Вернуться назад Распечатать

Смажені банани - рецепт

Смажені банани - рецепт
Смажені банани вже порядком прижилися в нашому меню. Традиційний десерт з жарких південних країн перекочував на наші столи з появою у продажу доступних за ціною і смачних бананів, тому зараз подібне блюдо в меню ресторану не викликає ніякого подиву.
Смажені банани можна легко приготувати в домашніх умовах, причому ні особливих інгредієнтів, ні великих кулінарних вмінь для цього не знадобиться.
Смажені банани з медом
Інгредієнти:

  • банан - 1 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Банан чистимо й нарізаємо кружечками середньої товщини. На сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Для більшої різноманітності, разом з простим рослинним маслом на сковороду можна додати кокосове масло.
    Мед змішуємо зі столовою ложкою води. Скибочки бананів обсмажуємо по 1-2 хвилини з кожного боку, після чого поливаємо їх медовим розчином і знімаємо сковороду з вогню. Посипаємо смажені банани щедрою пучкою кориці і подаємо до столу.
    Щоб надати бананам легкий аромат, фламбируйте їх. Наприклад, приготуйте смажені банани з коньяком. На гарячу сковороду з бананами виливаємо 50 грам коньяку і спостерігаємо фаєр-шоу.
    Банани, смажені в карамелі
    Інгредієнти:

  • борошно - 50 р;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • кукурудзяне борошно - 25 г;

  • вода - 90 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • банани - 2 шт.;

  • цукор - 120 р.


  • Приготування
    Обидва види борошна змішати з содою і додаємо воду. Сотейник або глибоку каструльку наповнюємо рослинним маслом. Обвалюємо банани в залишках кукурудзяного борошна, потім занурюємо скибочки в кляр . Банани в клярі обсмажуємо у фритюрі до золотистого кольору.
    Цукор пересипаємо в сотейник і плавим на середньому вогні до утворення карамелі. Готової карамеллю заливаємо банани.
    Рецепт смажених бананів з морозивом
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ч. ложки;

  • банани - 4 шт.;

  • кокосова стружка - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 1/4 ст.;

  • морозиво.


  • Приготування
    Очищені банани цілком укладаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо банани по парі хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Обсмажені фрукти посипаємо цукром і поливаємо лайязикам соком. Чекаємо, поки цукор повністю розчиниться, а на сковороді утвориться карамель. На даному етапі посипаємо все кокосовою стружкою і подаємо десерт зі смажених бананів з кулькою морозива.
    Як приготувати смажені банани c сиром?
    Інгредієнти:

  • банани - 5 шт.;

  • рисове борошно - 1 ст.;

  • пшеничне борошно - 1/2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • коричневий цукор - 2 ст.;

  • тертий чеддер - 1 ст.;

  • згущене молоко - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Змішуємо рисове борошно з пшеничного, додаємо дрібку солі і розводимо суміш водою. У густий кляр занурюємо половинки бананів і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Гарячі банани викладаємо на серветку і посипаємо цукром. Перекладаємо фрукти на тарілку, поливаємо згущеним молоком і посипаємо тертим сиром.
    Рецепт смажених бананів в шоколаді
    Інгредієнти:

  • листове тісто;

  • арахісове масло;

  • банан - 1 шт.;

  • шоколад - 1 плитка;

  • Смажені банани - рецепт

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Листове тісто, яке можна купити в кожній крамниці азіатських продуктів, викладаємо на подпиленную борошном поверхню. Банан ріжемо кружечками, а шоколад ламаємо на квадратики. На поверхню листа тіста кладемо половину чайної ложки арахісового масла, шматочок банана і шоколаду. Защипуємо краї тіста і обсмажуємо конвертики в розігрітому маслі. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою.