Вернуться назад Распечатать

Фаршировані яблука в духовці

Фаршировані яблука в духовці
Яблука, запечені в духовці - дуже смачний і корисний десерт. Їх можна їсти і на сніданок, і на обід, і на вечерю. А завдяки своїй простоті і правильно підібраною начинці ця страва може стати справжньою прикрасою будь-якого столу. Давайте дізнаємося з вами як приготувати фаршировані яблука в духовці.

Яблука з сиром в духовці


Інгредієнти:

  • яблука - 10 шт.


  • Для начинки:

  • сир - 300 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - за смаком

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Яблука добре промиваємо, витирає серветкою, акуратно видаляємо серцевину, але не прорізаємо до кінця. Тепер готуємо начинку: змішуємо сир з розтопленим медом, посипаємо корицею і перемішуємо. Наповнюємо яблука начинкою і випікаємо в розігрітій духовці до м'якості.

    Фаршировані яблука з шоколадом


    Інгредієнти:

  • яблука - 5 шт.;

  • лимонний сік.


  • Для начинки:

  • шоколад - 50 г;

  • родзинки - 1 жменя;

  • волоські горіхи - 30 г;

  • цукор - за смаком;

  • мелена кориця - за смаком.


  • Приготування
    Яблука добре промиваємо, висушуємо серветкою, акуратно видаляємо серцевину, але не наскрізь, а щоб вийшов «горщик». Збризкуємо фрукти лимонним скоком і відставляємо заготовки в бік. Тепер давайте приготуємо начинку. Для цього волоські горіхи очистити від шкаралупи, родзинки ретельно промиваємо, а шоколад ламаємо руками на маленькі шматочки.
    Часточки волоського горіха дрібно рубаємо ножем, перемішуємо з родзинками, шоколадом і наповнюємо яблука смачною начинкою. Зверху посипаємо все цукром і меленою корицею. Тепер перекладаємо фаршировані фрукти у форму для випічки і відправляємо її в гарячу духовку. Готуємо приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів до м'якості. Потім трохи охолоджуємо готові яблука і кличемо своїх домашніх ласувати корисним і смачним блюдом.

    Фаршировані яблука, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • яблука - 7 шт.


  • Для начинки:

  • пластівці вівсяні - 05 ст.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • Фаршировані яблука в духовці

  • мед - 3 ст. ложки;

  • мелена кориця - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку готуємо начинку для яблук. Для цього вівсянку змішуємо з рослинним маслом і медом. З яблука зрізаємо кришечку, виймаємо плодоніжку, серцевину так, щоб вийшов «горщик». Викладаємо фрукти у форму для запікання, наповнюємо яблука начинкою, присипаємо зверху корицею і накриваємо зрізаними кришечками. Ставимо форму в духовку і запікаємо до м'якості яблук при температурі 180 градусів. Готовий десерт трохи охолоджуємо, поливаємо ягідним варенням і подаємо до столу.