Вернуться назад Распечатать

Козинаки з повітряного рису

Козинаки з повітряного рису
Козинаків - це неймовірно смачна і корисна солодкість. А зробивши її в домашніх умовах, можна отримати ще більше користі! Давайте дізнаємося з вами, як приготувати козинаки з повітряного рису.

Рецепт козинаків з рису


Інгредієнти:

  • круглий рис - 100 г;

  • цукровий пісок - 3 ст. ложки;

  • мед квітковий - 2 ст. ложки;

  • вода холодна - 5 ст. ложок;

  • кислота лимонна - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Отже, для приготування козинаків беремо звичайний кругленький рис відварюємо його у великій кількості кип'яченої води хвилин 25. Потім відкидаємо крупу на друшляк, а потім просушуємо гарненько паперовим рушником. Після цього перекладаємо рис на деко, вистелений папером, і відправляємо в прогрітий до 100 градусів духовку. Далі зменшуємо температуру до 80 градусів і підсушуємо рис ще близько 2 годин, до повного випаровування вологи.
    Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї велику кількість масла і розігріваємо. Потім акуратно викладаємо невеликими порціями рис і спостерігаємо за тим, як рисинків здуваються. Тепер, використовуючи шумівку, перекладаємо повітряний рис на паперовий рушничок і витираємо, щоб видалити залишки масла.
    Для приготування козинаків, в невеликому ковшечке нагріваємо цукровий пісок, розведений водою, кладемо мед і варимо сиропчик до загустіння протягом декількох хвилин. Кидаємо лимонку, гарненько перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо до температури 60-70 градусів. Приготований повітряний рис змішуємо з гарячим сиропом і ретельно перемішуємо. Тепер знову перекладаємо все на деко, щільно утрамбовується і охолоджуємо до кімнатної температури, протягом декількох годин. Після цього нарізаємо козинаки на порційні шматочки і викладаємо на красиве десертне блюдо.

    Смачні козинаки з рису


    Інгредієнти:
    Козинаки з повітряного рису


  • повітряний рис - 300 г;

  • кунжутне насіння - 100 г;

  • кунжутна паста - 200 г;

  • горіхова суміш і сухофрукти - 350 г;

  • цукровий сироп - 200 мл


  • Приготування
    Отже, беремо суху сковороду, ставимо її на вогонь і нагріваємо. Потім викладаємо кунжут і злегка обсмажуємо його. Далі додаємо горіхи, сухофрукти, повітряний рис, все гарненько перемішуємо і смажимо кілька хвилин. Тепер акуратно вливаємо цукровий сироп, кладемо кунжутную пасту і знову перемішуємо. Після цього перекладаємо приготовану масу у форму, рівномірно розподіляємо її, трохи утрамбовуємо і ставимо в холодильник. Приблизно через годину розрізаємо козинаки на шматочки і подаємо до чаю.