Фруктові салати - це смачні і неймовірно корисні десерти. Їх можна сміливо їсти тим, хто піклується про свою фігуру. Нижче приведемо рецепти приготування фруктових салатів зі сметаною.
Солодкий фруктовий салат зі сметаною
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; груші - 3 шт.; виноград - 250 г; сметана - 1 склянка; сік половини лимона; мед - 15 ст. ложки; кедрові горішки - 20 р. Приготування Яблука і груші очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо виноград (якщо дрібні ягідки, залишаємо цілком, якщо великі, то ріжемо навпіл), лимонний сік, мед. Якщо він зацукрувався, то попередньо розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Безпосередньо перед подачею до столу додаємо сметану і кедрові горішки.
Фруктовий салат зі сметаною і апельсиновим соком
Інгредієнти: хурма - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; цукровий сироп - 4 ст. ложки; апельсиновий сік - 80 мл; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Апельсин і хурму миємо та очищаємо від шкірки. М'якоть нарізаємо кубиками й викладаємо в келихи або креманки. В кожну ємність додаємо апельсиновий сік і цукровий сироп, зверху кладемо по столовій ложці сметани.
Салат зі сметаною і фруктами
Інгредієнти: банан - 100 г; виноград - 150 г; зерна граната - 50 г; сметана - 100 г; цукор - за смаком. Приготування У креманки викладаємо половину винограду, потім банан, нарізану кубиками, знову виноград. Поливаємо сметаною і за смаком посипаємо цукром. Прикрашаємо салат зернами граната і відразу ж подаємо до столу.
Фруктовий салат зі сметаною і сиром
Інгредієнти: сир - 300 г; банан - 100 г; ківі - 50 г; апельсин - 100 г; сметана - 50 г; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Сир розтираємо зі сметаною і цукром, викладаємо в салатник. Кубиками нарізаємо фрукти і викладаємо зверху. Прикрашаємо салат листочками м'яти і подаємо до столу. За смаком у цей салат можна додати яблука або будь-які інші фрукти.
Рецепт фруктового салату зі сметаною
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; ківі - 2 шт.; банан - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; варений яєчний жовток - 1 шт.; сіль - щіпка; сметана 20% жирності - 100 г; сік половини лимона; рослинне масло - 3 ст. ложки; цукор, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Фрукти очищаємо від шкірки, м'якоть нарізаємо кубиками і змішуємо. Додаємо розтертий варений жовток, рослинне масло, сіль, лимонний сік, цукор, перець, сметану і все добре перемішуємо. Відразу ж подаємо до столу.