Пропонуємо вам приготувати сьогодні приголомшливо смачне ласощі, яке сподобається всім без винятку - арахіс в глазурі.
Рецепт арахісу в глазурі
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; кип'ячена вода - 05 склянки; сирий арахіс - 2 ст. Приготування Отже, першим ділом вмикаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Цим часом змішуємо на слабенькому вогні цукор і воду. Доводимо сироп до кипіння, і розмішуємо до повного розчинення кристалів. Після цього кидаємо очищений сирий арахіс і варимо, помішуючи, на середньому вогні. Потім акуратно виймаємо горіхи з каструлі, розкладаємо на аркуші для випічки і запікаємо в духовці близько 20 хвилин, перевертаючи арахіс кожні 5 хвилин.
Арахіс в шоколадній глазурі
Інгредієнти: сирий арахіс - 1 ст.; шоколад - 100 г; сік лимонний - 2 ст. ложки; цукор коричневий - для прикраси. Приготування Спочатку арахіс очищаємо і добре смажимо на сухій сковороді до рум'яного кольору, періодично, заважаючи. Тепер давайте приготуємо глазур. Для цього змішуємо в сотейнику цукор і лимонний сік, відправляємо посуд на середній вогонь і прогріваємо масу до тих пір, поки кристали повністю не розчиняться. Далі кидаємо шматочки шоколаду , розтоплюємо його. Перемішуємо все і вимикаємо вогонь. Потім кидаємо в готову глазур смажений арахіс і ретельно перемішуємо. Після цього акуратно викладаємо горіхи одним рядом на велику плоску тарілку, посипаємо зверху коричневим цукром і залишаємо арахіс приблизно на годину, до повного застигання.
Арахіс в кокосової глазурі
Інгредієнти: сирий арахіс - 300 г; вода - 3 ст. ложки; пудра цукрова - 1 склянка; кокосова стружка - 2 ст. ложки. Приготування Спочатку на сухій сковороді обсмажуємо до золотавості арахіс, а потім остуджуємо його протягом 25 хвилин. Не втрачаючи часу дарма поки готуємо глазур. Для цього кип'ятимо в сотейнику воду з цукром до загусання. Після закінчення часу остиглі горіхи поливаємо зверху теплою глазур'ю і ретельно перемішуємо. Тепер посипаємо арахіс цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Залишаємо горіхи на добу, щоб вони, як слід, висушилися і підсохли!
Арахіс в цукровій глазурі
Інгредієнти: арахіс - 300 г; цукровий пісок - 200 г; вода - 75 мл; сіль - 1 р. Приготування Змішуємо арахіс з водою, цукром і варимо на помірному вогні, постійно помішуючи, поки рідина не загусне, і горішки не затвердіють.