Козинаки - це східна солодкість, улюблена ще з дитинства усіма дітьми і дорослими. Найчастіше це ласощі готують з насіння, горіхів і з'єднують з медово-цукрових карамеллю. Потім з маси формують пласт, остуджують і розрізають на шматочки. А чи знаєте ви, чим корисні козинаки з насіння? Насамперед, вони містять магній і цинк. Вони чудово знижують холестерин в крові і гальмують процес старіння організму. Давайте дізнаємося з вами, як зробити смачні козинаки з насіння.
Рецепт козинак з насіння
Інгредієнти: насіння соняшнику - 100 г; кунжутне насіння - 20 г; мед - 1 ст. ложка; цукор - 50 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати справжні і смачні козинаки з насіння. Насіння соняшника перебираємо, очищаємо і кладемо на суху сковороду. Обсмажуємо на високому вогні 5 хвилин, постійно заважаючи, до тих пір, поки вони не підрум'яняться і не почнуть смачно пахнути. Потім додаємо мед, додаємо цукровий пісок і, продовжуючи заважати, смажимо, поки не розтопиться мед і все перетвориться в однорідну масу. Після цього викладаємо солодку суміш в приготовані заздалегідь силіконові формочки і залишаємо на столі остигати. Приблизно через годину чудове домашнє ласощі буде готово.
Козинаки з соняшникового насіння
Інгредієнти: масло рослинне - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка; цукор - 3 ст. ложки; насіння соняшнику - 200 р. Приготування З'єднуємо в невеликій мисочці цукор і мед. Нагріваємо суміш на повільному вогні до повного розчинення і отримання однорідної маси. Потім з'єднуємо розплавлену цукрово-медову суміш з очищеними насінням соняшника і гарненько перемішуємо, щоб кожна насіння рівномірно покрилася солодкою масою. Після цього викладаємо масу на змащену соняшниковим маслом фольгу, розрізаємо на смужки і залишаємо застигати.
Як робити козинаки з гарбузового насіння?
Інгредієнти: гарбузове насіння - 1 ст.; кунжут - 05 ст.; арахіс - 1 ст.; мед - 05 ст.; олія рослинна. Приготування Деко застеляємо пергаментним папером і злегка змащуємо її рослинним маслом. В три заходи обсмажуємо в сковороді гарбузове насіння на середньому вогні, постійно перемішуючи, до золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь і в тій же сковороді підрум'янюємо кунжут. Далі вливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його, щоб змастити стінки і дно посуду. Тепер викладаємо мед і доводимо до кипіння, помішуючи. Після цього знімаємо з вогню, додаємо насіння гарбуза, горіхи і кунжут. Швиденько все перемішуємо дерев'яною лопаткою, викладаємо масу на деко і розрівнюємо мокрими руками. Остуджуємо козинаки при кімнатній температурі протягом 45 хвилин, а потім розділяємо або розрізаємо ножем на невеликі порційні шматочки. Зберігаємо ласощі в герметичному контейнері.
Домашні козинаки з насіння
Інгредієнти: насіння - 150 г; волоські горіхи - 30 г; кунжутне насіння - 30 г; мед - 150 г; цукровий пісок - 30 г; лимонний сік - за смаком. Приготування Насіння чистимо і обсмажуємо разом з кунжутом. В окремій каструльці змішуємо мед, цукор і лимонний сік. Помішуємо все на середньому вогні до тих пір, поки цукрові кристали повністю не розчиняться. Потім всипаємо до меду насіння, очищені волоські горішки і постійно помішуємо протягом 15 хвилин. Коли суміш загусне і стане коричневою, викладаємо її рівним шаром на плоску тарілку, акуратно вирівнюємо мокрими руками і даємо повністю охолонути і затвердіти. Потім розламуємо ласощі на ромбики і подаємо готові козинаки з гарячим чаєм або кавою.