Смажені банани вже порядком прижилися в нашому меню. Традиційний десерт з жарких південних країн перекочував на наші столи з появою у продажу доступних за ціною і смачних бананів, тому зараз подібне блюдо в меню ресторану не викликає ніякого подиву.
Смажені банани можна легко приготувати в домашніх умовах, причому ні особливих інгредієнтів, ні великих кулінарних вмінь для цього не знадобиться.
Смажені банани з медом
Інгредієнти: банан - 1 шт.; мед - 1 ст. ложка; кориця - щіпка; рослинне масло. Приготування Банан чистимо й нарізаємо кружечками середньої товщини. На сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Для більшої різноманітності, разом з простим рослинним маслом на сковороду можна додати кокосове масло.
Мед змішуємо зі столовою ложкою води. Скибочки бананів обсмажуємо по 1-2 хвилини з кожного боку, після чого поливаємо їх медовим розчином і знімаємо сковороду з вогню. Посипаємо смажені банани щедрою пучкою кориці і подаємо до столу.
Щоб надати бананам легкий аромат, фламбируйте їх. Наприклад, приготуйте смажені банани з коньяком. На гарячу сковороду з бананами виливаємо 50 грам коньяку і спостерігаємо фаєр-шоу.
Банани, смажені в карамелі
Інгредієнти: борошно - 50 р; сода - 1/2 ч. ложки; кукурудзяне борошно - 25 г; вода - 90 мл; рослинне масло - для смаження; банани - 2 шт.; цукор - 120 р. Приготування Обидва види борошна змішати з содою і додаємо воду. Сотейник або глибоку каструльку наповнюємо рослинним маслом. Обвалюємо банани в залишках кукурудзяного борошна, потім занурюємо скибочки в кляр . Банани в клярі обсмажуємо у фритюрі до золотистого кольору.
Цукор пересипаємо в сотейник і плавим на середньому вогні до утворення карамелі. Готової карамеллю заливаємо банани.
Рецепт смажених бананів з морозивом
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ч. ложки; банани - 4 шт.; кокосова стружка - 1 ст. ложка; коричневий цукор - 1/4 ст.; лимонний сік - 1/4 ст.; морозиво. Приготування Очищені банани цілком укладаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо банани по парі хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Обсмажені фрукти посипаємо цукром і поливаємо лайязикам соком. Чекаємо, поки цукор повністю розчиниться, а на сковороді утвориться карамель. На даному етапі посипаємо все кокосовою стружкою і подаємо десерт зі смажених бананів з кулькою морозива.
Як приготувати смажені банани c сиром?
Інгредієнти: банани - 5 шт.; рисове борошно - 1 ст.; пшеничне борошно - 1/2 ст.; вода - 1 ст.; сіль - щіпка; коричневий цукор - 2 ст.; тертий чеддер - 1 ст.; згущене молоко - 5 ст. ложок. Приготування Змішуємо рисове борошно з пшеничного, додаємо дрібку солі і розводимо суміш водою. У густий кляр занурюємо половинки бананів і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Гарячі банани викладаємо на серветку і посипаємо цукром. Перекладаємо фрукти на тарілку, поливаємо згущеним молоком і посипаємо тертим сиром.
Рецепт смажених бананів в шоколаді
Інгредієнти: листове тісто; арахісове масло; банан - 1 шт.; шоколад - 1 плитка; рослинна олія; цукрова пудра. Приготування Листове тісто, яке можна купити в кожній крамниці азіатських продуктів, викладаємо на подпиленную борошном поверхню. Банан ріжемо кружечками, а шоколад ламаємо на квадратики. На поверхню листа тіста кладемо половину чайної ложки арахісового масла, шматочок банана і шоколаду. Защипуємо краї тіста і обсмажуємо конвертики в розігрітому маслі. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою.