Легкі фруктові салати - порятунок в спекотний літній день. Величезний асортимент літніх фруктів і ягід дає простір для фантазії, тому все що залишається - ризикувати і експериментувати з таким простим у приготуванні, але таким смачним блюдом. Сьогодні ми розглянемо рецепти салатів з яблук.
Фруктовий салат з яблуком і бананом
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; банан - 1 шт.; селера - 1 стебло; йогурт - 1/2 ст.; мед - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; виноград - 1 жменя. Приготування Яблука очистити від серцевини з насінням і нарізаємо кубиками. Банани чистимо і ріжемо кружальцями. Швидко поливаємо підготовлені фрукти лимонним соком і перемішуємо - це обереже їх від потемніння.
Селера ріжемо тонкими скибочками упоперек. Ягоди винограду розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Йогурт змішати з медом і заливаємо отриманої заправкою всі фруктові інгредієнти.
Фруктовий салат з бананом, яблуком і апельсином
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; полуниця - 500 г; банан - 1 шт.; груша - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; чорниця - 1/2 ст.; персики - 2 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; ванільний пудинг - 1 ст. Приготування Яблуко очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином нарізаємо і грушу. Зрізаємо плодоніжку полуниці і розрізаємо ягоди навпіл. Очищений банан ріжемо кружальцями. З персиків видаляємо кісточки, а м'якоть ріжемо часточками або кубиками. Апельсин очистити від плівок, а м'якоть обережно розбираємо пальцями на скибочки. Збризкуємо фрукти і ягоди соком лимона і перемішуємо, після чого заправляємо салат ванільним пудингом або ванільним йогуртом, і відразу ж подаємо до столу.
Фруктовий салат з яблуком, бананом і ківі
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; банан - 1 шт.; ківі - 2 шт.; манго - 1 шт.; сік апельсина - 4 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка; листя м'яти. Приготування Яблуко нарізаємо тонкими скибочками, попередньо очистивши від насіння. Банан очищаємо і ріжемо кружальцями. Ківі чистимо від шкірки і ріжемо півкільцями. З манго видаляємо кісточку, м'якоть нарізаємо кубиками і акуратно знімаємо з шкірки ложкою. Змішуємо фрукти разом і заправляємо солодким соусом з апельсинового соку і меду. Готовий салат посипаємо листям м'яти.
Фруктовий салат з яблуком
Інгредієнти: персики - 2 шт.; нектарини - 4 шт.; чорниця - 1 ст.; яблуко - 1 шт.; чебрець - 2 ч. ложки; тертий імбир - 1 ч. ложка; лимонна цедра - 1 ч. ложка; вода - 1/2 ст.; цукор - 1/4 ст. Приготування З цукру і води варимо сироп. У гарячий сироп додаємо чебрець, імбир і цедру. Заливаємо отриманим соусом нарізані фрукти і ягоди.