Рецептів сирних запіканок існує величезна кількість, і всі вони, без сумніву, варті уваги. В тій статті ми поповнимо вашу колекцію рецептів сирною запіканкою з курагою, яка елементарно проста в приготуванні і подобається їдцям різного віку.
Сирна запіканка з курагою і родзинками
Урізноманітнити сирну запіканку з курагою можна практично будь-якими солодкими доповненнями. Ми вибрали родзинки , але при бажанні, його можна замінити цукатами, фініками, в'яленими бананами або ананасами.
Інгредієнти: курага - 40 г; родзинки - 30 г; сир - 500 г; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 2 шт.; цукор - 1/3 ст.; сіль - щіпка; рослинна олія; сметана - 1/2 ст. Приготування Сухофрукти промиваємо і, при необхідності, якщо вони занадто тверді, запарюємо окропом на 5-7 хвилин. Набряклу курагу нарізаємо великими шматками, а родзинки залишаємо цілим.
Сир розминаємо виделкою або збиваємо з допомогою блендера. Додаємо до сирної маси збиті з цукром яйця, сметану, просіяне борошно і дрібку солі. Замішуємо основу для нашої запіканки. По консистенції готова маса повинна нагадувати ніжне тісто на сирники. Змішуємо сирну масу з підготовленими сухофруктами і викладаємо в попередньо змащену маслом форму для випічки.
Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Після закінчення часу блюдо злегка остуджуємо і декоруємо на власний розсуд. Доповненням запіканки може послужити цукрова пудра, джем, або збита сметана з цукром.
Сирна запіканка з курагою легко готується і в мультиварці. Для цього готову масу викладаємо у змащену маслом чашу пристрою і виставляємо режим "Випічка" на 45-50 хвилин.
Як приготувати сирну запіканку з курагою?
Інгредієнти: сир - 500 г; манна крупа - 4 ст. ложки; яйця - 4 шт.; кефір - 1 склянка; цукор - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; курага - 1 жменя. Приготування Манну крупу заливаємо кефіром або йогуртом кімнатної температури на 30 хвилин. Яйця ділимо на жовтки і білки: жовтки збиваємо з цукром дочиста, а білки збиваємо до м'яких піків.
Сир збиваємо з допомогою блендера або перетираємо через сито, щоб запіканка вийшла однорідною, без грудочок. Додаємо в сир набряклу манку, розпушувач, жовтки і нарізану курагу. Ретельно перемішуємо масу і додаємо до неї повітряні білки, акуратно вмішуючи їх в тісто лопаткою, щоб запіканка не осіла в процесі випічки.
Тепер переливаємо сирну масу в змащену маслом фору для випічки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Дієтична сирна запіканка з курагою
Дієтична запіканка виходить неймовірно ніжною, оскільки за рахунок відсутності борошна щільність її зменшується, а збиті білки додають страві легкості. Ще один смачний рецепт для меню під час дієти.
Інгредієнти: сир - 700 г; цукор або мед - за смаком; яйця - 5 шт.; курага - 1 жменя; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Приготування основи для цієї запіканки займе лічені секунди. Нежирний сир збиваємо з допомогою блендера до однорідності. Яйця ділимо на жовтки і білки: жовтки розтираємо з цукром, а білки збиваємо до м'яких піків. До жовтків додаємо ванільний екстракт і виливаємо суміш до сиру.
Вимішуємо масу до однорідності, додати курагу і обережно вмішуємо яєчні білки. Як тільки маса стала однорідною - перекладаємо її в форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Подаємо до столу запіканку гарячою.