Вернуться назад Распечатать

Апельсиновий сорбет - рецепт

Апельсиновий сорбет - рецепт
Легкий апельсиновий сорбет здатний не тільки освіжити і втамувати спрагу в спекотний день, але і зробити це без нарощування зайві сантиметри на талії і стегнах. Низькокалорійне морозиво з апельсина сподобається дітям і дорослим.

Як приготувати апельсиновий сорбет?


Інгредієнти:

  • свіжовичавлений апельсиновий сік - 300 мл;

  • аніс - 2 зірочки;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Сік виливаємо в сотейник і додаємо до нього аніс і цукор. Доводимо рідину до кипіння на середньому вогні і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Аніс витягуємо з сотейника і переливаємо сік з цукром в мороженицю. Якщо морожениці немає, то перелийте сік у ємність для заморожування і залиште в морозильній камері до затвердіння, після чого перемішуйте сорбет виделкою кожну годину, щоб руйнувати утворюються кристали льоду.

    Апельсиновий сорбет з курагою


    Інгредієнти:

  • апельсини - 2 шт.;

  • курага - 80 г;

  • цукор - 20 г;

  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка;

  • кубики льоду - 4 1/2 ст.


  • Приготування
    Цей рецепт приготування сорбету вимагає використання дуже потужного блендера. У чашу блендера необхідно покласти всі інгредієнти і збити їх поступово збільшуючи швидкість збивання пристрою до максимуму. Як тільки маса стане однорідною - сорбет можна подавати до столу.

    Апельсиновий сорбет з ананасом


    Інгредієнти:

  • вода - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • апельсиновий сік - 2 ст.;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • ананас - 500 г;

  • апельсинова цедра - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо воду і додаємо до неї цукор, після чого варимо рідину до розчинення кристалів цукру. З допомогою міксера пюрируем скибочки ананаса, додаємо до них сироп, сік апельсина і лимона, а також апельсинову цедру. Переливаємо рідина у форму для заморозки і залишаємо в морозильній камері до легкого затвердіння, після чого сорбет знову збиваємо з допомогою блендера і повертаємо в морозилку на 2 години.

    Апельсиновий сорбет з кампарі


    Інгредієнти:

  • апельсини - 6 шт.;

  • Апельсиновий сорбет - рецепт

  • цукор - 1/2 ст.;

  • м'ята - 2 гілочки;

  • кампарі - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Цедру апельсинів натираємо на тертці, а вичавлюємо сік. Змішуємо цедру з соком, додаємо до суміші цукор, гілочки м'яти і уварюємо рідина на середньому вогні до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Охолодити рідину до кімнатної температури і додаємо кампарі. М'яту витягуємо. Перелити сік в мороженницу і готуємо згідно інструкції, або переливаємо майбутній сорбет в форму і через годину заморожування починаємо перемішувати його кожні 15 хвилин.