Вернуться назад Распечатать

Лимонний сорбет

Лимонний сорбет
Лимонний сорбет - чудовий літній десерт, нагадує морозиво але набагато освіжаючий, смачніше і легше в приготуванні. Пропонуємо вам приготувати оригінальний кисленький лимонний сорбет в домашніх умовах.

Рецепт лимонного сорбету


Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • банан - 3 шт.;

  • лимонний сік - 600 мл;

  • цукрова пудра - 300 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати лимонний сорбет. Беремо лимончики, промиваємо та нарізаємо разом з цедрою великими шматочками. Банани очистити від шкірки, подрібнюємо кружечками. Тепер перекладаємо фрукти в глибоку чашку і подрібнюємо блендером до однорідної маси, додавши до них цукрову пудру.
    Після цього поступово вливаємо лимонний сік і перемішуємо все ще раз. Отриману масу акуратно перекладаємо в зручну ємність, накриваємо кришкою і ставимо на 2 години в морозилку. Потім за цей час ще 3 рази дістаємо десерт, перемішуємо ложкою і ставимо назад. Ось і все, лимонний сорбет готовий. Подаємо страву на стіл, прикрасивши цедрою лимона або кубиками банана.

    Лимонно-лайязикай сорбет


    Інгредієнти:

  • лимон - 5 шт.;

  • лайм - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Лимони і лайми промиваємо і кладемо приблизно на 10 хвилин у гарячу воду. Потім обсушуємо, натираємо приблизно 1 столову ложку цедри, а з інших фруктів вичавлюємо склянку соку. Тепер наливаємо в каструльку воду, всипаємо цукор, ставимо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Далі знімаємо з плити, кладемо лимонну цедру і залишаємо постояти хвилин 10. Після чого сироп проціджують і остуджуємо. Додаємо лимонний і лайязикай сік, додаємо дрібку солі, перемішуємо, перелити в контейнер і прибираємо в морозильну камеру.

    Лимонно-апельсиновий сорбет


    Інгредієнти:

  • апельсин - 2 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • яєчний білок - 2 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • цукор - 6 ст. ложок.


  • Приготування
    Лимонний сорбет
    Апельсини і лимони промиваємо, зрізаємо з кожного плоду верхівку і ложкою, намагаючись не пошкодити шкірку, обережно виймаємо м'якоть з фруктів. Розкладаємо їх по окремих мисках, а шкірку відкладаємо в сторону. Цукор розводимо в теплій воді, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Даємо сиропу охолонути і прибираємо в холодильник на 10 хвилин.
    Цим часом протираємо через сито окремо м'якоть апельсинів і лимонів. Тепер вливаємо порівну в кожну пюре цукровий сироп і перемішуємо. Білки збиваємо в густу піну, викладаємо у фруктову суміш, все розмішуємо і ставимо сорбет в морозильну камеру приблизно на 3 години. Готовий десерт викладаємо в збережену шкірку і подаємо до столу.