Вернуться назад Распечатать

Арахіс - рецепти

Арахіс - рецепти
Арахіс, насправді, не є горіхом, він відноситься до сімейства бобових, чим і обумовлена його відносно низька, в порівнянні з іншими горіхами, ціна. Існує величезна різноманітність рецептів, які використовують плоди цієї рослини в числі інгредієнтів, і про деякі з них ми поговоримо далі.

Рецепт смаженого арахісу в цукрі


Інгредієнти:

  • смажений арахіс - 5 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику і варимо на повільному вогні до загусання сиропу. Викладаємо горіхи в сиропі на деко для випікання, посипаємо сіллю і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий арахіс остуджуємо і ламаємо на шматки.

    Рецепт щербету з арахісом


    Інгредієнти:

  • арахіс - 1/2 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • молоко - 125 мл;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    15 склянки цукру змішуємо з молоком і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи варимо суміш 30 хвилин, після чого засипаємо до неї арахіс. Цукор, що залишився висипаємо в сотейник і також перетворюємо в карамель. Вливаємо карамель в молочну суміш і варимо щербет на малому вогні 1 годину. Готовий щербет залишаємо остигати в прохолодному місці.

    Рецепт пісочного кілець з арахісом


    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 70 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • арахіс - 1 жменя;

  • розпушувач - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо цукрову пудру, масло і яйце. Перетираємо тісто до однорідності, злегка підсолюємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Готове тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кільця і змащуємо їх водою або маслом. Зверху посипаємо кільця горішками і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 12 хвилин.

    Рецепт курки з арахісом


    Інгредієнти:

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • курячий бульйон - 3/4 ст.;

  • арахісове масло - 1/4 ст.;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка;

  • куряче філе - 750 г;

  • Арахіс - рецепти

  • оливкова олія - 3 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • печериці - 300 р.


  • Приготування
    У невеликій мисці змішуємо перші 5 інгредієнтів до однорідності. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо 3-4 хвилини на оливковій олії.
    Окремо обсмажуємо цибулю і болгарський перець до м'якості. Додаємо до овочів гриби і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Заливаємо овочі приготованим соусом і тушкуємо близько хвилини. Додаємо курятину і подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.