Легкий апельсиновий сорбет здатний не тільки освіжити і втамувати спрагу в спекотний день, але і зробити це без нарощування зайві сантиметри на талії і стегнах. Низькокалорійне морозиво з апельсина сподобається дітям і дорослим.
Як приготувати апельсиновий сорбет?
Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік - 300 мл; аніс - 2 зірочки; цукор - 100 р. Приготування Сік виливаємо в сотейник і додаємо до нього аніс і цукор. Доводимо рідину до кипіння на середньому вогні і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Аніс витягуємо з сотейника і переливаємо сік з цукром в мороженицю. Якщо морожениці немає, то перелийте сік у ємність для заморожування і залиште в морозильній камері до затвердіння, після чого перемішуйте сорбет виделкою кожну годину, щоб руйнувати утворюються кристали льоду.
Апельсиновий сорбет з курагою
Інгредієнти: апельсини - 2 шт.; курага - 80 г; цукор - 20 г; апельсинова цедра - 1 ст. ложка; кубики льоду - 4 1/2 ст. Приготування Цей рецепт приготування сорбету вимагає використання дуже потужного блендера. У чашу блендера необхідно покласти всі інгредієнти і збити їх поступово збільшуючи швидкість збивання пристрою до максимуму. Як тільки маса стане однорідною - сорбет можна подавати до столу.
Апельсиновий сорбет з ананасом
Інгредієнти: вода - 1/2 ст.; цукор - 1/2 ст.; апельсиновий сік - 2 ст.; сік лимона - 1 ст. ложка; ананас - 500 г; апельсинова цедра - 2 ч. ложки. Приготування У сотейнику розігріваємо воду і додаємо до неї цукор, після чого варимо рідину до розчинення кристалів цукру. З допомогою міксера пюрируем скибочки ананаса, додаємо до них сироп, сік апельсина і лимона, а також апельсинову цедру. Переливаємо рідина у форму для заморозки і залишаємо в морозильній камері до легкого затвердіння, після чого сорбет знову збиваємо з допомогою блендера і повертаємо в морозилку на 2 години.
Апельсиновий сорбет з кампарі
Інгредієнти: апельсини - 6 шт.; цукор - 1/2 ст.; м'ята - 2 гілочки; кампарі - 3 ст. ложки. Приготування Цедру апельсинів натираємо на тертці, а вичавлюємо сік. Змішуємо цедру з соком, додаємо до суміші цукор, гілочки м'яти і уварюємо рідина на середньому вогні до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Охолодити рідину до кімнатної температури і додаємо кампарі. М'яту витягуємо. Перелити сік в мороженницу і готуємо згідно інструкції, або переливаємо майбутній сорбет в форму і через годину заморожування починаємо перемішувати його кожні 15 хвилин.