Арахіс, насправді, не є горіхом, він відноситься до сімейства бобових, чим і обумовлена його відносно низька, в порівнянні з іншими горіхами, ціна. Існує величезна різноманітність рецептів, які використовують плоди цієї рослини в числі інгредієнтів, і про деякі з них ми поговоримо далі.
Рецепт смаженого арахісу в цукрі
Інгредієнти: смажений арахіс - 5 ст.; цукор - 1 ст.; вода - 1 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику і варимо на повільному вогні до загусання сиропу. Викладаємо горіхи в сиропі на деко для випікання, посипаємо сіллю і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий арахіс остуджуємо і ламаємо на шматки.
Рецепт щербету з арахісом
Інгредієнти: арахіс - 1/2 ст.; цукор - 2 ст.; молоко - 125 мл; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування
15 склянки цукру змішуємо з молоком і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи варимо суміш 30 хвилин, після чого засипаємо до неї арахіс. Цукор, що залишився висипаємо в сотейник і також перетворюємо в карамель. Вливаємо карамель в молочну суміш і варимо щербет на малому вогні 1 годину. Готовий щербет залишаємо остигати в прохолодному місці.
Рецепт пісочного кілець з арахісом
Інгредієнти: цукрова пудра - 70 г; вершкове масло - 100 г; борошно - 1 ст.; яйце - 1 шт.; арахіс - 1 жменя; розпушувач - 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо цукрову пудру, масло і яйце. Перетираємо тісто до однорідності, злегка підсолюємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Готове тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кільця і змащуємо їх водою або маслом. Зверху посипаємо кільця горішками і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 12 хвилин.
Рецепт курки з арахісом
Інгредієнти: крохмаль - 2 ч. ложки; курячий бульйон - 3/4 ст.; арахісове масло - 1/4 ст.; соєвий соус - 3 ст. ложки; мелений імбир - 1 ч. ложка; куряче філе - 750 г; оливкова олія - 3 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; печериці - 300 р. Приготування У невеликій мисці змішуємо перші 5 інгредієнтів до однорідності. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо 3-4 хвилини на оливковій олії.
Окремо обсмажуємо цибулю і болгарський перець до м'якості. Додаємо до овочів гриби і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Заливаємо овочі приготованим соусом і тушкуємо близько хвилини. Додаємо курятину і подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.