Якщо раніше банан вважався екзотичним фруктом, то зараз це смачне ласощі доступно нам цілий рік. Ми звикли вживати його в сирому вигляді, як і будь-які інші фрукти. А виявляється, з бананів навіть супи готують. Кілька цікавих рецептів приготування бананового супу чекають вас нижче.
Молочний суп з бананів
Інгредієнти: молоко - 2 склянки; банани - 2 шт.; цедра одного апельсина; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Чистимо банани, нарізаємо шматочками і з'єднуємо з молоком (15 склянки). За допомогою блендера пюрируем банани з молоком. Тепер додаємо цукор і сіль. Апельсин моєму, обдаємо окропом і знімаємо цедру. Половину цедри додаємо в молочно-бананову суміш. Доводимо масу до кипіння.
Борошно змішуємо з рештою холодним молоком. Вливаємо цю суміш в бананову потроху, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння і вимикаємо - молочний банановий суп-пюре готовий. Подаємо його в гарячому вигляді, посипавши залишилася подрібненою цедрою.
Банановий суп з каррі
Інгредієнти: банани - 1 шт.; масло вершкове - 40 г; борошно - 30 г; молоко - 100 мл; курячий бульйон - 05 л; вершки - 50 мл; порошок каррі - 2 ст. ложки; цукор - щіпка. Приготування Курячий бульйон змішуємо з вершками і молоком. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому борошно до золотистого кольору. Перекладаємо масу в каструлю з бульйоном, додаємо цукор. На повільному вогні проварюємо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо каструлю з вогню, додаємо розім'яту банан і каррі. Знову добре перемішуємо і подаємо до столу.
Суп з бананів
Інгредієнти: банани - 2 шт.; рис - 1 склянка; курячі крильця - 500 г; морква - 1 шт.; соєвий соус - 4 ст. ложки; консервований горошок - 3 ст. ложки; кукурудза консервована - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; каррі - 1 ч. ложка; пекучий червоний перець - 1 ч. ложка; лавровий лист - 2 шт.; мелений імбир - 05 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; зелень, сіль - за смаком. Приготування Відварюємо курячі крильця в 3 літрах води до готовності, потім м'ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на шматочки. А можна і залишити крильця цілими. До готовності відварюємо рис. Моркву чистимо, ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, потім викладаємо рис, горошок, кукурудзу, порізані кружальцями банани, подрібнений часник і вливаємо соєвий соус . Акуратно все це перемішуємо і кілька хвилин тушкуємо під кришкою. Перекладаємо всю отриману масу в бульйон, додаємо сіль і спеції і на повільному вогні проварюємо хвилин 10. Суп готовий, можна кликати до столу!