Рецепти яблучної начинки можуть згодиться справжнім шанувальникам випічки. Пиріжки, пироги, кекси, конвертики, млинці і тарти з різноманітними начинками допоможуть зробити ваше меню, смачним і оригінальним.
Начинка для млинців з яблук
На відміну від начинки для пирогів, яблука для млинців можуть бути трохи більш соковитими, тобто допустима наявність рідкого сиропу, якими будуть просочуватися млинці, в той час, як для випічки така начинка не згодиться, так як з-за надлишків вологи тісто може не пропектися.
Інгредієнти: цукор - 1/4 ст.; мелена кориця - 1/2 ст.; мелений імбир і мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; мелена гвоздика - щіпка; сіль - щіпка; вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки; яблука - 3-4 шт.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, після чого нарізаємо їх часточками. Змішуємо цукор з меленими спеціями і сіллю в невеликій мисці. Обвалюємо в солодкій ароматної суміші скибочки яблук, намагаючись максимально покрити їх.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому яблучні шматочки. Чекаємо, поки яблука злегка зарум'яняться, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо на сковороду ваніль з лимонним соком. Тушкуємо яблука в пряної карамелі до м'якості 7-10 хвилин, при цьому готові шматочки повинні бути м'якими, але зберігати свою форму.
Начинка зі свіжих яблук з корицею може подаватися з млинцями як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Рецепт начинки для штруделя з яблук
Інгредієнти: родзинки - 1/2 ст.; ром - 4 ст. ложки; яблука (великі) - 5-6 шт.; цукор - 150 г; лимонна цедра - 1-2 ч. ложки; лимонний сік - 4 ст. ложки; мелена кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Родзинки заливаємо ромом і залишаємо набрякнути десь на годину. Щоб прискорити час набухання родзинки можна поставити в мікрохвильову піч на 30 секунд. Яблука слід нарізати на дольки і запекти до напівготовності. Таким чином, вся зайва волога, яка заважає тесту рівномірно випікатися, вийде, а самі яблучні дольки під час подальшого запікання не перетворяться на пюре. Тепер змішуємо яблучні шматочки з цукром, лимонною цедрою, лимонним соком, корицею і родзинками .
Начинка з яблук і брусниці
Інгредієнти: цукор - 2 ст.; крохмаль - 1/4 ст.; апельсиновий сік - 1/4 ст.; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; лимонний сік - 1/4 ч. ложки; яблука (шматочки) - 4 ст.; брусниця - 2 ст. Приготування Змішуємо всі інгредієнти разом і викладаємо в основу для пирога. Якщо ви бажаєте приготувати таку начинку з сушених яблук, то спершу запарте останні окропом.
Начинка для пирогів з яблук c солоної карамеллю
Солона карамель - одне з великих кулінарних винаходів. Проста в приготуванні, вона здатна вразити будь-якого гурмана поєднанням характерною карамельної солодощі з сіллю і вершками.
Інгредієнти: білий цукор - 1 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; вода - 1/4 ст.; вершкове масло - 1/2 ст.; вершки - 1/2 ст.; сіль - 1 1/2 ч. ложки; яблука - 5-6 шт.; сік 2 лимонів; кориця - 1/4 ч. ложки; мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування солоної карамелі склянку білого цукру змішуємо з водою і ставимо на вогонь. Даємо кристалам розчинитися, додаємо масло і варимо карамель до золотисто-коричневого кольору, вливаємо вершки додаємо сіль і прибираємо з вогню.
Яблука (візьміть кислуваті) очистіть і наріжте скибочками, збризніть лимонним соком, посипте коричневим цукром, корицею і мускатним горіхом. Злийте надлишки рідини і додайте борошно.
В основу для пирога спершу викладаємо половину яблучної начинки, покриваємо її шаром карамелі і викладаємо другу половину яблук. Зверху розподіляємо розкатане тісто.