Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка з медом

Сирна запіканка з медом
Сирна запіканка - одне з найпростіших і доступних в приготуванні ласощів. Якщо ви вирішили похвалитися кулінарною майстерністю перед близькими або здивувати гостей за святковим столом - для обох випадків підійде приголомшлива сирна запіканка з медом, про рецепти приготування якої ми розповімо далі.

Рецепт сирної запіканки з медом


Інгредієнти:

  • мигдаль - 1/2 ст.;

  • борошно - 90 г;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • яєчні жовтки - 4 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • сир - 500 г;

  • ваніль - 1 ч. ложка;

  • мед - 3-4 ст. ложки;

  • свіжий інжир.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити сирну запіканку з медом, ми приготуємо пісочний корж для її основи. Для цього очищений мигдаль подрібнюємо в крихту з допомогою блендера. До отриманої крихті додаємо борошно, сіль, масло і знову все збиваємо до тих пір, поки не отримаємо тісто. Додаємо в тісто трохи води, щоб склеїти його, після чого розкачуємо і викладаємо на дно форми. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо випікатися корж на 20 хвилин.
    Сир перетираємо і збиваємо міксером з яйцями і цукром. Додаємо трохи ванілі. Викладаємо сирну масу поверх пісочного коржа і додатково випікаємо ще 30 хвилин. Готову запіканку поливаємо медом і викладаємо на неї шматочки інжиру.

    Сирна запіканка з медовим соусом


    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • йогурт - 260 г;

  • цедра 1 лимона;

  • лимонний сік - 60 мл;

  • мед - 125 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання розміром 9 на 23 см змащуємо маслом. Сир, бажано жирний, перетираємо через сито, а отриману однорідну масу за допомогою міксера збиваємо з яйцями, йогуртом, лимонною цедрою і столовою ложкою меду. Розподіляємо основу для нашої запіканки з
    Сирна запіканка з медом
    форму для випікання. Випікаємо десерт 35-40 хвилин, після чого даємо постояти ще хвилин 15.
    Як тільки запіканка буде готова, її слід полити медовим соусом. Для приготування такого соусу, мед виливаємо в невелику каструльку разом з лимонним соком і підігріваємо. До підігрітої суміші додаємо корицю. Поливаємо соусом гарячу запіканку.
    Якщо ви хочете зробити сирну запіканку з медом в мультиварці, то готову сирну суміш слід розподілити по змащеній маслом чаші пристрою, а потім вибрати режим "Випічка" на 45 хвилин.