Вернуться назад Распечатать

Солодкі начинки

Солодкі начинки
Солодкі начинки для різних страв - це величезний розділ кулінарії, охопити який неможливо буде навіть, якщо зважитися присвятити цій темі окремий сайт. Ми відібрали кілька смачних і перевірених рецептів, для того, щоб спростити ваш пошук.

Солодкі начинки для млинців


Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • цедра 1 апельсина;

  • мед - 1/2 ст.;

  • фісташки - 1/2 ст.;

  • манго - за бажанням.


  • Приготування
    Сир ретельно перетираємо або збиваємо за допомогою блендера. Змішуємо сир з медом або будь-яким іншим обраним підсолоджувачем. Якщо маса виходить сухуватою - додайте вершків і збийте все ще раз. Тепер залишається лише з'єднати солодку начинку з сиру з подрібненими фісташками і шматочками будь-яких фруктів - ми вибрали манго.

    Солодка начинка з щавлю і ревеню


    Інгредієнти:

  • ревінь - 3-4 стебла;

  • щавель (свіже листя) - 2 ст.;

  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка;

  • ваніль - 1 ч. ложка;

  • вода - 1/4 ст.;

  • крохмаль - 3 ст. ложки;

  • цукор або мед - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику змішати нарізані стебла ревеню з листям шпинату , цедрою і ваніллю. Ставимо всі інгредієнти на вогонь і тушкуємо у власному соку, помішуючи, близько 4 хвилин. Поки інгредієнти для начинки тушкуються, у воді крохмаль розведемо і заллємо їм нашу начинку. Слідом додаємо вибраний підсолоджувач за смаком, все ще раз перемішуємо і варимо до загустіння.
    Така солодка начинка підійде для приготування пиріжків з листкового і дріжджового тіста, а також тертих пирогів і тарти на пісочному тісті.

    Солодкі начинки для лаваша


    Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • кориця - щіпка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, корицею і цукром. Як тільки яблучні дольки стануть м'якими - прибираємо їх з вогню, загортаємо в лаваш і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін.

    Солодка начинка для тарталеток


    Інгредієнти:
    Солодкі начинки


  • цукор - 3/4 ст.;

  • вершки - 2/3 ст.;

  • вершкове масло - 80 г;

  • сіль - щіпка;

  • будь-які горіхи - 1 жменя.


  • Приготування
    Цукор насипати в сковороду і карамелізуємо його протягом 5-6 хвилин, не перемішуючи. Зменшуємо вогонь, вливаємо теплі вершки і варимо карамель, помішуючи, ще 3-4 хвилини. Приправляємо начинку пучкою солі, змішати з подрібненими горіхами і розливаємо в тарталетки з пісочного тіста. Прикрашаємо тарталетки цілими горіхами і подаємо.