Вернуться назад Распечатать

Запіканка з родзинками

Запіканка з родзинками
Страва родом з дитинства - запіканка з родзинками. Гаряча, м'яка з запахом ванілі, вона була однаково добре як зі склянкою молока, або компоту, так і з чашкою гарячого чаю.

Рецепт рисової запіканки з родзинками


Інгредієнти:

  • довгозернистий рис - 1 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • родзинки - 2 ст. ложки;

  • ванільний цукор - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності і присмачую вершковим маслом. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо набрякнути близько години. Яйце збиваємо зі звичайним і ванільним цукром, заливаємо молоком і перемішуємо. Заливаємо молочно-яєчну суміш до відварного рису, а слідом відправляємо родзинки. Перемішуємо основу для запіканки і викладаємо її в змащену маслом форму для випікання. Готуємо запіканку з рису з родзинками при 170 градусах 30 хвилин.

    Запіканка з сиру з родзинками


    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Сир протираємо через сито і змішати з розтопленим вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукром, додаємо попередньо запарені манну крупу і ретельно все перемішуємо. До яєчної суміші додаємо родзинки і вливаємо її до сиру.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо сирну масу. Змащуємо верхівку запіканки сметаною, для утворення золотистої скоринки. Смачна сирна запіканка з родзинками повинна випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

    Сирна запіканка з родзинками


    Інгредієнти:

  • пісочне печиво - 10 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • крем-сир - 600 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цукор - 175 г;

  • ванільний екстракт - 5 крапель;

  • яйця - 2 шт.+1 жовток;

  • сметана - 280 м;

  • родзинки - 150 г;

  • цукрова пудра.


  • Запіканка з родзинками
    Приготування
    Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера. Готову крихту змішуємо з розтопленим вершковим маслом і викладаємо єдиним рівномірним коржем на дно застеленому пергаментом форми, діаметром близько 20 див. Корж запікаємо 5 хвилин при 180 градусах.
    Поки корж остигає, займемося сирною начинкою. Крем-сир змішуємо з борошном, цукром, ванільним екстрактом, збитими яйцями. Родзинки вимочуємо (можна у вині, або ромі) і додаємо в сирну основу. Виливаємо сирну суміш поверх коржа з печива і ставимо страву в духовку на 10 хвилин. Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу теплим.