Смачна вишнева начинка - ідеальне доповнення до пирогів, тартам, млинцям і маффинам. Начинка може бути виготовлена як з свіжих, так і з заморожених ягід, а завдяки різноманітності рецептів ягідний урожай не пропаде даремно, а буде радувати вас новим смаком кожен день.
Начинка для пирога з вишні
Інгредієнти: свіжі вишні - 1 кг; лимонний сік - за смаком; крохмаль - 2 ст. ложки; цукор - 100 г; ваніль - 1 стручок; кірш - 1 ст. ложка. Приготування Свіжі вишні очистити від кісточок і поливаємо лимонним соком. У невеликій мисці змішати крохмаль з 2 столовими ложками води.
В товстостінну сковороду засипаємо цукор і додаємо насіння ванілі. Як тільки цукор розплавиться і перетвориться в золотисту карамель, змішуємо його з ягодами і кіршем. Коли ягоди пустять сік, сироп стане текучим і ароматним. Змішуємо сироп і ягоди з крохмалем і суміш уварюють до загусання (сироп повинен покривати ложку рівним шаром).
Начинка з вишні з крохмалем ідеально підійде для приготування як відкритих, так і закритих пирогів і тарти з будь-якого виду тесту.
Начинка з сушеної вишні для пиріжків
Інгредієнти: сушені вишні - 1 ст.; цукор - 1/4 ст.; лимонний сік - 1 ст. ложка; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; заморожена вишня - 500 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; крохмаль - 2 1/2 ч. ложки; ванільний екстракт - 2 1/2 ч. ложки. Приготування Кладемо В сотейник сушені вишні, засипаємо їх цукром, поливаємо соком, додаємо корицю і варимо 3-4 хвилини, поки цукор не розплавиться. Потім додаємо заморожені вишні, трохи масла і ванілі, ретельно все перемішуємо і уварюємо так, щоб рідини практично не залишилося. Змішуємо ягідну начинку з крохмалем і злегка остуджуємо її перед використанням.
Таку начинку з вишні можна готувати не тільки з замороженої, але і зі свіжої ягоди.
Начинка з вишні для млинців
Інгредієнти: гранатовий сік - 1/3 ст.; вишневий сік - 1/2 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; цукор - 2 ч. ложки; вишня - 600 р. Приготування Змішуємо вишневий і гранатовий сік у сотейнику, після чого додаємо до них цукор і крохмаль. Уварюємо сік на повільному вогні протягом 5-6 хвилин, до загусання. Додаємо в сироп ягоди вишні попередньо очищені від кісточки і продовжуємо уварюють сироп, поки він не стане досить густим для того, щоб покривати ложку рівним шаром. Перед використанням вишневу начинку слід трохи остудити.