Сьогодні ми розповімо вам, як легко і швиденько приготувати сирну запіканку з ягодами. Її ніжний смак і аромат по достоїнству оцінять не лише шанувальники сиру, але і цінителі поживних сніданків.
Сирна запіканка з замороженими ягодами
Інгредієнти: сир - 500 г; заморожені ягоди - 300 г; яйце - 2 шт.; цукор - 150 г; сметана - 200 г; манка - 100 р. Приготування Яйця розтираємо з цукровим піском, додаємо сир і перемішуємо. Потім кладемо сметану, всипаємо манну крупу і заморожені ягоди. Усе ретельно розмішуємо, викладаємо в промазану маслом форму і ставимо в розігріту духову шафу. Випікаємо пиріг протягом 35 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
Сирна запіканка з ягодами
Інгредієнти: сметана - 100 мл; знежирений сир - 250 г; крохмаль - 2 ст.; яйце - 2 шт.; масло вершкове - 20 г; свіжі ягоди -300 р. Приготування Яйця дуже добре збиваємо, з цукровим піском, потім додаємо крохмаль і знову перемішуємо. Далі акуратно вводимо сметанку і кладемо сир, перетворюючи все в однорідну масу. Дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо ягоди, злегка присипаємо їх цукром і заливаємо тістом приблизно на 2/3 висоти форми. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25-30 і запікаємо до готовності. Стежимо за тим, щоб бортики не пригоріли, а тільки запеклися до рум'яної скоринки. Подаємо випічку, звичайно ж, відразу, полив сметанкою або збитими вершками.
Сирна запіканка з ягодами в мультиварці
Інгредієнти: свіжа вишня - 200 г; цукровий пісок - 05 ст.; ванілін щіпка; крупа манна - 4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; листя м'яти для прикраси; сухарі панірувальні - 1 ст. ложка; масло вершкове - 10 р. Приготування Ягоди ретельно промиваємо холодною водою, кладемо на чисте рушничок і даємо їм обсохнути. У суху і глибоку пиалку викладаємо сир і додаємо у нього курячі яйця. Потім включаємо на повільну швидкість міксер і все перемішуємо до отримання гладкої однорідної маси. Далі всипаємо цукор, ванілін, манну крупу і вимішуємо всі інгредієнти ложкою.
Чашу мультиварки спочатку промазуємо вершковим маслом, а потім присипаємо зверху панірувальними сухарями. На дно чаші викладаємо сирне тісто і рівномірно розрівнюємо його ложкою. Зверху викладаємо ягоди вишні і трохи вдавлюємо їх усередину. Кісточки з ягід не виймаємо, тому що так набагато смачніше. Тепер закриваємо прилад кришкою і встановлюємо програму «Випічка» на 1 годину. Коли пролунає сигнал готовності, відкриваємо прилад і залишаємо запіканку остигати.
Після цього перекладаємо пиріг на блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, натертим шоколадом або поливаємо сметанкою або вершками. Тепер нарізаємо запіканку порційними шматочками, прикрашаємо листям свіжої м'яти і подаємо до столу.
Рецепт сирної запіканки з ягодами
Інгредієнти: сир - 500 г; ванілін - 1 ч. ложка; борошно - 05 склянки; цукор - 6 ст. ложок; йогурт - 200 г; яйце - 2 шт.; свіжі ягоди - 300 г; масло вершкове - 20 р. Приготування Яйця збиваємо міксером, кладемо сир, додаємо цукровий пісок і розтираємо все до однорідного стану. Потім додаємо йогурт, додаємо щіпку ваніліну, гарненько збиваємо, а потім поступово всипаємо борошно і замішуємо рідкувате тісто. Після цього готову суміш кладемо свіжі ягоди і акуратно перемішуємо.
Формочки для випікання злегка змащуємо вершковим маслом і заповнюємо їх нашій масою. Ставимо сирні запіканки з ягодами в розігріту духовку і засікаємо приблизно 40 хвилин. Подаємо випічку теплою, прикрасивши свіжими ягодами.