Запіканка - дуже популярна і улюблена багатьма блюдо. В більшості її рецептів використовуються яйця, але якщо ви з якихось причин ви не хочете їх вживати, то скористайтеся нашими рецептами. Сирна запіканка без яєць - ідеальний варіант низькокалорійного, дієтичного сніданку або вечері.
Сирна запіканка без яєць і манки
Інгредієнти: сметана - 200 мл; сир - 200 г; курага - 200 г; рисове борошно - 05 склянки; олія оливкова - 1 ст. ложка; сода. Приготування Отже, сир розтираємо вилочкою, вливаємо оливкове масло, кладемо сметану, додаємо дрібку соди, гашеної оцтом і всипаємо рисову муку. Замішуємо однорідне тісто і відставляємо його поки в сторону. Курагу промиваємо, замочуємо на 15 хвилин, а потім нарізаємо великими шматочками і додаємо її в тісто. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Форму для випічки застеляємо пекарським папером, виливаємо тісто і відправляємо запіканку на 45 хвилин в духову шафу.
Рецепт сирної запіканки без яєць
Інгредієнти: гарбуз - 200 г; манка - 1 ст.; молоко - 2 ст.; сир - 500 г; кефір - 1 склянка; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 2 ст. ложки. Приготування У каструлю наливаємо молоко, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім всипаємо манну крупу і заварюємо в'язку однорідну кашу. Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Тепер перекладаємо її в ковшичек і тушкуємо на слабенькому вогні з вершковим маслом хвилин 30. Сир ретельно збиваємо блендером, вливаємо кефір, всипаємо цукор і розтираємо до однорідної маси. Потім отриману масу з'єднайте з манною кашею і перемішуємо, додаючи гарбуз.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і посипаємо манкою. Підготовлену сирно-гарбузову масу викладаємо у форму і розрівнюємо поверхню ложкою. Відправляємо запіканку в розігріту духовку і тримаємо там хвилин 40 виставивши температуру на 200 градусів. Готове ласощі повністю охолоджуємо і подаємо до столу в охолодженому вигляді зі сметаною або вершками.
Сирна запіканка без яєць з хурмою
Інгредієнти: сир - 500 г; манка - 4 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; цукор - 100 г; ванілін - за смаком. Для начинки:
хурма - 3 шт.; цукор - 2 ст. ложки; манка - 2 ст. ложка. Приготування Сир гарненько розтираємо з цукром, додаємо масло, додаємо манку і ванілін. Перемішуємо до однорідності. Подрібнену блендером хурму посипаємо цукром і додаємо трохи манної крупи. Тепер беремо форму для випічки змащуємо олією, викладаємо сир форму, розрівняйте, зверху викладаємо начинку з хурми і ставимо в духовку на 45 хвилин. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів до появи рум'яної скоринки. До сирній запіканці подаємо ягідне варення, фруктовий соус або поливаємо карамеллю.
Сирна запіканка без яєць в мультиварці
Інгредієнти: сметана - 3 ст. ложки; сир - 500 г; манка - 3 ст. ложки; банани - 3 шт.; цукор - 4 ст. ложки; ванілін. Приготування Висипаємо В миску манну крупу, додаємо сметанку, ретельно перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин набухати. В іншу чашку викладаємо сир, додаємо цукор, ванілін, кидаємо дрібку
солі і добре вимішуємо. Потім викладаємо набряклу манку і ретельно збиваємо все блендером. Банани чистимо, подрібнюємо і додаємо в тісто.
Чашу мультиварки змащуємо маслом, посипаємо манкою і викладаємо сирно-бананову масу, розрівнюючи ложкою. Вибираємо на приладі режим «Випічка» і чекаємо приблизно 45 хвилин. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо запіканку і випікаємо страву ще 15 хвилин. Далі відкриваємо кришку і остуджуємо. Готову бананово-сирну запіканку без яєць подаємо на стіл зі сметаною.