Вернуться назад Распечатать

Рецепти з груші

Рецепти з груші
А чи знаєте ви, що звичайні груші можна не тільки їсти, духмяний і смачний фрукт, але і використовувати для приготування багатьох оригінальних страв. Вони додадуть йому пікантну солодкувату нотку і незвичайний ніжний аромат. Пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів страв з грушею.
Рецепт варення з груш
Інгредієнти:

  • банани - 2 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • груші - 1 кг;

  • цукор - 25 кг.


  • Приготування
    Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і перекладаємо в миску. У каструлю видавлюємо сік очищених лимонів і апельсинів, попередньо поклавши на неї марлю, щоб зловити всі кісточки. Груші промиваємо, зрізаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, сім'яні коробочки, подрібнюємо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до цитрусовому соку. Туди ж висипаємо приблизно 2 склянки цукру і ставимо посуд на середній вогонь.
    Помішуючи, доводимо до кипіння, після чого поступово вводимо нарізані банани і висипаємо весь цукор, що залишився. Зменшуємо вогонь до самого повільного і варимо варення з груш протягом години, періодично помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи пінку. Цим часом готуємо поки гарячі простерилізовані банки і кришки. Розливаємо готове варення по банках, закручуємо і залишаємо до повного охолодження в теплі.
    Рецепт смажених груш
    Інгредієнти:

  • груші - 2 шт.;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • масло - для смаження;

  • вершки для прикраси.


  • Приготування
    Груші промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками, очищаючи від шкірки і насіння. Вершкове масло розігріваємо в сковороді, викладаємо підготовлені фрукти і трохи підсмажуємо з одного боку. Потім акуратно перевертаємо на інший бік, посипаємо цукром і меленою корицею. Як тільки кристалики розплавиться, викладаємо груші на блюдо, поливаємо утворився сиропом і прикрашаємо збитими вершками .
    Рецепт груш у вині
    Інгредієнти:

  • груші - 4 шт.;

  • червоне вино - 750 мл;

  • ваніль - 05 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • цукор - 300 р.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо необхідну кількість вина, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Тим часом груші очищаємо від шкірки і акуратно кладемо їх у вино, зменшити вогонь до мінімуму. Варимо фрукти години 2 а потім дістаємо, зрізаємо нижню частину і подаємо до столу в якості десерту.
    Рецепт груші в карамелі
    Інгредієнти:

  • червоні груші - 4 шт.;

  • вода - 2 ст.;

  • цукор - 50 р.


  • Приготування
    Груші розрізаємо вздовж на 2 половинки, видаляємо серцевину і обвалюємо фрукти в цукровому піску. Потім викладаємо їх в сковороду зрізаною стороною вниз і смажимо, поки груші не придбають приємний коричневий колір. Після цього вливаємо воду, накриваємо кришкою і кип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин до м'якості фруктів і загустіння карамелі. Подаємо готовий десерт теплим, полив його цукровим сиропом.
    Рецепт сирної запіканки з грушею
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • манка - 5 ст. ложок;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • олія рослинна;

  • груші - 5 шт.;

  • Рецепти з груші

  • кориця - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Груші промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і кілька часточок залишаємо для прикраси запіканки. Сир викладаємо в миску, додаємо сметану, всипаємо цукор і соду, перемішуємо. Яйця окремо збиваємо міксером і виливаємо в миску. Гарненько перемішуємо сирну масу блендером, після чого додаємо манку і додаємо подрібнені груші. В самому кінці кладемо в тісто соду, ваніль, мелену корицю, перемішуємо, викладаємо у змащену маслом форму і прикрашаємо часточками груш. Випікаємо пиріг в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин.