Вернуться назад Распечатать

Банановий суп

Банановий суп
Якщо раніше банан вважався екзотичним фруктом, то зараз це смачне ласощі доступно нам цілий рік. Ми звикли вживати його в сирому вигляді, як і будь-які інші фрукти. А виявляється, з бананів навіть супи готують. Кілька цікавих рецептів приготування бананового супу чекають вас нижче.

Молочний суп з бананів


Інгредієнти:

  • молоко - 2 склянки;

  • банани - 2 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Чистимо банани, нарізаємо шматочками і з'єднуємо з молоком (15 склянки). За допомогою блендера пюрируем банани з молоком. Тепер додаємо цукор і сіль. Апельсин моєму, обдаємо окропом і знімаємо цедру. Половину цедри додаємо в молочно-бананову суміш. Доводимо масу до кипіння.
    Борошно змішуємо з рештою холодним молоком. Вливаємо цю суміш в бананову потроху, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння і вимикаємо - молочний банановий суп-пюре готовий. Подаємо його в гарячому вигляді, посипавши залишилася подрібненою цедрою.

    Банановий суп з каррі


    Інгредієнти:

  • банани - 1 шт.;

  • масло вершкове - 40 г;

  • борошно - 30 г;

  • молоко - 100 мл;

  • курячий бульйон - 05 л;

  • вершки - 50 мл;

  • порошок каррі - 2 ст. ложки;

  • цукор - щіпка.


  • Приготування
    Курячий бульйон змішуємо з вершками і молоком. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому борошно до золотистого кольору. Перекладаємо масу в каструлю з бульйоном, додаємо цукор. На повільному вогні проварюємо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо каструлю з вогню, додаємо розім'яту банан і каррі. Знову добре перемішуємо і подаємо до столу.

    Суп з бананів


    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • рис - 1 склянка;

  • курячі крильця - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • консервований горошок - 3 ст. ложки;

  • кукурудза консервована - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • пекучий червоний перець - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • мелений імбир - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • Банановий суп

  • зелень, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо курячі крильця в 3 літрах води до готовності, потім м'ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на шматочки. А можна і залишити крильця цілими. До готовності відварюємо рис. Моркву чистимо, ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, потім викладаємо рис, горошок, кукурудзу, порізані кружальцями банани, подрібнений часник і вливаємо соєвий соус . Акуратно все це перемішуємо і кілька хвилин тушкуємо під кришкою. Перекладаємо всю отриману масу в бульйон, додаємо сіль і спеції і на повільному вогні проварюємо хвилин 10. Суп готовий, можна кликати до столу!