Козинаків - це неймовірно смачна і корисна солодкість. А зробивши її в домашніх умовах, можна отримати ще більше користі! Давайте дізнаємося з вами, як приготувати козинаки з повітряного рису.
Рецепт козинаків з рису
Інгредієнти: круглий рис - 100 г; цукровий пісок - 3 ст. ложки; мед квітковий - 2 ст. ложки; вода холодна - 5 ст. ложок; кислота лимонна - за смаком; олія - для смаження. Приготування Отже, для приготування козинаків беремо звичайний кругленький рис відварюємо його у великій кількості кип'яченої води хвилин 25. Потім відкидаємо крупу на друшляк, а потім просушуємо гарненько паперовим рушником. Після цього перекладаємо рис на деко, вистелений папером, і відправляємо в прогрітий до 100 градусів духовку. Далі зменшуємо температуру до 80 градусів і підсушуємо рис ще близько 2 годин, до повного випаровування вологи.
Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї велику кількість масла і розігріваємо. Потім акуратно викладаємо невеликими порціями рис і спостерігаємо за тим, як рисинків здуваються. Тепер, використовуючи шумівку, перекладаємо повітряний рис на паперовий рушничок і витираємо, щоб видалити залишки масла.
Для приготування козинаків, в невеликому ковшечке нагріваємо цукровий пісок, розведений водою, кладемо мед і варимо сиропчик до загустіння протягом декількох хвилин. Кидаємо лимонку, гарненько перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо до температури 60-70 градусів. Приготований повітряний рис змішуємо з гарячим сиропом і ретельно перемішуємо. Тепер знову перекладаємо все на деко, щільно утрамбовується і охолоджуємо до кімнатної температури, протягом декількох годин. Після цього нарізаємо козинаки на порційні шматочки і викладаємо на красиве десертне блюдо.
Смачні козинаки з рису
Інгредієнти: повітряний рис - 300 г; кунжутне насіння - 100 г; кунжутна паста - 200 г; горіхова суміш і сухофрукти - 350 г; цукровий сироп - 200 мл Приготування Отже, беремо суху сковороду, ставимо її на вогонь і нагріваємо. Потім викладаємо кунжут і злегка обсмажуємо його. Далі додаємо горіхи, сухофрукти, повітряний рис, все гарненько перемішуємо і смажимо кілька хвилин. Тепер акуратно вливаємо цукровий сироп, кладемо кунжутную пасту і знову перемішуємо. Після цього перекладаємо приготовану масу у форму, рівномірно розподіляємо її, трохи утрамбовуємо і ставимо в холодильник. Приблизно через годину розрізаємо козинаки на шматочки і подаємо до чаю.