Солодкі начинки для різних страв - це величезний розділ кулінарії, охопити який неможливо буде навіть, якщо зважитися присвятити цій темі окремий сайт. Ми відібрали кілька смачних і перевірених рецептів, для того, щоб спростити ваш пошук.
Солодкі начинки для млинців
Інгредієнти: сир - 500 г; цедра 1 апельсина; мед - 1/2 ст.; фісташки - 1/2 ст.; манго - за бажанням. Приготування Сир ретельно перетираємо або збиваємо за допомогою блендера. Змішуємо сир з медом або будь-яким іншим обраним підсолоджувачем. Якщо маса виходить сухуватою - додайте вершків і збийте все ще раз. Тепер залишається лише з'єднати солодку начинку з сиру з подрібненими фісташками і шматочками будь-яких фруктів - ми вибрали манго.
Солодка начинка з щавлю і ревеню
Інгредієнти: ревінь - 3-4 стебла; щавель (свіже листя) - 2 ст.; апельсинова цедра - 1 ст. ложка; ваніль - 1 ч. ложка; вода - 1/4 ст.; крохмаль - 3 ст. ложки; цукор або мед - за смаком. Приготування У сотейнику змішати нарізані стебла ревеню з листям шпинату , цедрою і ваніллю. Ставимо всі інгредієнти на вогонь і тушкуємо у власному соку, помішуючи, близько 4 хвилин. Поки інгредієнти для начинки тушкуються, у воді крохмаль розведемо і заллємо їм нашу начинку. Слідом додаємо вибраний підсолоджувач за смаком, все ще раз перемішуємо і варимо до загустіння.
Така солодка начинка підійде для приготування пиріжків з листкового і дріжджового тіста, а також тертих пирогів і тарти на пісочному тісті.
Солодкі начинки для лаваша
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; цукор - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; кориця - щіпка. Приготування Яблука очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, корицею і цукром. Як тільки яблучні дольки стануть м'якими - прибираємо їх з вогню, загортаємо в лаваш і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін.
Солодка начинка для тарталеток
Інгредієнти: цукор - 3/4 ст.; вершки - 2/3 ст.; вершкове масло - 80 г; сіль - щіпка; будь-які горіхи - 1 жменя. Приготування Цукор насипати в сковороду і карамелізуємо його протягом 5-6 хвилин, не перемішуючи. Зменшуємо вогонь, вливаємо теплі вершки і варимо карамель, помішуючи, ще 3-4 хвилини. Приправляємо начинку пучкою солі, змішати з подрібненими горіхами і розливаємо в тарталетки з пісочного тіста. Прикрашаємо тарталетки цілими горіхами і подаємо.