полив розтопленим вершковим маслом.