Страва родом з дитинства - запіканка з родзинками. Гаряча, м'яка з запахом ванілі, вона була однаково добре як зі склянкою молока, або компоту, так і з чашкою гарячого чаю.
Рецепт рисової запіканки з родзинками
Інгредієнти: довгозернистий рис - 1 ст.; молоко - 1/2 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; цукор - за смаком; яйце - 1 шт.; родзинки - 2 ст. ложки; ванільний цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Рис відварюємо до готовності і присмачую вершковим маслом. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо набрякнути близько години. Яйце збиваємо зі звичайним і ванільним цукром, заливаємо молоком і перемішуємо. Заливаємо молочно-яєчну суміш до відварного рису, а слідом відправляємо родзинки. Перемішуємо основу для запіканки і викладаємо її в змащену маслом форму для випікання. Готуємо запіканку з рису з родзинками при 170 градусах 30 хвилин.
Запіканка з сиру з родзинками
Інгредієнти: сир - 500 г; манна крупа - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; ізюм - 100 г; сметана - 3 ст. ложки; масло - 3 ст. ложки. Приготування Сир протираємо через сито і змішати з розтопленим вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром, додаємо попередньо запарені манну крупу і ретельно все перемішуємо. До яєчної суміші додаємо родзинки і вливаємо її до сиру.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо сирну масу. Змащуємо верхівку запіканки сметаною, для утворення золотистої скоринки. Смачна сирна запіканка з родзинками повинна випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Сирна запіканка з родзинками
Інгредієнти: пісочне печиво - 10 шт.; вершкове масло - 50 г; крем-сир - 600 г; борошно - 2 ст. ложки; цукор - 175 г; ванільний екстракт - 5 крапель; яйця - 2 шт.+1 жовток; сметана - 280 м; родзинки - 150 г; цукрова пудра. Приготування Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Готову крихту змішуємо з розтопленим вершковим маслом і викладаємо єдиним рівномірним коржем на дно застеленому пергаментом форми, діаметром близько 20 див. Корж запікаємо 5 хвилин при 180 градусах.
Поки корж остигає, займемося сирною начинкою. Крем-сир змішуємо з борошном, цукром, ванільним екстрактом, збитими яйцями. Родзинки вимочуємо (можна у вині, або ромі) і додаємо в сирну основу. Виливаємо сирну суміш поверх коржа з печива і ставимо страву в духовку на 10 хвилин. Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу теплим.