Вернуться назад Распечатать

Арахіс в глазурі

Арахіс в глазурі
Пропонуємо вам приготувати сьогодні приголомшливо смачне ласощі, яке сподобається всім без винятку - арахіс в глазурі.

Рецепт арахісу в глазурі


Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст.;

  • кип'ячена вода - 05 склянки;

  • сирий арахіс - 2 ст.


  • Приготування
    Отже, першим ділом вмикаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Цим часом змішуємо на слабенькому вогні цукор і воду. Доводимо сироп до кипіння, і розмішуємо до повного розчинення кристалів. Після цього кидаємо очищений сирий арахіс і варимо, помішуючи, на середньому вогні. Потім акуратно виймаємо горіхи з каструлі, розкладаємо на аркуші для випічки і запікаємо в духовці близько 20 хвилин, перевертаючи арахіс кожні 5 хвилин.

    Арахіс в шоколадній глазурі


    Інгредієнти:

  • сирий арахіс - 1 ст.;

  • шоколад - 100 г;

  • сік лимонний - 2 ст. ложки;

  • цукор коричневий - для прикраси.


  • Приготування
    Спочатку арахіс очищаємо і добре смажимо на сухій сковороді до рум'яного кольору, періодично, заважаючи. Тепер давайте приготуємо глазур. Для цього змішуємо в сотейнику цукор і лимонний сік, відправляємо посуд на середній вогонь і прогріваємо масу до тих пір, поки кристали повністю не розчиняться. Далі кидаємо шматочки шоколаду , розтоплюємо його. Перемішуємо все і вимикаємо вогонь. Потім кидаємо в готову глазур смажений арахіс і ретельно перемішуємо. Після цього акуратно викладаємо горіхи одним рядом на велику плоску тарілку, посипаємо зверху коричневим цукром і залишаємо арахіс приблизно на годину, до повного застигання.

    Арахіс в кокосової глазурі


    Інгредієнти:

  • сирий арахіс - 300 г;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • пудра цукрова - 1 склянка;

  • кокосова стружка - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку на сухій сковороді обсмажуємо до золотавості арахіс, а потім остуджуємо його протягом 25 хвилин. Не втрачаючи часу дарма поки готуємо глазур. Для цього кип'ятимо в сотейнику воду з цукром до загусання. Після закінчення часу остиглі горіхи поливаємо зверху теплою глазур'ю і ретельно перемішуємо. Тепер посипаємо арахіс цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Залишаємо горіхи на добу, щоб вони, як слід, висушилися і підсохли!

    Арахіс в цукровій глазурі


    Арахіс в глазурі

    Інгредієнти:

  • арахіс - 300 г;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • вода - 75 мл;

  • сіль - 1 р.


  • Приготування
    Змішуємо арахіс з водою, цукром і варимо на помірному вогні, постійно помішуючи, поки рідина не загусне, і горішки не затвердіють.