Вернуться назад Распечатать

Сирна запіканка з ягодами

Сирна запіканка з ягодами
Сьогодні ми розповімо вам, як легко і швиденько приготувати сирну запіканку з ягодами. Її ніжний смак і аромат по достоїнству оцінять не лише шанувальники сиру, але і цінителі поживних сніданків.

Сирна запіканка з замороженими ягодами


Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • заморожені ягоди - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • сметана - 200 г;

  • манка - 100 р.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукровим піском, додаємо сир і перемішуємо. Потім кладемо сметану, всипаємо манну крупу і заморожені ягоди. Усе ретельно розмішуємо, викладаємо в промазану маслом форму і ставимо в розігріту духову шафу. Випікаємо пиріг протягом 35 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.

    Сирна запіканка з ягодами


    Інгредієнти:

  • сметана - 100 мл;

  • знежирений сир - 250 г;

  • крохмаль - 2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • свіжі ягоди -300 р.


  • Приготування
    Яйця дуже добре збиваємо, з цукровим піском, потім додаємо крохмаль і знову перемішуємо. Далі акуратно вводимо сметанку і кладемо сир, перетворюючи все в однорідну масу. Дно форми для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо ягоди, злегка присипаємо їх цукром і заливаємо тістом приблизно на 2/3 висоти форми. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25-30 і запікаємо до готовності. Стежимо за тим, щоб бортики не пригоріли, а тільки запеклися до рум'яної скоринки. Подаємо випічку, звичайно ж, відразу, полив сметанкою або збитими вершками.

    Сирна запіканка з ягодами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свіжа вишня - 200 г;

  • цукровий пісок - 05 ст.;

  • ванілін щіпка;

  • крупа манна - 4 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • листя м'яти для прикраси;

  • сухарі панірувальні - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 10 р.


  • Приготування
    Ягоди ретельно промиваємо холодною водою, кладемо на чисте рушничок і даємо їм обсохнути. У суху і глибоку пиалку викладаємо сир і додаємо у нього курячі яйця. Потім включаємо на повільну швидкість міксер і все перемішуємо до отримання гладкої однорідної маси. Далі всипаємо цукор, ванілін, манну крупу і вимішуємо всі інгредієнти ложкою.
    Чашу мультиварки спочатку промазуємо вершковим маслом, а потім присипаємо зверху панірувальними сухарями. На дно чаші викладаємо сирне тісто і рівномірно розрівнюємо його ложкою. Зверху викладаємо ягоди вишні і трохи вдавлюємо їх усередину. Кісточки з ягід не виймаємо, тому що так набагато смачніше. Тепер закриваємо прилад кришкою і встановлюємо програму «Випічка» на 1 годину. Коли пролунає сигнал готовності, відкриваємо прилад і залишаємо запіканку остигати.
    Після цього перекладаємо пиріг на блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, натертим шоколадом або поливаємо сметанкою або вершками. Тепер нарізаємо запіканку порційними шматочками, прикрашаємо листям свіжої м'яти і подаємо до столу.

    Рецепт сирної запіканки з ягодами


    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • борошно - 05 склянки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • йогурт - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • свіжі ягоди - 300 г;

  • масло вершкове - 20 р.


  • Сирна запіканка з ягодами
    Приготування
    Яйця збиваємо міксером, кладемо сир, додаємо цукровий пісок і розтираємо все до однорідного стану. Потім додаємо йогурт, додаємо щіпку ваніліну, гарненько збиваємо, а потім поступово всипаємо борошно і замішуємо рідкувате тісто. Після цього готову суміш кладемо свіжі ягоди і акуратно перемішуємо.
    Формочки для випікання злегка змащуємо вершковим маслом і заповнюємо їх нашій масою. Ставимо сирні запіканки з ягодами в розігріту духовку і засікаємо приблизно 40 хвилин. Подаємо випічку теплою, прикрасивши свіжими ягодами.