В дитинстві ми розглядали козинаки лише з позиції ласощі, але ніколи не замислювалися про їх користь. А адже правильно приготовані козинаки можуть стати чудовим початком дня, насищающим енергією, білками і ліпідами.
Рецепти корисного ласощі для вас і ваших дітей читайте далі.
Як приготувати козинаки будинку?
Інгредієнти: кешью - 1/2 ст.; гарбузове насіння - 1 ст.; мигдаль - 1 ст.; насіння соняшнику - 1/2 ст.; родзинки - 1 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; кориця - 1 ч. ложка; мед - 1/2 ст.; вершкове масло - 1/4 ст. Приготування Змішуємо горіхи і насіння з родзинками, корицею і дрібкою солі. У сотейнику варимо сироп з меду з вершковим маслом і заливаємо їм горіхово-зернову суміш. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо в покриту пергаментом форму для випікання. Ставимо форму в розігріту духовку на 18-20 хвилин, після, даємо козинакам охолонути й нарізаємо.
Як приготувати козинаки з перловки?
Інгредієнти: перлова крупа - 1 склянка; мед - 2 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; сіль - щіпка; рослинна олія - 125 мл Приготування Перлову крупу викладаємо на суху сковороду і підсушуємо протягом 5 хвилин. Далі, вливаємо на сковороду олію і обсмажуємо зерна до золотистого кольору.
З цукру, меду і дрібки солі варимо сироп протягом 1 хвилини. Додаємо в сироп перловку і ретельно перемішуємо. Розподіляємо суміш по змащеного маслом пергаменту, робимо надрізи і остуджуємо.
Як приготувати козинаки з насіння?
Інгредієнти: насіння кунжуту - 1/3 ст.; мед - 1/3 ст.; цукор - 1/3 ст.; гарбузове насіння - 1 ст.; насіння соняшнику - 1/3 ст. Приготування Форму для випікання покриваємо пергаментом і рясно змащуємо олією з усіх сторін. На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння протягом пари хвилин. Змішуємо їх з іншими насінням.
З цукру і меду варимо золотистий сироп і змішуємо його з насінням. Викладаємо основу для козинаків в підготовлену форму і залишаємо до повного застигання.
Як приготувати козинаки в домашніх умовах?
Інгредієнти: арахісове масло - 1 ст.; мед - 2/3 ст.; вершкове масло - 1/4 ст.; вівсяна каша швидкого приготування - 2 ст.; суміш будь-яких горіхів - 1 1/2 ст. Приготування З вершкового і арахісового масла з медом варимо однорідний сироп. Змішуємо його з нарізаними горіхами і вівсянкою, і розподіляємо по змащеного олією деку. Залишаємо суміш в морозильній камері на 2 години, після чого нарізаємо.