Фруктові салати - мабуть, сама проста в приготуванні солодка закуска, яка неодмінно сподобається всім. Подавати фруктовий салат можна окремо, а можна в компанії з морозивом, йогуртом або пудингом .
Фруктовий салат з яблук і бананів
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; полуниця - 500 г; банан - 1 шт.; груша - 1 шт.; чорниця - 1 жменя; персики - 400 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; грецький йогурт - 90 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Першим ділом нарізаємо фрукти, які найшвидше втрачають свій колір - яблуко і банан. Нарізка може бути довільною, головне, щоб шматочки не були занадто великі. Збризкуємо яблука і банани лимонним соком, перемішуємо і переходимо до підготовки решти інгредієнтів.
Грушу ріжемо скибочками, полуницю миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на четвертинки. З персиків вирізаємо кісточку і також нарізаємо їх часточками. Змішуємо всі фрукти і ягоди разом. Збиваємо йогурт з ванільним екстрактом і заправляємо отриманою сумішшю наш фруктовий салат.
Фруктовий салат з бананів, яблука і апельсини
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; банан - 2 шт.; апельсин - 2 шт.; манго - 1 шт.; кавун - 200 г; ананас - 100 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; виноград - 1 жменя; марсала - 2 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка. Приготування Банан і яблуко нарізаємо і змішуємо з лимонним соком. Апельсин чистимо від шкірки і плівок, після чого розбираємо м'якоть на невеликі скибочки. З кавуна видаляємо насіння і ріжемо ягоду кубиками. Аналогічним чином нарізаємо ананас і манго. Виноград ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. Змішуємо всі фрукти разом. Мед змішуємо з марсалою і заправляємо отриманою сумішшю фруктовий салат.
За бажанням салат можна урізноманітнити ягодами. Полуниця, чорниця, ожина підійдуть для цієї мети як не можна краще.
Фруктовий салат з яблуком, бананом і ківі
Інгредієнти: полуниця - 2 жмені; яблука - 2 шт.; папайя - 1/2 шт.; ананас - 1/2 шт.; персики - 2 шт.; ківі - 4 шт.; банан - 2 шт.; чорниця - 1 жменя; полуниця - 1 жменя; виноград - 1 жменя; сік і цедра 1 апельсина; сік і цедра 2 лаймів; листя м'яти. Приготування Папайю, ананас і яблука нарізаємо кубиками. Банан і ківі ріжемо кружечками, а персик - часточками. Ягоди винограду розрізаємо навпіл, а полуниці - на четвертинки. Чорницю миємо й обсушуємо. Змішуємо всі фрукти в салатник і заправляємо сумішшю соку апельсина і лайма. Готову страву прикрашаємо листям м'яти.