Вернуться назад Распечатать

Солодкий суп з бобів

Солодкий суп з бобів
Солодкий суп , приготований з бобів - це оригінальна і досить смачне блюдо, яке можна подавати навіть в якості десерту. Давайте ж дізнаємося з вами як його приготувати і здивувати гостей настільки незвичайним ласощами.

Солодкий суп з бобів мунг


Інгредієнти:

  • вода кип'ячена - 6 ст.;

  • боби мунг - 05 ст.;

  • цукор - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати солодкий суп з бобів. Отже, беремо спочатку боби, промиваємо їх, перекладаємо в каструлю і заливаємо на 4 години водою. Після цього ставимо їх на плиту, додаємо за смаком цукор і варимо на слабенькому вогні 1 годину. Потім обережно знімаємо каструлю, остуджуємо і прибираємо в холодильник для охолодження. Далі гарненько перемішуємо готову страву і розливаємо по тарілках.

    Кубинський суп з чорних бобів


    Боби з чорними цяточками надають на організм зігріваючу дію і посилюють ниркову енергію. У цьому кубинському традиційному рецепті земляний аромат бобів чудово доповнено вогнем імбиру і солодкістю картоплі.
    Інгредієнти:

  • сушені чорні земляні боби - 250 г;

  • вода - 1 л;

  • солодкий картопля - 1 шт.;

  • лавровий листочок - 7 шт.;

  • свіжий корінь імбиру - 7 ст. ложок;

  • маргарин або вершкове масло - 25 г;

  • спеції;

  • йогурт - за смаком;

  • французький свіжий сир - для прикраси.


  • Приготування
    Сушені гриби замочуємо на кілька годин у теплій кип'яченій воді. Потім зливаємо її і перекладаємо боби в посудину з чистою водою. Додаємо очищений солодкий картоплю, порізану дрібними кубиками, кидаємо лаврові листочки і подрібнений на терочке
    Солодкий суп з бобів
    свіжий імбир. Потім накриваємо посуд кришкою і кип'ятимо протягом приблизно 1 години, поки боби не стануть достатньо м'якими, підливаючи по необхідності воду.
    Після цього даємо супу трохи настоятися, охолонути і охолодитися. Далі переливаємо його в кухонний комбайн, або збиваємо заглибним блендером до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Можете залишити кілька бобів цілими, щоб потім додати солодкий суп-пюре для прикраси страви. Тепер знову перелити суп в каструлю, кладемо шматочок вершкового масла або маргарину.
    Приправляємо страву за смаком сіллю і іншими спеціями, кип'ятимо протягом 10 хвилин, і відразу ставимо його на стіл, додавши в кожну тарілку свіжий французький сир і йогурт. А щоб наше блюдо стало більш ситним і поживним, подаємо його разом з неочищеним вареним рисом , розмішаним в супі. Прикрашаємо суп гілочками петрушки і смужками вареного солодкої картоплі.