Вернуться назад Распечатать

Малиновий сорбет

Малиновий сорбет
Сорбетами називають холодні десерти, приготовані з фруктових соків, сиропів або пюре. Іноді для приготування сорбету замість фруктового наповнювача (чи разом з ним) використовують різні вина, як «тихі», так і ігристі. Сорбет може бути заморожено до напіврідкого або твердого стану. У першому випадку він подається як напій, у другому - як десерт - в креманках.
Смачний, соковитий, освіжаючий сорбет можна приготувати з ягід малини, рецепт приготування нескладний, а результат, безумовно, порадує ваших домашніх і гостей, особливо дітей в спекотні дні. Звичайно ж, краще використовувати свіжі ягоди, а не заморожені, але й останній варіант непоганий.

Як приготувати малиновий сорбет?


Інгредієнти:

  • ягоди малини без плодоніжок - близько 500 м;

  • цукор-пісок - 0 5 склянки;

  • вершки молочні натуральні жирні - 05-1 склянка;

  • листочки м'яти або меліси.


  • Приготування
    В кухлик наллємо склянку води і засиплемо цукор, доведемо до кипіння. Кип'ятимо на повільному вогні, безперервно помішуючи, поки об'єм не зменшиться на третину. Остудимо.
    Пюрируем малину в блендері разом з цукровим сиропом. Отриману суміш протираємо через сито, щоб відокремити кісточки.
    Викладаємо фруктову масу в лоток або іншу ємність для заморожування з кришкою. Заморожуємо сорбет від 4-х до 24-х годин (в залежності від того, який стан хочемо отримати на виході). В процесі заморожування кілька разів через приблизно рівні проміжки часу збиваємо сорбет віночком або вилкою.
    Подаємо зі збитими окремо вершками, прикрасивши кількома цілими ягодами малини і листочками м'яти або меліси.

    Малиновий сорбет з шампанським


    Інгредієнти:

  • малина без плодоніжок - 400 г;

  • цукрова пудра - 100-150 г;

  • сік лимона або лайма - 1 ст. ложка;

  • шампанське або будь-ігристе вино - 150 мл


  • Приготування
    Малину засипаємо в робочу чашу блендера разом з цукровою пудрою і доводимо до стану пюре. Додаємо вино, сік лимона або лайма для запаху і перемішуємо. Якщо хочете видалити кісточки,
    Малиновий сорбет
    протріть через сито.
    Отриману масу заливаємо в контейнер з кришкою і поміщаємо в морозильне відділення на 4-8 годин. В ході процесу заморожування кілька раз перемішуємо і злегка збиваємо сорбет віночком через рівні проміжки часу. В якому вигляді подавати, напіврідкому або майже твердому, - вирішуйте самі, визначаючи ступінь заморозки сорбету. До такого десерту незалежно від стану теж можна додати збиті вершки (разом або окремо). Якщо подаєте у вигляді напою, можна прикрасити келих часточкою лимона або лайма і листочком меліси або м'яти.