Вернуться назад Распечатать

Желе з заморожених ягід

Желе з заморожених ягід
Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна використовувати для прикраси, а також в якості самостійного блюда.

Рецепт желе з заморожених ягід


Інгредієнти:

  • заморожені ягоди - 500 г;

  • сухий желатин - 1 ст. ложка;

  • кип'ячена вода - 3 ст.;

  • свіжа м'ята для прикраси;

  • цукровий пісок - 100 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати желе з ягід. Отже, спочатку вибираємо ягоди для желе. Найсмачніші десерти зазвичай виходять з полуниці, ожини, журавлини та різних сортів смородини. Якщо ви визначилися і вирішили зробити желе з червоної смородини, то желатину беремо приблизно в 2 рази менше, так як вона містить пектин - натуральне рослинне желирующее речовина.
    Тепер ягоди перебираємо і ретельно промиваємо. Викладаємо їх у друшляк і даємо стекти надлишків води. Сухий желатин розвести в склянці крижаної води і залишаємо приблизно на 2 години. Після цього розпускаємо його на водяній бані, помішуючи, але не доводячи до кипіння. Трохи підготовлених ягід відкладаємо для прикраси готового желе. Всі інші ягоди подрібнюємо в ступці, або протираємо через сито. Потім даємо виделившемуся соку відстоятися і переливаємо його в окремий посуд.
    Ягідне пюре заливаємо двома склянками кип'яченої води і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, всипаємо цукор і кип'ятити до повного розчинення кристалів. Після цього знімаємо посуд з плити і даємо ягодному відвару охолонути. Тепер проціджуємо напій через марлю, вливаємо ягідний сік і, помішуючи, додаємо желатинову суміш.
    Чисті силіконові формочки обливаємо холодною водою, викладаємо на дно ягоди і заливаємо їх приготованою сумішшю. Потім прибираємо десерт в холодильник для застигання. Безпосередньо перед подачею на стіл опускаємо формочки з желе на кілька секунд в дуже гарячу воду і викладаємо вміст на плоску тарілку. Прикрашаємо ласощі листочками свіжої м'яти.

    Рецепт желе з ягід


    Інгредієнти:

  • цукор - 250 г;

  • полуниця заморожена - 150 г;

  • малина заморожена - 150 г;

  • сік лимонний - за смаком;

  • сухий желатин - 20 р.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як зробити желе з ягід. Заморожені ягоди заздалегідь дістаємо і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім полуницю і малину подрібнюємо у блендері, додаємо цукор і вливаємо трохи лимонного соку. Знову збиваємо масу і залишаємо на 15 хвилин. Желатин розвести в холодній воді. Ягідну масу ставимо на слабенький вогонь, доводимо його до кипіння, вливаємо набряклий желатин і прогріваємо суміш 5 хвилин. Потім масу розливаємо у формочки й охолодити. Після цього поміщаємо десерт до повного застигання у холодильник.

    Желе з лісових ягід з желатином


    Інгредієнти:

  • заморожена чорниця - 100 г;

  • заморожена полуниця - 100 г;

  • заморожена смородина - 100 г;

  • сік лимонний - за смаком;

  • вода - 100 мл;

  • желатин - 20 р.


  • Приготування
    Вибираємо з холодильника заморожені ягоди, накладаємо їх у мисочку і залишаємо розморожуватися на годину при кімнатній температурі. Потім подрібнюємо ягоди блендером або міксером.
    Желе з заморожених ягід
    Додаємо лимонний сік, всипаємо цукор і знову збиваємо. Сухий желатин висипаємо в пиалку, заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Збите ягідне пюре ставимо на слабенький вогонь, доводимо його до кипіння, акуратно вливаємо желатин і прогріваємо суміш, постійно помішуючи. Красиві формочки обполіскуємо водою, викладаємо на дно трохи ягід і заливаємо гаряче желе. Залишаємо десерт остигати, після чого прибираємо для повного застигання на кілька годин в холодильник.
    Шукайте ще цікаві варіанти десертів, тоді радимо приготувати шоколадне або апельсинове желе .