Домашнє морозиво - це дивовижно смачний і освіжаючий варіант для літнього десерту. Ми хочемо розповісти вам сьогодні, як приготувати фісташкове морозиво. Воно має прекрасний насичений смак, чудовий зовнішній вигляд і зовсім не містить хімічних добавок, на відміну від покупного ласощі.
Рецепт фісташкового морозива
Інгредієнти: вершки 20 % - 500 мл; фісташки - 200 г; цукровий пісок - 120 г; яйце - 1 шт.; свіжа м'ята - 1 гілочка. Приготування Отже, першим ділом, очищаємо від шкаралупи фісташки, або ж відразу купуємо готові солоні. Трохи горіхів відкладаємо для прикраси, а решта гарненько подрібнюємо в блендері до стану крихти.
Тепер окремо збиваємо яйце з цукром так, щоб вийшла однорідна маса. Далі беремо рівно склянку вершків, злегка підігріваємо їх і поступово вливаємо в яєчну масу, не припиняючи при цьому збивати. Окремо збиваємо вершки до отримання густої піни, а потім змішуємо їх з яєчно-молочною сумішшю.
Після цього додаємо фісташкову крихту, ретельно вимішуємо цю повітряну і акуратно виливаємо її в ємність морозивниці. Готуємо приблизно 40 хвилин, щоб в результаті у нас вийшло ніжне густе морозиво. Якщо ж у вас немає вдома такого приладу, то просто розливаємо готову суміш по контейнерах і відправляємо на 3 години в морозильну камеру. За цей час дістаємо ласощі з холодильника кілька разів і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл, розкладаємо готове фісташкове морозиво з маленьким скляним вазам, прикрашаємо зверху порубаними фісташками і свіжими гілочками м'яти.
Морозиво фісташкове з мигдалем
Інгредієнти: зелені фісташки - 2 ст.; цукор - 05 склянки; молоко - 2 ст.; яєчний жовток - 4 шт.; екстракт мигдалю - 05 ч. ложки; збиті вершки - 1 ст. Приготування У кухонному комбайні подрібнюємо 1 склянку фісташок з половиною порції цукрового піску до однорідної маси. Потім перекладаємо цю масу в каструльку і заливаємо молоком. Ставимо посуд на слабенький вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Далі акуратно знімаємо з плити і додаємо мигдальний екстракт. У невеликій мисочці збиваємо міксером жовтки з цукром, а потім повільно вводимо гарячу фісташкову масу і знову переливаємо в каструлю.
Відправляємо ще раз на маленький вогонь і готуємо, перемішуючи, до тих пір, поки суміш не загусне. Після цього проціджуємо її у велику миску і охолоджуємо рівно 2 години. Далі викладаємо збиті вершки і подрібнені фісташки, перемішуємо і викладаємо масу в контейнер. Прибираємо ласощі на кілька годин в морозилку, перемішуючи морозиво кожні півгодини.
Фісташкове морозиво в домашніх умовах
Інгредієнти: цукрова пудра - 100 г; вершки 35 % - 300 мл; молоко - 100 мл; яєчні жовтки - 4 шт.; фісташки - 200 р. Приготування Спочатку подрібнюємо в блендері фісташки очищені від шкаралупи, а потім змішуємо їх з молоком і ставимо на повільний вогонь. Як тільки молоко почне закипати, знімаємо його з вогню і охолоджуємо приблизно до 40
градусів. Цим часом збиваємо міксером яєчні желточки, всипати до них 50 грам цукрової пудри. Далі виливаємо до них невеликими порціями молоко з фісташками і ставимо суміш на 15 хвилин на водяну баню. Як тільки маса злегка загусне, знімаємо її і швиденько остуджуємо.
Після цього прибираємо ласощі на 10-15 хвилин у холодильник для подальшого охолодження. Окремо добре збиваємо вершки з залишилася цукровою пудрою до виникнення густої піни. Тепер дістаємо з холодильника охолоджену масу і з'єднуємо її з збитими вершками. Готове морозиво переливаємо в глибокий пластиковий контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо на 4 години в морозильну камеру.