Сирна запіканка з персиками виходить дуже соковитою, ніжною, чудово соковитою і ароматною. Таке блюдо нікого не залишить байдужим і гості обов'язково попросять добавки! Давайте розглянемо з вами, як приготувати сирну запіканку з персиками.
Рецепт сирної запіканки з персиками
Інгредієнти: сир - 1 кг; банани - 2 шт.; цукор - 15 ст.; консервовані персики - 500 г; яйце - 3 шт.; манна крупа - 10 ст. ложок; ванілін - щіпка; цукрова пудра і сметана для подачі; мелена кориця - 05 ч. ложки. Приготування Банани чистимо і нарізаємо кільцями. Сир викладаємо в чашу блендера, гарненько збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо банани, всипаємо цукор, ванілін, корицю і розбиваємо яйця. Тепер знову ретельно збиваємо, викладаємо нарізані невеликими шматочками консервовані персики і перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо рівномірно сирну масу і відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 градусів протягом години. Подаємо готову фруктову запіканку в гарячому або холодному вигляді, поливши сметаною і посипавши цукровою пудрою.
Сирна запіканка з персиками в мультиварці
Інгредієнти: домашній сир - 500 г; яйце - 3 шт.; цукор - 100 г сметана - 3 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; манна крупа - 70 г; консервовані персики - 500 г; кефір - 100 мл Приготування Курячі яйця розбиваємо і акуратно відокремлюємо білки від желточков. Білки ставимо на деякий час в холодильник, після чого гарненько збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Манну крупу висипаємо в миску, заливаємо кефіром і даємо настоятися 5 хвилин, щоб манка повністю увібрала молочний продукт і набухла. Соду змішуємо зі сметаною.
Далі викладаємо в чашку сир додаємо яєчні жовтки і добре збиваємо блендером
до однорідної консистенції. Продовжуючи збивати, додаємо цукор, викладаємо набряклу манку і сметану. Перемішуємо все до тих пір, поки маса не стане ніжною. Після цього обережно вводимо охолоджені білки, додаємо порізані скибочками консервовані персики і перемішуємо тісто.
Каструлю мультиварки змащуємо рослинним маслом, виливаємо сирну суміш, закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Випічка» і готуємо до звукового сигналу приблизно 90 хвилин. Після закінчення даного режиму, вичікуємо ще 10 хвилин, після чого відкриваємо кришечку і залишаємо запіканку остигати.