Вернуться назад Распечатать

Фруктовий салат зі збитими вершками

Фруктовий салат зі збитими вершками
Фруктовий салат може стати легким сніданком або десертом, який припаде до смаку їдцям різних віків. У цій статті ми поділимося деякими оригінальними і класичними рецептами цієї страви.

Фруктовий салат з вершками


Інгредієнти:

  • чорниця - 2 ст.;

  • диня - 200 г;

  • зелений виноград - 1 гроно;

  • полуниця - 2 ст.;

  • карамбола - 1 шт.;

  • крем-сир - 200 г;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • вершки для збивання - 1/2 ст.;

  • цукрова пуда - 1/4 ст.;

  • горіхи пекан - 1 /2 ст.


  • Приготування
    У салатнику змішати чорницю, нарізану кубиками диню, половинки винограду, очищені від кісточок, половинки полуниці і шматочки карамбола.
    В окремому посуді збиваємо вершки до утворення твердих піків. Окремо збиваємо крем-сир з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку. Якщо крем-сиру під рукою не виявилося, можна приготувати фруктовий салат зі збитими вершками і сиром, для цього сир спершу перетираємо виделкою, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
    З допомогою силіконової лопаточки, з'єднуємо збиті вершки і сирну масу. Викладаємо отриману суміш поверх фруктового салату. Прикрашаємо блюдо зірочкою карамболи і подрібненими горіхами.

    Простий рецепт фруктового салату з вершками


    Інгредієнти:

  • крем-сир - 90 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • ананас - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • вишня - 1/2 ст.;

  • виноград - 1/2 ст.;

  • фундук - 1/2 ст.;

  • маршмеллоу - 1 ст.;

  • вершки для збивання - 1/2 ст.


  • Приготування
    Вершки збиваємо з допомогою віночка до утворення м'яких піків. Крем-сир змішуємо зі сметаною, лимонним соком і цукром.
    Фруктовий салат зі збитими вершками
    З'єднуємо обидва інгредієнти разом.
    З ананаса вирізаємо серцевину, а м'якоть ріжемо невеликими кубиками. Вишні і виноград розрізаємо навпіл, а видаляємо кісточки. Апельсин очистити від шкірки, а з сегментів зрізаємо плівки і розбираємо їх пальцями на великі шматки. Фундук грубо рубаємо з допомогою ножа. Стакан зефіру або маршмеллоу, нарізаємо невеликими кубиками. Змішуємо підготовлені фрукти, горіхи і маршмеллоу в салатнику, рясно поливаємо вершковою заправкою і перемішуємо. Готовий салат можна подавати до столу, а можна поставити в холодильник на 3 години, а потім нарізати порційними шматками.
    У цьому рецепті можна використовувати будь-які улюблені фрукти, а подавати страву можна з фруктовим сиропом або варенням.