Сирна запіканка з гарбузом - чудово смачне і корисне ласощі, яке викличе невимовний захват не тільки у ваших дітей, але і у дорослих. Вона виходить казково повітряної, м'якою і неймовірно ніжною. Не вірите? Тоді спробуйте спекти її самі, використовуючи наші рецепти.
Запіканка з гарбуза з сиром
Інгредієнти: масло вершкове - 10 г; апельсин - 1 шт.; гарбуз - 200 г; сметана - 100 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 05 склянки; сир - 500 г; манна крупа - 05 ст. Приготування Отже, беремо глибоку миску, висипаємо в неї цукор, кладемо сир і розтираємо виделкою до утворення однорідної маси. Потім розбиваємо яйця, додаємо сметану, манну крупу і знову гарненько перемішуємо. Апельсин моєму, витираємо рушником, очищаємо, викидаючи цедру. Гарбуз обробляємо, натираємо м'якоть на дрібній тертці, а апельсин нарізаємо кубиками. Додаємо в тісто і перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом, притрушуємо злегка манкою і виливаємо тісто, розподіляючи його рівномірно. Випікаємо гарбузово-сирну запіканку в розігрітій духовці 45 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів.
Запіканка з гарбуза з сиром і яблуками
Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; манна крупа - 100 г; сир - 500 г; кислі яблука - 8 шт.; панірувальні сухарі; яйце - 2 шт.; білі сухарі - 3 ст. ложки; мелена кориця - 2 ст. ложки; цукор - 5 ст. ложок; ванілін - 1 пакетик; сік лимонний - 1 ч. ложка; полуничне варення або цукрова пудра для прикраси; масло вершкове. Приготування Гарбуз кладемо в каструльку, заливаємо водою і відварюємо на слабенькому вогні до м'якості. Потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стекла вся рідина. Далі розминаємо гарбуз виделкою або блендером, додаємо в отримане пюре манку, ванілін, розбиваємо 1 яйце і додаємо мелені білі сухарі. Яблука миємо, витираємо рушником, чистимо, нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком, щоб фрукти швидко не потемніли.
Потім протушиваем яблука на сухій гарячій сковорідці декілька хвилин, щоб вони стали м'якими. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, обсипаємо панірувальними сухарями, викладаємо рівним шаром гарбуз і посипаємо її меленою корицею. Потім покриваємо зверху рівномірно яблуками, знову присипаємо корицею і викладаємо сирну масу, змішану з цукром і яйцем. Зверху присипаємо за бажанням білими меленими сухарями і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Ставимо форму в духовку і випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Після цього даємо запіканці з сиру з гарбузом та яблуками трохи охолонути, прикрашаємо полуничним варенням, або просто посипаємо цукровою пудрою.
Запіканка з гарбуза з сиром в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз свіжа - 300 г; сир - 450 г; молоко - 200 мл; крупа манна - 50 г; сметана - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; цукор - за смаком. Приготування Гарбуз промиваємо, обробляємо і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками.
Молоко доводимо до кипіння, кладемо в нього акуратно гарбузове шматочки і варимо на слабенькому вогні приблизно хвилин 8-10. Потім додаємо за смаком цукор, перемішуємо до його повного розчинення, знімаємо з плити і залишаємо остигати.
Цим часом окремо змішуємо сир з яйцями, додаємо манку, кладемо сметану, додаємо остигнула молочно-гарбузову суміш і акуратно перемішуємо, щоб не порушити цілісність гарбуза. Далі перекладаємо суміш у чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом, і виставимо програму «Випічка», готуємо запіканку 40 хвилин до звукового сигналу готовності.