Вернуться назад Распечатать

Запіканка з яблуками

Запіканка з яблуками
Яблучні запіканки - це простий і недорогий спосіб нагодувати всю сім'ю. Яблука добре поєднуються з багатьма інгредієнтами: сиром, рису, вівсяної і манною крупою, тому варіації цієї страви не допустять одноманітності вашого меню.

Рисова запіканка з яблуками


Інгредієнти:

  • молоко - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • яблука - 2-3 шт.;

  • морква - 2-3 шт.;

  • родзинки - 1 жменя;

  • цукор - 100 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Рис промиваємо і кладемо в миску з підігрітим молоком. Варимо рисову кашу на молоці до готовності (близько 18-20 хвилин), після чого заправляємо кашу маслом.
    Яблука і моркву миємо і чистимо, натираємо на крупній тертці. Родзинки заливаємо окропом і розпарювала 15-20 хвилин.
    Яєчні жовтки збиваємо з цукром і додаємо до остившему рісу. Слідом кладемо терту моркву і яблуко, а також розпарений ізюм. Решта білки збиваємо в круту піну і акуратно вимішуємо з рисовим масою. Розподіляємо майбутню запіканку в змащеній маслом формі для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Перед подачею запіканку з рису , моркви і яблук остуджуємо і ріжемо на порційні шматки.

    Манна запіканка з яблуками і гарбузом


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 500 г;

  • манна крупа - 100 г;

  • сік 1/2 лимона;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз запікаємо в духовці до м'якості. Манну крупу заливаємо теплою водою і залишаємо набрякнути, після чого змішуємо її з 2 столовими ложками цукру і додаємо до гарбузі. Збиваємо суміш блендером до однорідності. Додаємо до гарбузі 1 яйце, трохи ванільного цукру і знову ретельно все перемішуємо.
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, потім нарізаємо кубиками середньої величини і поливаємо лимонним соком, щоб шматочки не потемніли. Кладемо яблука в сотейник і тушкуємо до м'якості.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї гарбузову масу. Посипаємо шар корицею, а потім розподіляємо поверх яблука.
    Сир збиваємо з жовтком і цукром, а яєчний білок збиваємо в піну. Змішуємо повітряний білок з сирною масою і розподіляємо всі рівним шаром поверх яблук. Готуємо гарбузову запіканку з яблуками в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.

    Вівсяна запіканка з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука - 3-4 шт.;

  • вівсяні пластівці - 1 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 150 р.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому вівсяні пластівці з додаванням цукру. як тільки пластівці стануть карамельного кольору, викладаємо їх у змащену маслом форму, а поверх розподіляємо терті яблука. Заливаємо сумішшю запіканку з яєць і молока і випікаємо при 180 градусах 30 хвилин. Запіканку за цим рецептом можна готувати як в загальній формі, так і розклавши порційно в горщики.

    Рецепт сирної запіканки з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука - 2-3 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 500 г;

  • молоко - 150 мл;

  • цукор - 120 г;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • ванільний цукор;

  • Запіканка з яблуками

  • сметана - 150 р.


  • Приготування
    Сир перетираємо через сито і змішати з молоком, борошном і ванільним цукром. Окремо збиваємо з цукром курячі яйця і змішуємо вміст двох мисок. Викладаємо підготовлену суміш у змащену маслом форму і розкладаємо поверх майбутньої запіканки очищені від серцевини і нарізані часточками яблука. Готуємо запіканку з сиру з яблуками в духовці при 180 градусах 30 хвилин, після чого змащуємо верхівку страви сметаною і продовжуємо готування ще 20 хвилин.
    Якщо ви вирішили приготувати запіканку з яблуками в мультиварці, то виставте режим "Випічка" на 45 хвилин.