Вернуться назад Распечатать

Начинка з яблук

Начинка з яблук
Рецепти яблучної начинки можуть згодиться справжнім шанувальникам випічки. Пиріжки, пироги, кекси, конвертики, млинці і тарти з різноманітними начинками допоможуть зробити ваше меню, смачним і оригінальним.

Начинка для млинців з яблук


На відміну від начинки для пирогів, яблука для млинців можуть бути трохи більш соковитими, тобто допустима наявність рідкого сиропу, якими будуть просочуватися млинці, в той час, як для випічки така начинка не згодиться, так як з-за надлишків вологи тісто може не пропектися.
Інгредієнти:

  • цукор - 1/4 ст.;

  • мелена кориця - 1/2 ст.;

  • мелений імбир і мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • мелена гвоздика - щіпка;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;

  • яблука - 3-4 шт.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, після чого нарізаємо їх часточками. Змішуємо цукор з меленими спеціями і сіллю в невеликій мисці. Обвалюємо в солодкій ароматної суміші скибочки яблук, намагаючись максимально покрити їх.
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому яблучні шматочки. Чекаємо, поки яблука злегка зарум'яняться, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо на сковороду ваніль з лимонним соком. Тушкуємо яблука в пряної карамелі до м'якості 7-10 хвилин, при цьому готові шматочки повинні бути м'якими, але зберігати свою форму.
    Начинка зі свіжих яблук з корицею може подаватися з млинцями як в холодному, так і в гарячому вигляді.

    Рецепт начинки для штруделя з яблук


    Інгредієнти:

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • ром - 4 ст. ложки;

  • яблука (великі) - 5-6 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • лимонна цедра - 1-2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 4 ст. ложки;

  • мелена кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Родзинки заливаємо ромом і залишаємо набрякнути десь на годину. Щоб прискорити час набухання родзинки можна поставити в мікрохвильову піч на 30 секунд. Яблука слід нарізати на дольки і запекти до напівготовності. Таким чином, вся зайва волога, яка заважає тесту рівномірно випікатися, вийде, а самі яблучні дольки під час подальшого запікання не перетворяться на пюре. Тепер змішуємо яблучні шматочки з цукром, лимонною цедрою, лимонним соком, корицею і родзинками .

    Начинка з яблук і брусниці


    Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст.;

  • крохмаль - 1/4 ст.;

  • апельсиновий сік - 1/4 ст.;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1/4 ч. ложки;

  • яблука (шматочки) - 4 ст.;

  • брусниця - 2 ст.


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти разом і викладаємо в основу для пирога. Якщо ви бажаєте приготувати таку начинку з сушених яблук, то спершу запарте останні окропом.

    Начинка для пирогів з яблук c солоної карамеллю


    Солона карамель - одне з великих кулінарних винаходів. Проста в приготуванні, вона здатна вразити будь-якого гурмана поєднанням характерною карамельної солодощі з сіллю і вершками.
    Інгредієнти:

  • білий цукор - 1 ст.;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • вода - 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 1/2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • яблука - 5-6 шт.;

  • сік 2 лимонів;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;
    Начинка з яблук

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування солоної карамелі склянку білого цукру змішуємо з водою і ставимо на вогонь. Даємо кристалам розчинитися, додаємо масло і варимо карамель до золотисто-коричневого кольору, вливаємо вершки додаємо сіль і прибираємо з вогню.
    Яблука (візьміть кислуваті) очистіть і наріжте скибочками, збризніть лимонним соком, посипте коричневим цукром, корицею і мускатним горіхом. Злийте надлишки рідини і додайте борошно.
    В основу для пирога спершу викладаємо половину яблучної начинки, покриваємо її шаром карамелі і викладаємо другу половину яблук. Зверху розподіляємо розкатане тісто.