Вернуться назад Распечатать

Начинка з вишні

Начинка з вишні
Смачна вишнева начинка - ідеальне доповнення до пирогів, тартам, млинцям і маффинам. Начинка може бути виготовлена як з свіжих, так і з заморожених ягід, а завдяки різноманітності рецептів ягідний урожай не пропаде даремно, а буде радувати вас новим смаком кожен день.

Начинка для пирога з вишні


Інгредієнти:

  • свіжі вишні - 1 кг;

  • лимонний сік - за смаком;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • ваніль - 1 стручок;

  • кірш - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Свіжі вишні очистити від кісточок і поливаємо лимонним соком. У невеликій мисці змішати крохмаль з 2 столовими ложками води.
    В товстостінну сковороду засипаємо цукор і додаємо насіння ванілі. Як тільки цукор розплавиться і перетвориться в золотисту карамель, змішуємо його з ягодами і кіршем. Коли ягоди пустять сік, сироп стане текучим і ароматним. Змішуємо сироп і ягоди з крохмалем і суміш уварюють до загусання (сироп повинен покривати ложку рівним шаром).
    Начинка з вишні з крохмалем ідеально підійде для приготування як відкритих, так і закритих пирогів і тарти з будь-якого виду тесту.

    Начинка з сушеної вишні для пиріжків


    Інгредієнти:

  • сушені вишні - 1 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • заморожена вишня - 500 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 2 1/2 ч. ложки;

  • ванільний екстракт - 2 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Кладемо В сотейник сушені вишні, засипаємо їх цукром, поливаємо соком, додаємо корицю і варимо 3-4 хвилини, поки цукор не розплавиться. Потім додаємо заморожені вишні, трохи масла і ванілі, ретельно все перемішуємо і уварюємо так, щоб рідини практично не залишилося. Змішуємо ягідну начинку з крохмалем і злегка остуджуємо її перед використанням.
    Таку начинку з вишні можна готувати не тільки з замороженої, але і зі свіжої ягоди.

    Начинка з вишні для млинців


    Інгредієнти:

  • гранатовий сік - 1/3 ст.;

  • Начинка з вишні

  • вишневий сік - 1/2 ст.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • вишня - 600 р.


  • Приготування
    Змішуємо вишневий і гранатовий сік у сотейнику, після чого додаємо до них цукор і крохмаль. Уварюємо сік на повільному вогні протягом 5-6 хвилин, до загусання. Додаємо в сироп ягоди вишні попередньо очищені від кісточки і продовжуємо уварюють сироп, поки він не стане досить густим для того, щоб покривати ложку рівним шаром. Перед використанням вишневу начинку слід трохи остудити.