Сирна запіканка мабуть, здатна витримати будь-які доповнення. Страви з сиру можуть солоними, солодкими або пряними. Варіантів рецептів незліченна безліч, і сьогодні ми поділимося з вами ще одним.
Рецепт сирної запіканки з морквою
Інгредієнти: Для запіканки:
морква - 2 шт.; сир - 1 ст.; коричневий цукор - 1/2 ст.; вершки - 2 ст. ложки; мелений кардамон - 1 ч. ложка. Для основи:
пісочне печиво - 150 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; кориця мелена - 1/2 ч. ложки; молоко. Приготування Моркву миємо і чистимо, нарізаємо великими шматочками і пропарюють на водяній бані або в мікрохвильовій печі, долив трохи води і включивши максимальну потужність на 2 хвилини. Пропарену моркву злегка розминаємо виделкою або натираємо на крупній тертці.
Сир розтираємо до утворення однорідної, кремової маси, до якої додаємо цукор, мелений кардамон і попередньо розім'яту моркву. Окремо збиваємо в піну вершки і додаємо їх до отриманої масі.
За допомогою блендера печиво подрібнюємо в крихту і додаємо до нього розтоплене вершкове масло і корицю. Якщо маса погано тримається разом - додайте пару ложок молока, але не старайтеся, щоб у підсумку основа тримала форму.
Викладаємо основу з печива в форму для пирога або тарта, зверху розподіляємо сирну масу і залишаємо все охолоджуватися в холодильнику 3-4 години. Після закінчення часу блюдо готове до подачі.
Дієтична сирна запіканка з морквою
Інгредієнти: борошно - 80 г; порошок для випічки - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; яйця - 10 шт.; сир - 2 ст.; тертий твердий сир - 1 жменя; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло. Приготування Моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю ріжемо тонкими кільцями, перець - дрібною соломкою. Припускаємо овочі в невеликій кількості оливкової олії до напівготовності.
Борошно просіваємо з порошком для випічки. Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо до них борошно й сир, а також твердий сир. Доповнюємо суміш пасерованими овочами і викладаємо її в змащену маслом форму для випікання.
Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Якщо ви готуєте сирну запіканку з морквою в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на аналогічне час. Готову запіканку посипаємо зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Сирна запіканка з морквою і манкою
Легка запіканка на основі морквяного пюре, стане прекрасним легким сніданком для прихильників здорового харчування. Горіховий топпінг, який додасть різноманітність текстури страви, може бути сміливо замінений будь-якими насінням або гранолой.
Інгредієнти: морква - 7 шт.; цукор - 1/2 ст.; сир - 1 ст.; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 4 ст. ложки; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; коричневий цукор - 1/2 ст.; манна крупа - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; горіхи пекан - 1 /2 ст. Приготування Моркву чистимо, миємо, нарізаємо великими кубиками і кладемо в каструлю. Заливаємо коренеплоди водою і варимо 7-8 хвилин або до тих пір,
поки овоч не стане м'яким. Пюрируем моркву за допомогою блендера разом з сиром, до утворення однорідної і гладкої маси.
Манну крупу заливаємо 1/2 склянки води і залишаємо набухати 30 хвилин. Набряклі манку додаємо до морквяної суміші разом зі збитими яйцями і ванільним екстрактом.
Горіхи грубо рубаємо ножем і засипаємо цукром. Борошно та олія перетираємо в крихту і змішуємо з горіхами.
Викладаємо морквяну масу в змащену маслом форму, а зверху посипаємо горіхами. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.