Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи сиру, і ви не знаєте, куди його подіти, пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.
Рецепт смаженого сиру
Інгредієнти: сир - 300 г; цукровий пісок - 100 г; масло вершкове - 50 г. Приготування Сир розтираємо вилочкою, викладаємо на сковороду з товстим дном, посипаємо цукром і додаємо вершкове масло. Постійно помішуючи, доводимо масу до красивого коричневого кольору і знімаємо сковороду з вогню. Перекладаємо смажений сир на деко, застелене фольгою, і залишаємо до повного охолодження і застигання. Потім нарізаємо запіканку невеликими шматочками і подаємо десерт з несолодким чаєм або міцною кавою!
Смажені пиріжки з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
сир - 250 г; яйце - 2 шт.; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; кефір - 1 склянка; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно; сода - щіпка. Для начинки:
сир - 400 г; цукор - за смаком; яйце - 2 шт. Приготування Сир розтираємо, додаємо збиті окремо яйця, додаємо сіль, цукор і поступово вливаємо кефір. Усе ретельно розмішуємо, виливаємо рослинне масло, додаємо щіпку соди і порціями всипаємо борошно. Замішуємо м'яке однорідне тісто і кладемо його на 20-30 хвилин у холодильник.
А цим часом поки займемося начинкою: сир розтираємо з цукром, розбиваємо яйця і ретельно вимішуємо до однорідного стану. Охолоджене тісто розділяємо на 15-20 кульок, розгортаємо в коржі, кладемо начинку і формуємо акуратні пиріжечки. Викладаємо їх на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо з усіх боків до готовності.
Смажені сушіння з сиром
Інгредієнти: сушіння - 200 г; сир - 200 г; цукор - 3 ст. ложки; молоко - 1 ст.; яйце - 1 шт. Приготування Сушіння перекладаємо в миску і заливаємо їх гарячим молоком, залишаючи розбухати приблизно на 10 хвилин. Якщо його буде мало, то додаємо ще, або ж постійно перемішуємо вміст в мисці, щоб всі вироби рівномірно просочилися. Не втрачаючи часу дарма, замешаем сирну начинку. Для цього з'єднуємо в чаші цукор, яйце і сир, ретельно перемішати.
Тепер застеляємо деко пергаментним папером, змащуємо її вершковим маслом, викладаємо сушіння, наповнюємо їх начинкою і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин, а потім акуратно викладаємо на сковороду і обсмажуємо сушіння з двох боків до рум'яного кольору. Потім обережно перекладаємо на блюдо, наливаємо чай і насолоджуємося чудовим смаком ватрушок з сиру.