А чи знаєте ви, що звичайні груші можна не тільки їсти, духмяний і смачний фрукт, але і використовувати для приготування багатьох оригінальних страв. Вони додадуть йому пікантну солодкувату нотку і незвичайний ніжний аромат. Пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів страв з грушею.
Рецепт варення з груш
Інгредієнти: банани - 2 кг; лимон - 2 шт.; апельсин - 2 шт.; груші - 1 кг; цукор - 25 кг. Приготування Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і перекладаємо в миску. У каструлю видавлюємо сік очищених лимонів і апельсинів, попередньо поклавши на неї марлю, щоб зловити всі кісточки. Груші промиваємо, зрізаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, сім'яні коробочки, подрібнюємо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до цитрусовому соку. Туди ж висипаємо приблизно 2 склянки цукру і ставимо посуд на середній вогонь.
Помішуючи, доводимо до кипіння, після чого поступово вводимо нарізані банани і висипаємо весь цукор, що залишився. Зменшуємо вогонь до самого повільного і варимо варення з груш протягом години, періодично помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи пінку. Цим часом готуємо поки гарячі простерилізовані банки і кришки. Розливаємо готове варення по банках, закручуємо і залишаємо до повного охолодження в теплі.
Рецепт смажених груш
Інгредієнти: груші - 2 шт.; мелена кориця - 1 ч. ложка; цукор - 2 ч. ложки; масло - для смаження; вершки для прикраси. Приготування Груші промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками, очищаючи від шкірки і насіння. Вершкове масло розігріваємо в сковороді, викладаємо підготовлені фрукти і трохи підсмажуємо з одного боку. Потім акуратно перевертаємо на інший бік, посипаємо цукром і меленою корицею. Як тільки кристалики розплавиться, викладаємо груші на блюдо, поливаємо утворився сиропом і прикрашаємо збитими вершками .
Рецепт груш у вині
Інгредієнти: груші - 4 шт.; червоне вино - 750 мл; ваніль - 05 шт.; кориця - 1 паличка; цукор - 300 р. Приготування У каструльку наливаємо необхідну кількість вина, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Тим часом груші очищаємо від шкірки і акуратно кладемо їх у вино, зменшити вогонь до мінімуму. Варимо фрукти години 2 а потім дістаємо, зрізаємо нижню частину і подаємо до столу в якості десерту.
Рецепт груші в карамелі
Інгредієнти: червоні груші - 4 шт.; вода - 2 ст.; цукор - 50 р. Приготування Груші розрізаємо вздовж на 2 половинки, видаляємо серцевину і обвалюємо фрукти в цукровому піску. Потім викладаємо їх в сковороду зрізаною стороною вниз і смажимо, поки груші не придбають приємний коричневий колір. Після цього вливаємо воду, накриваємо кришкою і кип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин до м'якості фруктів і загустіння карамелі. Подаємо готовий десерт теплим, полив його цукровим сиропом.
Рецепт сирної запіканки з грушею
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 2 шт.; манка - 5 ст. ложок; сметана - 3 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; олія рослинна; груші - 5 шт.; кориця - 05 ч. ложки. Приготування Груші промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і кілька часточок залишаємо для прикраси запіканки. Сир викладаємо в миску, додаємо сметану, всипаємо цукор і соду, перемішуємо. Яйця окремо збиваємо міксером і виливаємо в миску. Гарненько перемішуємо сирну масу блендером, після чого додаємо манку і додаємо подрібнені груші. В самому кінці кладемо в тісто соду, ваніль, мелену корицю, перемішуємо, викладаємо у змащену маслом форму і прикрашаємо часточками груш. Випікаємо пиріг в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин.