Фруктовий салат може стати легким сніданком або десертом, який припаде до смаку їдцям різних віків. У цій статті ми поділимося деякими оригінальними і класичними рецептами цієї страви.
Фруктовий салат з вершками
Інгредієнти: чорниця - 2 ст.; диня - 200 г; зелений виноград - 1 гроно; полуниця - 2 ст.; карамбола - 1 шт.; крем-сир - 200 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; вершки для збивання - 1/2 ст.; цукрова пуда - 1/4 ст.; горіхи пекан - 1 /2 ст. Приготування У салатнику змішати чорницю, нарізану кубиками диню, половинки винограду, очищені від кісточок, половинки полуниці і шматочки карамбола.
В окремому посуді збиваємо вершки до утворення твердих піків. Окремо збиваємо крем-сир з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку. Якщо крем-сиру під рукою не виявилося, можна приготувати фруктовий салат зі збитими вершками і сиром, для цього сир спершу перетираємо виделкою, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
З допомогою силіконової лопаточки, з'єднуємо збиті вершки і сирну масу. Викладаємо отриману суміш поверх фруктового салату. Прикрашаємо блюдо зірочкою карамболи і подрібненими горіхами.
Простий рецепт фруктового салату з вершками
Інгредієнти: крем-сир - 90 г; сметана - 3 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; ананас - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; вишня - 1/2 ст.; виноград - 1/2 ст.; фундук - 1/2 ст.; маршмеллоу - 1 ст.; вершки для збивання - 1/2 ст. Приготування Вершки збиваємо з допомогою віночка до утворення м'яких піків. Крем-сир змішуємо зі сметаною, лимонним соком і цукром.
З'єднуємо обидва інгредієнти разом.
З ананаса вирізаємо серцевину, а м'якоть ріжемо невеликими кубиками. Вишні і виноград розрізаємо навпіл, а видаляємо кісточки. Апельсин очистити від шкірки, а з сегментів зрізаємо плівки і розбираємо їх пальцями на великі шматки. Фундук грубо рубаємо з допомогою ножа. Стакан зефіру або маршмеллоу, нарізаємо невеликими кубиками. Змішуємо підготовлені фрукти, горіхи і маршмеллоу в салатнику, рясно поливаємо вершковою заправкою і перемішуємо. Готовий салат можна подавати до столу, а можна поставити в холодильник на 3 години, а потім нарізати порційними шматками.
У цьому рецепті можна використовувати будь-які улюблені фрукти, а подавати страву можна з фруктовим сиропом або варенням.