Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка з персиками

Сирна запіканка з персиками
Сирна запіканка з персиками виходить дуже соковитою, ніжною, чудово соковитою і ароматною. Таке блюдо нікого не залишить байдужим і гості обов'язково попросять добавки! Давайте розглянемо з вами, як приготувати сирну запіканку з персиками.

Рецепт сирної запіканки з персиками


Інгредієнти:

  • сир - 1 кг;

  • банани - 2 шт.;

  • цукор - 15 ст.;

  • консервовані персики - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • манна крупа - 10 ст. ложок;

  • ванілін - щіпка;

  • цукрова пудра і сметана для подачі;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Банани чистимо і нарізаємо кільцями. Сир викладаємо в чашу блендера, гарненько збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо банани, всипаємо цукор, ванілін, корицю і розбиваємо яйця. Тепер знову ретельно збиваємо, викладаємо нарізані невеликими шматочками консервовані персики і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо рівномірно сирну масу і відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 градусів протягом години. Подаємо готову фруктову запіканку в гарячому або холодному вигляді, поливши сметаною і посипавши цукровою пудрою.

    Сирна запіканка з персиками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • домашній сир - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 100 г

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • манна крупа - 70 г;

  • консервовані персики - 500 г;

  • кефір - 100 мл


  • Приготування
    Курячі яйця розбиваємо і акуратно відокремлюємо білки від желточков. Білки ставимо на деякий час в холодильник, після чого гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Манну крупу висипаємо в миску, заливаємо кефіром і даємо настоятися 5 хвилин, щоб манка повністю увібрала молочний продукт і набухла. Соду змішуємо зі сметаною.
    Далі викладаємо в чашку сир додаємо яєчні жовтки і добре збиваємо блендером
    Сирна запіканка з персиками
    до однорідної консистенції. Продовжуючи збивати, додаємо цукор, викладаємо набряклу манку і сметану. Перемішуємо все до тих пір, поки маса не стане ніжною. Після цього обережно вводимо охолоджені білки, додаємо порізані скибочками консервовані персики і перемішуємо тісто.
    Каструлю мультиварки змащуємо рослинним маслом, виливаємо сирну суміш, закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Випічка» і готуємо до звукового сигналу приблизно 90 хвилин. Після закінчення даного режиму, вичікуємо ще 10 хвилин, після чого відкриваємо кришечку і залишаємо запіканку остигати.