Звичайно ж, жодне свято не проходить без солодкого оригінального десерту. Після дивовижного застілля у колі родини або друзів, після безлічі різноманітних гарячих страв, закусок і салатів, прийнято подавати смачний чай або каву, а до них - торти, цукерки та інші ласощі. Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати чудове і дуже ніжне сирне желе! Завдяки цьому казковому страви свято запам'ятається вашим гостям надовго.
Рецепт сирного желе
Інгредієнти: сирна маса - 100 г; сухий желатин - 1 ст. ложка; молоко - 200 мл; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як зробити сирну желе. Отже, в невелику каструльку виливаємо молоко, ставимо його на слабенький вогонь, всипаємо цукор і нагріваємо до появи пухирців. Потім відразу ж знімаємо молоко з плити, вводимо швидкорозчинний желатин, перемішуємо і ставимо в холодильник. Як тільки маса трохи схопиться, додаємо сирну масу і збиваємо. Ставимо ще на 1 годину в холод, а потім прикрашаємо листочками свіжої м'яти і шматочками фруктів.
Сирно - шоколадне желе
Інгредієнти: желатин - 25 г; вершки 10 % - 100 мл; дієтичний сир - 400 г; сметана - 400 мл; цукор - 6 ст. ложки; какао-порошок - 4 ст. ложки. Приготування Отже, для приготування сирно-сметанного желе сухий желатин розвести в вершках і хвилин через 30 а коли він розбухне, ставимо суміш на парову баню. Після повного розчинення желатину, знімаємо масу з плити і залишаємо остигати.
А цим часом гарненько розтираємо сир з цукром, додаємо сметану, виливаємо суміш з желатином і перемішуємо. Тепер ділимо отриману масу на 2 однакові частини, в одну з яких додаємо какао. Далі вкладаємо десерт у креманки шарами: спочатку сирно-сметанную масу, а потім шоколадну і так далі. Потім прибираємо все в холодильник, і через 3 години пригощаємо гостей апетитним десертом, присипавши кокосовою стружкою або подрібненими волоськими горіхами.
Сирне желе з фруктами
Інгредієнти: сметана - 2 ст.; сир дієтичний - 400 г; цукрова пудра - 1 ст.; консервовані ананаси - 50 г; банани - 2 шт.; вода - 1 ст.; желатин - 1 пакетик; какао - 25 р. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати сирну желе. У миску насипаємо швидкорозчинний желатин, заливаємо його теплою водою і ставимо на слабкий вогонь. Тримаємо на плиті, помішуючи, до тих пір, поки продукт повністю не розчиниться, а потім знімаємо суміш з плити і даємо їй охолонути.
З ананасів зливаємо весь сироп, нарізаємо їх середніми кубиками і розкладаємо на дно чашок, в яких будете подавати десерт. Банани чистимо, дрібно шаткуємо і викладаємо туди ж.
Тепер змішуємо в одній посуді дієтичний сир зі сметаною і кладемо цукрову пудру. Всі трохи збиваємо міксером до однорідності, після чого обережно вливаємо желатин і перемішуємо. Далі акуратно розливаємо суміш по підготовленим чашках з фруктами і прибираємо на 3 години в холодильник. Після закінчення цього часу виймаємо десерт, прикрашаємо свіжою м'ятою і кличемо всіх до столу.
Сирний десерт з желе
Інгредієнти: свіжий сир - 200 г; кефір - 400 мл; желатин - 2 ст. ложки; цукор - 200 г; полуниця - за смаком. Приготування Висипаємо в миску желатин і заливаємо його водою. Через 30 хвилин ставимо посуд на слабенький вогонь і розмішуємо, поки він не розчиниться. Сир подрібнюють, розтираємо його з цукром, вливаємо тепленький кефір і желатин. Ретельно перемішуємо всю масу до однорідності. Ягоди полуниці нарізаємо шматочками, розкладаємо в креманки, або ж подрібнюють у блендері і з'єднуємо з сирно-кефірної сумішшю. Заливаємо ягоди масою і ставимо десерт на 3 години в морозилку. Перед подачею на стіл прикрашаємо желе по вашому смаку.