Вернуться назад Распечатать

Фруктовий салат з яблук

Фруктовий салат з яблук
Легкі фруктові салати - порятунок в спекотний літній день. Величезний асортимент літніх фруктів і ягід дає простір для фантазії, тому все що залишається - ризикувати і експериментувати з таким простим у приготуванні, але таким смачним блюдом. Сьогодні ми розглянемо рецепти салатів з яблук.

Фруктовий салат з яблуком і бананом


Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • йогурт - 1/2 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • виноград - 1 жменя.


  • Приготування
    Яблука очистити від серцевини з насінням і нарізаємо кубиками. Банани чистимо і ріжемо кружальцями. Швидко поливаємо підготовлені фрукти лимонним соком і перемішуємо - це обереже їх від потемніння.
    Селера ріжемо тонкими скибочками упоперек. Ягоди винограду розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Йогурт змішати з медом і заливаємо отриманої заправкою всі фруктові інгредієнти.

    Фруктовий салат з бананом, яблуком і апельсином


    Інгредієнти:

  • яблуко - 1 шт.;

  • полуниця - 500 г;

  • банан - 1 шт.;

  • груша - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • чорниця - 1/2 ст.;

  • персики - 2 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • ванільний пудинг - 1 ст.


  • Приготування
    Яблуко очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином нарізаємо і грушу. Зрізаємо плодоніжку полуниці і розрізаємо ягоди навпіл. Очищений банан ріжемо кружальцями. З персиків видаляємо кісточки, а м'якоть ріжемо часточками або кубиками. Апельсин очистити від плівок, а м'якоть обережно розбираємо пальцями на скибочки. Збризкуємо фрукти і ягоди соком лимона і перемішуємо, після чого заправляємо салат ванільним пудингом або ванільним йогуртом, і відразу ж подаємо до столу.

    Фруктовий салат з яблуком, бананом і ківі


    Інгредієнти:

  • яблуко - 1 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • ківі - 2 шт.;

  • манго - 1 шт.;

  • сік апельсина - 4 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • листя м'яти.


  • Приготування
    Яблуко нарізаємо тонкими скибочками, попередньо очистивши від насіння. Банан очищаємо і ріжемо кружальцями. Ківі чистимо від шкірки і ріжемо півкільцями. З манго видаляємо кісточку, м'якоть нарізаємо кубиками і акуратно знімаємо з шкірки ложкою. Змішуємо фрукти разом і заправляємо солодким соусом з апельсинового соку і меду. Готовий салат посипаємо листям м'яти.

    Фруктовий салат з яблуком


    Інгредієнти:

  • персики - 2 шт.;

  • нектарини - 4 шт.;

  • Фруктовий салат з яблук

  • чорниця - 1 ст.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • чебрець - 2 ч. ложки;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • вода - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.


  • Приготування
    З цукру і води варимо сироп. У гарячий сироп додаємо чебрець, імбир і цедру. Заливаємо отриманим соусом нарізані фрукти і ягоди.